Efter motgången kommer alltid en medgång.

Hola! Nu så har man suttit och sett melodifestivlen, egentligen tycker jag inte det är särskilt bra, Pragramledaren är bara jobbig, sen så saknar jag björn gustavsson, haha. han var så jäkla cool! :) Vars får  jag allt ifrån - GLÖGGEN ;)
Sen så är låtarna dåliga, Torleifs t.ex, vafan har dom där att göra. Gamla gubbar?. Kanske skulle passa bättre på ett pansionärshem? Jaja, några låtar är ju faktiskt bra. Ska ändå bli spännande att se vem som går till den stora finalen. Det är ju dom udda låtarna som brukar ha en chans att vinna hela skiten, så det blir nog bra ;) Nog om detta, idag har jag varit ut och ridit, red rövelrundan som omväxling. Vädret var lika härligt idag, jag blir så glad av sol och värme, jag börjar liksom tina fram. ;) Ponnyn var lika pigg och glad som vannligt.

Näe, nu måste jag springa, jag hör att de poppas popcorn där nere, så det är bäst jag går om jag vill hinna smaka några,  ;)

/C

Så länge man inte ger upp, har man inte förlorat.

Tjoho! Sitter här och smaskar på lite godis, har nyss varit på lösvikshuset, for förbi stallet också och nattade älsklingsponnyn, jag vet att man inte kallar islandshästar ponny. men det låter mycket gulligare än häst. så om det är någon som stör sig på det så får ni stå ut :) haha. Ingen bryr sig skulle jag tro? ;P Har varit en lika härligt dag idag, sol och rätt varmt eller det blev varmt efter ett nångong.. Men det passade bra för det var då jag for ut och red. man vill ju liksom aldrig rida tillbaka till stallet när det är sånt här väder, det är så grymt härligt, tycker nog ponnyn också. för han ville inte in från hagen idag, han tyckte nog det var skönare att bara stå och sola sig i hagen. men han var lika pigg och glad idag när vi väll kom oss ut, han har börjat fälla MASSOR med vinterpäls nu, då vet man att det är vår! Det är så kul att stå och borsta med ryktsten, man kan stå där hur länge som helst. bara se päls som rasar ner mot golvet, nog för att han är så fin när han ser ut som en liten nallebjörn, men det är ändå en speciell känsla man får när han börjar fälla sin vinterpäls, det är ju ett tecken på att det snart är sommar, och sommar det vill vi ha, NUUUUUUUUU!!!

Ajja, ska som vanligt gå och se på let's dance. Ska gå och dricka också, blev helt plötsligt så otroligt törstig, Om det nu var någon som ville veta det,

/ C


Sann kärlek kan inte döljas.

Då har man njutit av första dagen på sin ledighet. De började dock inte så bra i morse, jag vaknade med världens huvudvärk och illamående. hann tänka att såklart  ska man bli sjuk direkt man får lov, men näe, så blev det inte. Tog en ipren och tryckte i mig en maka, och efter det så blev det mycket bättre, puuh, tack och lov. Dagen har iaf spenderat med ponnyn, vädret har ju varit perfekt, varmt och strålande sol, det kan ju nästan inte bli bättre. snön glittrade i solskenet och fåglarna kvittrade. Jag kände mig riktigt lycklig där på hästryggen, fick ett sånt där riktig lyckorus. åhh, vad jag älskar att sitta på en hästrygg sånna här dagar, jag tycker ju alltid om det, men speciellt sånna här dagar. och han var så pigg idag, ville galoppera uppför varenda liten backe, jag tänkte trava lite lungt uppför backen som är vid älgslakteriet så jag petade honom lite försiktigt i sidan, men han går igång i galopp istället. Då lät jag honom galoppera, sötponnyn. ^^ Han töltade så jäkla fint idag också, det var en helt underbar ridtur. Sånna här dagar är man extra glad att man har häst. jaa, så sant som det var sagt. Nu ska jag gå och duscha och sen blir det väll att titta på lite tv, kanske äta lite popcorn, haha :)

puss.


När man är som lyckligast! :)

I'm soo tired.

Alldeles precis hemkommen från handledar utbildningen, fyfan vad drygt det var. har suttit där från kl 6 till 10. herregud, smockfullt med folk var det i en liten lokal, ursch. Men nu är det ju bortgjort :) Känns härligt att jag inte behöver stiga upp imorgon också, näe, nu ska jag fan gå och sova, det börjar flimra framför mina ögon, när jag sitter här, så det är nog bäst.  ville bara ge en snabb uppdatering.

puss.


Sporlovet börjar nu.

Då har man sportlov då!! yeeeiii. ;D två extra lediga dagar. Det är ju absolut inte helt fel, våran klass har lyckats övertala varenda lärare om att få skippa lektionerna. Det började med att vi skulle få sovmorgon från nk på fredag, då fick vi slippa arbetslivet också som vi skulle haft direkt efter, fick en enkel hemuppgift istället. Sen så skulle vi inte ha någon djur i zoohandel imorgon heller, utan vi fick istället en hemuppgift att göra skyltar till djuren i smådjurs. Sen så behövde vi inte heller komma på engelskan imorgon heller, om man gjort provet. och det gjorde jag ju idag :) Sen så skulle vi egentligen ha datorkunskap imorgon på förmiddagen men vi behövde inte gå på den heller, haha. vikla snälla lärare vi har va? :) Så nu har jag ju  SPORTLOV!! =D så enormt skönt, nu ska jag sova länge imorgon, hoppas det är lika fint väder imorgon som idag, när jag ska ut och rida, läängtar fan! :) Idag hade man ju som sagt engelska prov, det gick väll lite sisådär, men det funkar. Sen hade vi idrott, hade typ nå ackrobatik grejjs, dock så var jag inte med, nej, ursch. jag måste vara världens osmidigaste person. På eftermiddagen hade vi då snickeri, vi hade praktiskt prov idag, skulle spika tre spikar i en bräda, och dem skulle komma ut rakt på andra sidan, sen skulle vi såga en bräda som var exakt 30 cm, och vi fick att poäng avdrag för varje millimeter den var sned, sen skulle vi borra ett hål rakt igenom en bräda, ehhh, ja det gick ju väldigt bra för mig. Gjorde ju bort mig totalt när jag skulle borra, borrjävlen ville ju inte gå igenom brädan, så jag blev nästan förbannad, då sa läraren att jag hade i "backen". pinsamt värre, smart man är? INTE! stod där värsta länge och försökte få ner borrjäveln. Fick iallafall ihop 20 poäng, man kunde max ha 25, så helt efterbliven kan jag ju inte vara. haha. nu ska jag ta det lungt framför tv och njuta av mina första timmar på lovet, sen ikväll blir det att sitta på handledarkurs i 3-4 timmar. drygt det lät, skulle ju egentligen ha varit där för länge sen, men pappa blev kraslig när vi igentligen skulle varit där, så nu har vi en ny tid. sen blire till att se upp på vägen! :>
Näe, nu ska jag gå och njuta av min ledighet. Ha det så bra.



Blir uppäten av små fårskallar :>

Det finns dagar som är som trappor, man måste välja om man ska gå upp eller ner.

Hann aldrig blogga något igår, slutade till lunch sen följde jag mamma till stan en sväng, sen satt jag hela kvällen och skrev på en skrivupgift om biobränsle, den är inte helt klar än,men snart. Så igår hade jag en stallfri dag. Egentligen har jag inte tid att sitta här nu heller, det känns som det är massor jag ska göra. Har engelska prov imorgon så jag skulle behöva plugga på det, sen så vill jag hinna rida idag också, för imorgon kväll ska jag sitta på handledarkurs i typ 3-4 timmar, och då kommer jag ju inte hinna rida, sen så red jag ju som sagt inget igår. så jag vill inte att han ska 3 dagar i rad, han har redan vilat så mycket när det varit kallt. får väll se om jag lyckas lösa det, om inte annat så får jag sitta uppe med engelskan i kväll/natt ? ;P Det är ju världens härligaste väder ute nu, sol och nollgradit. nog börjar det kännas som att det är lite vår i luften, jag och Emma gick på promenad med shettisarna på lunchen, så härligt det var. Hade betygsnack på naturkunskapen idag, vi har ju gjort klart 3 olika kurser, Växt och djurliv, Etologi och naturkunskap. är väll rätt så nöjd med betygen men jag hade hoppats på lite högre i etologi, för det var ganska intressant och kul att läsa. men så äre. Efter lunch hade vi sällskapdjur och djur i zoohandel, tycker om de lektionerna, speciellt djur i zoohandel. får vara så mycket i smådjurs då :) Men nu äre nog bäst jag börjar med engelskan.

puss.

Söta bambi :)
Söta små öron ^^

Gammal kärlek rostar aldrig.

Det snöar, igen! kan inte all snö bara tina bort NU? Jag har varit ute och ridit rundan med ponnyn idag,Det var så jäkla mysigt inne i skogen. Ponnyn var bråkig och ville inte alls gå framåt, tills vi kom in i skogen, då vare som att han vaknade och blev pigg och alert, är man skogsmulle så är man :) Från att behöva sitta och driva hela tiden, så får man nästan hålla in honom i skogen, när jag drev på i galopp så vare som att han exploderade. han galopperade ordentligt!!, igen passgalopp vare här inte. Ni anar inte hur härligt det var, det käns så kul att han kan vara så här pigg  fast han är 24 år. Men som sagt det är ju ingen ålder för en isläning. Töltade mycket idag också, fick in riktigt bra flyt ibland, och öka lite kunde han till och med. Helt underbart var det idag.
Nu hinner jag inte skriva nå mer, för jag måste verkligen sätta igång och plugga nu, gjorde aldrig det igår. Opps. men klockan drog iväg, åsså sskulle hästen in, sen såg jag melodifestivalen,och efter det såg jag filmen Hot chick. så he vart liksom it. Men NU ska jag ta mig i kragen och sätta igång.

puss.

Det gäller att välja rätt väg.

Hellu, äntligen har vi fått lite värme, bara -3 idag, det är ju nästan rena värmeböljan :) Dock så skulle det ju såklart bli mulet och blåsa, men bättre det iaf än att ha -25 grader. Har varit ute med hästen idag, red honom en lång stund på plan för att kunna mjuka upp honom, han har ju vilat rätt så mycket när det har varit kallt. Så han kan behöva böjas och mjukas upp lite grann. Förhoppningsvis så blir det mer ridning nu om bara värmen håller i sig, han måste ju vara i form till distansritten den 22mars, sen så är det ju helgkurs i maj, fast det är ju ett tag dit. Började med att skritta igenom honom ganska länge, gick i volter och böjde honom åt båda hållen, Han är fortfarande stelare i höger sida, men jag tycker det börjar släppa lite. Han har börjat lyssna lite mer på mina skänklar, dock så tappar han koncentrationen på mig så fort han ser någonting sm rör sig:P Efter framridningen så började jag trava igång honom några varv. Så fort vi travade förbi utgången så slängde han sig åt sidan och drog sig utåt, fick hålla på och envisas med honom ganska länge, sen gick jag förbi utgången flera gånger med flit bara för att han skulle ge sig, och bättre blev det tilslut. Han skulle hela tiden stanna vi huset där man tänder lyset också, bara för att han vet att jag brukar tända och släcka där, och när jag släcker lyset, då vet han att han får gå hem, haha. han är ju faktiskt ganska smart det lilla hästen, iallafall så travade jag honom på volt i båda varven sen, försökte få honom att gå framåt ordentligt, det lyckades stundtals, men man får ligga på honom väldigt mycket. Jag har en gode lat häst, åtminstonde när man är på planen ;) Eller han kanske inte är lat, han kanske bara är väldigt smart, och tycker det är väldigt onödigt att bara springa runt runt, det är ju inte precis de bästa han vet. ;) Sen provade jag även få fram lite tölt i båda varven, bättre går det. det är inte ofta han låser sig fast i grisepass nu mer, några fina töltsteg fick han, sist så tog jag en liten galopp på långsidan i båda varven, sen så drog vi oss hemåt. Hemma i stallet fick han lite betfor att slaffsa på, medans jag borstade. sen släppte jag ut honom i hagen och gav lunchen, har storstädat i hans box också, bytt allt spån, rengjort krubban o.sv. Så nu kan ha sova gott i sin box inatt. :)

Näe, nu ska jag försöka plugga. skulle egentligen ha börjat med det för länge sen, men som jag skrev igår så hittar man ju alltid annat att göra t.e.x som att sitta här och blogga :) Har sorterat bland mina bilder också, och tittat igenom alla jag tagit i höst och vinter, tänk va bilder kan väcka känslor och minnen. och tänk va trisst det skulle vara om man inte skulle kunna fota och spara bilder på allt man är med om. va hemskt det vore. tycker då jag. Föressten så tror jag att jag ska gå och ta en dusch innan jag börjar plugga, haha.  :) Men sen, då blir det hårdplugg får vi hoppas. Jag är ju som jag är :)
Haha.

PUSS.


PONNYN <3

I can see the light in the darkness.

Det blev visst fredag i veckan också, egentligen så går det ju sjukt fort om man tänker efter, nyss var det jullov, och efter jullovet vare 10 veckor kvar till sportlovet,det kändes ju oändligt då. men nu äre jag bara en vecka kvar. sen blir det ju typ vår, och då brukar allt bli lite lättare. Det känns dock som jag har sjukt mycket att hinna innan sportlovet, måste lämna in en bokrecension & en skrivuppgift i Nk som ska vara på minst 2 sidor. Har engelska prov på onsdag, och så måste jag göra dataprov i Excel eftersom jag var hemma den dan det var, det blir väll på omprovs tid jag måste göra det? halv 4 till halv 5. Dock så kanske det blir efter lovet. Sen måste jag lämna in massa frågor som vi skulle svara på i arbetsliv. Måste lämna in mitt personliga brev, dock så är det klart. behöver bara skriva ut det. Men hur ska jag hinna allt detta? Känns som jag måste offra lite tid åt plugg i helgen. det brukar dock aldrig bli, det finns alltid annat man gör. Men jag ska verkligen göra ett ärligt försök. annars blir det så jobbigt i veckan. Jag slutar dock till lunch på måndag, grymt härligt det kändes. men ändå lite tråkigt att inte ha djurkunskap. Jag och Emma var in i fuset idag på rasten och tittade på den söta kalven som kommit, en fjällko är det. Den rymde ur sin box medans vi var där så då fick vi springa och ta fast den, haha. alla kläder stank efteråt, fast vi bara varit där i typ 10 min. så kan det gå, men ingen har ju dött av lite kolukt. Är ganska hemtrevligt där i lagården. Det har ju kommit två st marsvinsungar idag också, dem är så himla gulliga och pyttepytte små, jag vill ta hem dem, haha. Hur många djur har inte jag velat ta med mig hem nu?  Har tappat räkningen. nåja, jag får ju hålla på med dem på skolan så. :) I 2an ska man läsa en kurs som heter djur i park, eller lantbrukssjurskötsel. Men måste välja mellan dem, och vi ska välja redan nu i mars, man jag har lite beslutångest, det skulle ju vara intressant att läsa djur i park, men då blir det ju mest teoretiskt eftersom det inte finns särskilt många park djur på skolan, sen om man tänker på jobb så finns det ju typ 3 djurparker i sverige, så det är nog inte så stor chans att få jobb på någon av dem. Men läser man lantbruksdjur så får man nästan bara göra praktiska saker, sen så är det ju större chans att få jobb eftersom det finns rätt många jordbruk här runt omkring. men jag vet inte riktigt hur jag ska göra, ajja hinner nog fundera på det ett tag till, vore ju dock bra om man kunde läsa både. men det får man inte :( men det lär nog lösa sig.

Ponnyn fick vila idag, jag känner mig så trött, nu har det iallafall blivit varmare, sköönt. Började faktiskt bli riktigt spyless på kylan, igår när jag for ut och red så hittade jag ingenting att ha under hjälmen så mina öron höll nästan på att ramla av innan jag var tillbaka. Det var inte skönt kan jag säga. Får hoppas på riktigt fint och varmt väder imorgon. Jag läntar så mycket efter att fara ut med en riktigt lång runda i skogen, så man bara kan njuta utan att frysa. Nu ska jag ta mitt godis och lägga mig framför Tv:n och se på let's dance.
ha det bra alla människor där ute.

kram.



Jag är inte dum, jag har bara otur när jag tänker.

Nu är det inte länge kvar till helgen, bara en kort dag imorgon. :) Känner mig helt slut nu, sliten och trött. Dagen började med engelska, hade glosförhör som jag glömt plugga på men det löste sig ändå, kunde de flesta redan. så det gick inte helt åt skogen. Dan fortsatte med djur i zoohandel, då var vi i smådjurshuset och höll på med reptilerna, tror fan jag ska skaffa mig en orm, haha. nej, men dem är riktigt fräna. Till lunch var det plättar :) Sedan hade jag datakunskap hela eftermiddagen, jobbade med powerpoint. Vi ska göra en presentation om någonting och redovisa för klassen. ursch, hatar att stå inför folk att prata. Jag ska ialafall prata om islandshästar och lite om min egen lilla häst. får väll hoppas att det går bra? Ikväll ska jag ut och rida, nu är det ju faktiskt bara -12 så nu kanske jag inte fryser häcken av mig :>

puss.

Don't you like me?

Mer eller mindre meningslös dag idag, klassråd och matte på morgonen, sen stuga. då jobbade jag faktiskt riktigt flitigt på min skrivuppgift om biobränsle :) Efter lunch vare snickeriet, målade min hylla sen hade jag inget att göra så jag bara satt och hade tråkigt, men fick sluta lite tidigare iallafall. Sitter och väntar på att middagen ska bli klar nu, sen blir det stallet. känns lite halvjobbigt att fara ut och rida i den här kylan, men det måste göras. han kan ju inte gå på vila i flera veckor, han vilar ändå ganska mycket nu, går ju inte heller rida så andträngande i kylan, det är ju inte bra för lungorna. men när det blir lite mer vårigt så får vi ta nya tag. Nu rider man bara för att man måste. men det är ju tur att jag har ridhuset att fara till då och då. Jag tror jag längtar ihjäl mig till praktiken på ofelas, men hur ska jag klara mig utan min lilla häst i två veckor? :O

Ajja, nu är maten visst klar.
puuss.

För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig.

Måste säga att dagen har varit bra, bara roliga lektioner, Nk var lite smått kul idag, vi fick titta på starwars för att analysera fysik fel, t.e.x att den inte kan brinna i rymden för att det inte finns nått syre, och att man egentligen inte ska höra nått i rymden, d.v.s att filmen egentligen ska vara knäpptyst, haha. Men då kanske det inte blir så kul att titta på ? Jaa, det var lite sånt vi sysslade med iaf. På arbetslivs lektionen skrev jag & emma våra personliga brev till ofelas. är inte klar än, men snart. :) Efter lunchen hade vi Djur i zoohandel och sällskapsdjur, Roligt! ;) Jaao, så äre.
 
Är bara tvungen att visa er den här, En rosa systemkamera. Något coolt ;)
VILL HA,VILL HA,VILL HA!!! Ge mig den någon, snälla? :>


Kääääääääär! ;D

Det finns inget skönhetsmedel som går upp mot lycka.

Tycker ändå dagen har gått fort idag, Förmiddagen bara rusade fram trots att vi hade engelska och matte, Jobbade på ganska bra,tycker jag :) Lunchen bestod av köttfärssås och spagetti, gott. Gick som vanligt till djuren under lunchen när vi hade tid över. Det har kommit massor med nya djur, B.l.a 2 stycken chincillor, 4 stycken degusar, 2 guldhamstrar,3 marsvin. Desutom har den stora fläckiga råttan Doris fått ungar. :) Snart kommer det marsvinungar, och lamm också. Hihi. Efter lunchen sa hade vi sista lektionen i djurkunskap, det känns lite sorgligt. Det har varit så kul! Vi gjorde typ igenting idag, vi satt och fikade,sen fick vi sluta kl 2 :) Men vi fick ju veta våra betyg idag, och gissa vad?, jag fick MVG!! ;D Haha, va glad jag är! ;D Direkt jag kom hem så tog jag med mig lina ut på en liten prommis i solen, vi gick ut på ett skoterspår och lina sprang i djupsnön, hon blev så glad. Det var jättehärligt, kändes skönt att bara vara ett tag, tog med mig kameran och fotade lite också, ni kan se bilder på min pixbox.Caarr0.pixbox.se Nu blir det stallet, ska inte rida nått idag. så jag tror lina får följa med mig en gång till. Det säger hon nog inte nej till.

Puuus.







Målet är ingenting,vägen dit är allt.

Söndag igen, det innebär att man måste stiga upp kl 6 imorgon. Huvva. ;s Men nu är det ändå bara 2 veckor kvar till sportlovet :) Idag har jag varit till Grans med bleiki och ridit. provade viktbootsen idag. märkte väll inte så mycket skillnad. men det kan man ju inte begära att man ska göra första gången. Tycker annars det gick riktig bra. I början sprang lina brevid oss och busade, och då märkte man på bleiki att han också blev lite upplivad. Haha. Provade sen att lyfta upp lina på bleiki, och där satt hon medans vi skrittade runt, hon såg ut att tycka om det, hon såg väldigt nöjd ut. Bleiki brydde sig då inte heller av att ha en hund sittande bakom sig, haha. Bilder kommer här nere. Sen så har jag varit med Malin även ikväll, vi gick till ica med lina och köpte godis, gottegrisar som vi är ;P har dock redan hunnit äta upp det. Sen har vi spelat den försvunna diamenten,Malin vinner ju hela tiden, hon vinner alltid när vi spelar nått spel. Dumma dig! ;( Haha. Dock så är jag väldigt dålig förlorare. Sen har vi suttit och tittat på roliga filmer på youtube, pratat lite tävling och så :) Imorgon på förmiddagen har vi engelska och Matte i skolan, oj så lockande det lät, eller så inte. Men sen är det dock djurkunskap, yeeiii! (Y) Nu ska jag däremot gå och duscha, sen blire väll att titta på tv.

Puss.



All we need is love.

Ikväll har jag varit hos Malin, vi spelade tv-spel, såg melodifestivalen,åt ostbågar och tjockade oss som vanligt.:D Jag har fått låna viktboots av henne som jag ska testa på bleiki, får se om det blir någon skillnad. :)
Annars idag har jag inte gjort så värst mycket, har varit i stallet, fixat där. sen har jag då ätit tårtan som jag bakade igår..;P Tror det får räcka så, för jag orkar inte skriva nå mer, ska kasta mig i säng nu, är så grymt trött.
GODNATT


Den var grymt god! ;)

Några bilder bara.

Jag lovade ju att lägga in bilder på kattställningen när den blev klar, och nu är den det. Så här kommer några bilder.



Alla hjärtans dag.



Jag vill önska er alla en glad alla hjärtans dag. :)

Vännerna,familjen,djuren ni betyder <3

Will I ever find a boy to love ?


Min gamla sköthäst Ruth.

Sitter och tittar på gamla bilder, måste bara lägga in några från tiden med ruth. Haha. Dem var ju riktigt söta.
För er som inte vet så var Ruth min sköthäst för flera år sedan, tror det var från 2005-2006 jag skötte henne minns inte riktig, Malin var ofta med mig där, så man kan säga att hon också var skötare :) Gud, vilka tider det var, och nog lärde man sig en hel del av henne, hon var ju "lite" busig och hittade jämt på upptåg, Jag minns första gången jag ramlade av henne, jag skulle trava lite lungt på en äng, men ruth började galoppera och bockade, och jag flöög över ryggen, och tappade andan, så jag låg där och tjippade efter luft, försökte säga till malin att jag inte höll på att dö, för hon stod där stel av skräck. tillslut kunde jag prata igen, och allt blev frid och fröjd, men vi ledde hästen hem den dan. sen minns jag när jag och frida var ute och körde henne i byn, vi skulle svänga vid en korsning, då kom det en buss bakom oss som också skulle svänga, ruth satte av i sken och sprang raakt över en lägenhetstomt,med vagn och allt. bussen svände av så långt från vägen han kunde och tvärstannade, ojojo, så illa det kunde ha gott. sen minns jag alla våra mysiga promenader, o.s.v. det var inte ofta hon gick helt lugn, man kan nog säga att jag lärde mig en hel del från den ponnyn, från att vara en dörädd liten tjej, jag tror faktiskt den hästen hjälpte mig att bli lite tuffare. jag vet inte. men jag har en känsla av det. undra hur det skulle vara om jag skulle sköta henne nu, jag tror inte det skulle vara lika spännande med alla hennes uptåg nu, för nu är jag liksom lite mer van, jag undrar just hur hon har det nu, ? Jaja, härlig tider var det, blandat med lycka, späning,rädsla och så vidare, eller hur malin? :) Nu slänger jag in lite bilder, tänkte egentligen inte skriva så mycket, men det bara blev så.







Näe, nu får det vara nog med bilder, jag kan säga att den ponnyn kommer alltid att finnas i ens hjärta, en speciell ponny som henne glömmer man inte. härliga tider det där. Nu ska jag ta och hoppa i säng.
Godnatt.

I am who a am, and I can't chance me.

Jodå, dagen har smidit på utan olyckor, det enda som hänt idag var att chokladsåsen jag gjorde till tårtan rann ut över hela tårtfatet, den blev misslyckad med andra ord. fastän jag gjorde exakt som jag alltid gör. men men. det var ju dock inte så farligt ;) Även om man blir lite smått förbannad när det inte går som man vill, men jag hoppas den kommer smaka bra ändå:) Det var världens dimma när jag gick till stallet, men trots det blev jag inte överkörd. haha. Lina följde med mig som sällskap. så då kände jag mig inte så ensam.Hon har blivit ganska duktig på att gå fot nu.^^  Har dock inte varit ut och ridit någonting idag, blev lite myspys i stallet istället, eftersom jag red honom ganska hårt igår. :) Just nu sitter jag och äter OLWs nya favorit mix, (d.v.s någon form av chips, om det var någon som inte visste det. ;P) Ska gå och se på let's dance nu, sen ska jag gå och se om det finns någon cocacola kvar, som jag kan snylta av  ;P

Kram.

Att vara lycklig är att ha ett gott humör.

Halleluja it's friday! ;D Kall dag även idag, när ska denna kyla försvinna? Det är ju iaf vackert väder,så man ska ju inte klaga alltför mycket, jag klagar nog mycket ändå. dagen började med en lång mattelektion, men det gick ganska bra ändå, kändes som att den gick fort. Sen hade vi arbetsliv, då skulle vi skriva vårat personligabrev till praktikplatsen, men vi fick inte tag på någon dator, alla var upptagna. Då sa janne att vi fick fara hem och skriva istället, så vi hann med 10.50 bussen, sköööönt. kändes som att det blev en väldigt kort dag :) Nu har jag nyss kommit från affären,följde med och hjälpte pappa handla lite, mamma är förkyld så hon ville slippa det. Förövrigt så är det ju fredag den 13 idag, förstår inte varför alla är så rädda för just den dan, det händer alldrig något dåligt för mig, tvärtom så har allt varit jättebra, hittils iaf, men dagen är ju inte slut än. så vem vet, något kanske jag råkar ut för? men nej, jag tror inte på sånt där.. Jag har känt mig glad hela dagen idag, hoppas det fortsätter så :) Nu ska jag gå och baka marängtårta tills imorgon, det är ju alla hjärtans dag då, så då tänkte jag baka en liten tårta till familjen, så nu ska jag gå och sätta igång.

Ha en bra fredag den 13:onde!
puuuuss.


Ett hjärta utan tacksamhet,är som ett ljus utan veke,det brinner inte.

Godmorgon,godmorgon. Sitter i Gc just nu med Emma och Jenny. Vi har stuga. Ska försöka lära mig provet i datakunskap som jag har imorgon,det är typ svårt. Jag har inte alltid hängt med på lektionerna så bra,utan jag har surfat runt lite istället,så ja, jag har nog missat en del info. Men jag får ju skylla mig själv för det :P Sen har vi engelska, läraren är tydligen sjuk idag också, så jag hoppas vi inte har någon lektion, isåfall får vi värsta långa håålet :) Efter skolan ska jag en snabbis till stan och köpa lite nödvändiga grejjor. så jag får skjuts. haha. så skönt :) Speciellt när det är så här kallt, jag förstår inte varför det ska vara så kallt hela tiden? Jajja, nu ska jag fortsätta med datan.

Puss.

Målet är ingenting,vägen dit är allt.

Altså seriöst, är det normalt att vara så trött som jag är? Imorse när jag hade skrivt i bloggen gick jag och la mig och sova till typ halv 12, sen har jag varit trött hela dan, kring halv 4 somna jag igen när jag såg på tv. Herregud, så lat jag är. man mår ju inte bättre av att sova så till och från, man känner sig bara konstigare i kroppen. Iallafall jag. Måste försöka få någon ordning på det här. Bläää, näe, nu blir det stallet, ska försöka att inte vara där alltför länge så jag kommer mig i säng nångong ikväll.

puss & kram<3

10 islandshästar går genom isen.

Förra veckan inträffade en olycka i Reykjavik. Det var i slutet av showen som isen brast, 10 hästar med ryttare faller ner i det iskalla vattnet. Fjörnir var en av dem som inte tvekade att hoppa i i det kalla vattnet,och rädda hästarna. Sjön var ungefär 1.5 meter djupt så de kunde stå på botten i leran, han lät hästarna kliva upp på hans knä, och sen puttade han upp dem. alla hästarna var uppe på ca 10 min, och det klarade sig helt utan skador. Tycker att Fjörnir ska ha en eloge till sitt mod!!, alla som hjälpte till kan man kalla hjältar.Det var ju otroligt lättsamt att det slutade så lyckligt. tänk vad som skulle kunna ha hänt,Jag tycker detta var riktigt otäckt. De får nog ta och kontrollera isen bättre nästa gång. Själv är jag jätterädd att fara ut på isen med min häst,jag tänker alltid på att han kan gå igenom. Näe, ska man ut på isen med häst så tycker jag att man ska hålla sig på en uppplogad väg, för har det kört en trakor och plogat, så håller det ju för hästarna också. Man ska tänka på att det finns s.k.a varmhål i isen också, d.v.s hål där isen är lite tunnare,man kan inte se det med blotta ögat, om man inte är väldigt van att vara på is. Näe, jag tror inte jag ger mig ut på isen med hästen i första taget. även om det skulle vara så otroligt härligt, så länge det inte händer nått. Men om det då skulle göra det så blir det nog inte lika härligt. Vilken otroligt tur att denna olycka slutade så lyckligt!!



Videon finns att se på; http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article4371826.ab
Eller; www.hestafrettir.se


Where did i go wrong?

Steg upp imorse åt frukost gjorde mig klar..La mig i soffan och en stund, va händer? Ja det kan du nog lista ut. Hann inte till bussjäveln, och inte hade någon bil varit i heller. Sen kände jag bara att Näe, idag stannar jag hemma. Jag orkar inte gå ut i denna kylan och vänta på nästa buss, Näe, det får bli en vilodag idag! :)
Nu ska jag lägga mig i sängen,bre om mig med en filt och glo på tv, och sova lite :>

puss.

Ingen är så blind, som den som inte vill se.

Stallet ikväll, red ponnyn en sväng, han var helt hispig och hur pigg som helst :) Kul,Kul! Kan väll beror på att det var så satans kallt också,jag är så helvetes jävla förbannat less på vinter och kyla, ursäkta mitt fina ordspråk. men jag kände bara att jag måste slänga ur mig det. Det är bara försöka härda ut. Det finns trots allt många ljusglimtar i livet också. dem ska man ta vara på. det kommer nog en vår i år också, ska vi se. Ponnyn har iaf redan börjat fälla vinterpäls, så nog är våren på ingång alltid. nu ska jag lägga mig i sängen och se scrubs, sen soooova, så skönt.

Godnight everyone! :)


Man ska inte sörja det man saknar,utan glädjas åt det man har.

Måndag igen, faktiskt är jag som piggast på måndagar, skumt jag vet. Men det beror nog på att jag har sovit ut under helgen, så att jag har hunnit ta igen min förlorade sömn, och då har jag nog lite överskotts sömn kvar på måndagen. Det är så härligt nu när det är ljust både till och från bussen, man börjar känna att våren närmar sig sakta men säkert. Imorse var man dock tvungen att plumsa i djupsnö till skolan, vi missade bussen i öjebyn med några sekunder. så då gick vi, men inte hade det hunnit ploga, näe, så lätt skulle det ju inte vara. Men till skolan kom man tillslut. Förmiddagen bestod av livskunskap, det var någon tändlakare som föreläste, trååååkigt. sen pratade skolsköterskan om sömn,rökning och snusning. ännu mer tråååk. Men det är ganska skönt att ha sånna lektioner, eftersom man bara behöver sitta och lyssna. Det är inte så ansträngande. Lunchen bestod av köttbullar och makaroner, gott! :) Vi hade lite tid över på lunchen så då tog jag,Emma och Jenny småponnysarna på promenad runt skolan. Sen hade jag djurkunskap, som vanligt på måndagar! (Y) ;D Idag skulle vi avlusa kvigor, haha. De var något medel man skulle skrubba in på ryggen, så vi sprang och jagade varenda kviga i lösdriften, de var inte precis medgörliga, en kviga försökte jaga bort oss, den började stångas med huvudet, leeeskigt. Sen borstade vi alla 35 kossor, dem blev så blanka och fina (: Vi var klara redan klockan 2, så då fick vi sluta. En och en halv timme tidigare, Inte illa det :) Nästa måndag är det sista lektionen i djurkunskap, jag kommer sakna det ju :( Nästa gång ska vi få veta vad vi fått för betyg också, spännande. ;) Snart kommer väll lammen, tror det var i början på mars, då kommer då jag att sitta och mysa med dem varenda rast. haha. ^^  Nu ska jag sova middag en stund medans jag väntar på att middagen ska bli klar. vi ska äta palt! ;D Sen blir det stallet direkt.

puss<3


Skönheten sitter i betraktarens öga.

Snö,snö,snö så långt ögat når,Min lilla häst såg ut som värsta snögubben när jag tog in honom.Tur att han har sin tjocka päls. Det är till och med svårta att ta sig fram med bilen. så det har kommit riktigt rejält med snö. Ikväll har det varit årsmöte och taimiddag på ottergården med 4h. Maten var rätt så god faktiskt, tyckte den var godare nu än förra året, det var ungefär samma men det var ändå lite godare nu. Nu är sommarjobbet iaf fiksat, jag och Malin fick sommarjobba för 4h i början av sommaren, så det blir helt perfekt. nu ska det bara bli sommar också, men först vår. :) Slänger upp några sommarbilder, bara för att jag längtar så jävla mycket till sommaren!!





Ajja, nu ska iaf jag gå och se om det är något bra på tv,
ha det. puss <3




Goodnight and dream beautiful dreams.

Nu har man då sett melodifestivalen, ätit hemmagjord pizza och käkat popcorn. Riktigt mysig lördagkväll. De flesta låtar var ju riktigt bra utom Caroline uf ugglas låt som var förskräcklig, blev lite förälskad i killen som sjung welcome to my life. haha. Men han var faktiskt snygg, och så gick han inte vidare? buhuu. :/ Han var iaf bäst enligt mig.
Det blev ingen ridning ikväll, näe, kändes alldeles för kallt, så jag mös bara på i stallet. Imorgon ska jag iaf ut, och då ska jag banne mig ut även om det är -25. Så äre. Jag ska faktiskt slänga mig i säng nu, jag längtar efter min varma,mysig,helt underbart sköna säng, jag älskar dig <3 Skojja,haha.

Godnatt, drömsött.
:>

När man är ute på djupt vatten, är det klokast att hålla munnen stängd.

Hej på er! (: Nyss hemkommen från stan, var och köpte lite onödiga grejjor, bla en fleeccepläd för att klä min kattställning som jag gjort i skolan. ni får se en bild på den när den är klar. köpte även lite hårspray och nytt puder, ett hundben till lina och lite annat grejs. Man håller dock på att frysa ihjäl när man går från affärerna, det är -20 grader kallt och det snöar massor. Vart är våren? Borde egentligen fara ut och rida idag eftersom han vilade igår, men jag vet inte om jag ska göra det, kan ju ändå inte rida så hårt när det är såhär kallt. Det hade varit perfekt att fara till ridhuset, men då hade jag ingen skjuts :( Gud va jag längtar till våren, det är mycket som kommer hända då! :) Ikväll börjar ju första deltävlingen i melodifestivalen, är det någon mer än jag som ska se det ? Det hör ju liksom vintern till på nått sätt. De som ska sjunga ikväll är;

Nina Söderquick - Tick tock
Jonathan Fagerlund - Welcome to my life
Shirley Clamp - Med hjärtat fyllt av ljus
Scotts - Jag tor på oss
Emilia - You're my world
Alcazar - Stay the night
Caroline af ugglas - Snälla,snälla
Marie Serneholt - Disconnect me

Haha, nu flyr katterna upp i mitt rum, när mamma börjar damsuga där nere. Pontus la sig och sov i min säng, Mio (Miffo ;P) Gömmer sig under en matta. haha. Söta små katter jag har. Nej, nu ska jag hitta på nått annat, ska väll dra till stallet om ett tag, för väll se om jag rider eller inte.

Fajitas.

Yumi!, Har precis ätit en otroligt god middag, vi provade en ny maträtt idag, Fajitas. Mums va gott det var. De måste vi äta fler gånger. :)  Ska alldeles strax fara och ta in ponnyn, är så kallt nu så han kan få komma in lite tidigare. ska åka förbi och köpa godis också, var för lat för att gå, jag somna i sängen istället.Haha, Roade mig med ett litet test nyss.


It's time to face the truth.

Då var det helg igen, Äntligen. Kan inte påstå att denna veckan har gått fort, men nu är det väll bara 3 veckor kvar till sportlovet,eller har jag fel? Tror det är det. Hoppas de veckorna går fort. Ja, vad ska man skriva om. Har varit en helt vanlig dag på skolan, tråkiga lektioner på fredagar som vanligt. Nk, och engelska. Dryygt. Mådde illa som fan på NKn, men det gick om. Tur det. Fick skjuts hem idag, haha. värsta skönt. är ju ändå gode kallt idag, så det var skönt att sätta sig i en varm bil, istället för att gå 2km till bussen, jaoja. Var förbi stallet när jag kom hem, mockade och fixade klart allt. Han ska få vila idag. Eftersom jag rider ungefär varannan dag, for ju faktiskt ut och red igår i snöstormen, red på plan i all denna snö. det vart dock jävligt kallt efter ett tag, var ju bara -12 eller nått sånt, men när det blåste och snöade så kändes det som typ -25. Funderar på om jag ska ta hunden och gå till ica och köpa nått gott, vart så himla godissugen, kändes bara så himla kallt. Skulle behöva städa mitt rum också, men det hinner jag sen i helgen, då har jag gott om tid.

puss <3


Mums! (Y) ;)


Snöstorm.

Vilket jävla väder det är idag, Snöar ju massor, men nu vill man ju inte ha snö, nu ska det ju bli vår? Jag höll helt seriöst på att förfrysa fötterna idag när jag väntade på bussen, mina skor var sjöblöta + att dem inte alls är så varma, så jag höll knappt på att kunna gå hem när jag klev ur bussen,så kalla var dem. men väll hemma så sprang jag till kaminen och värmde upp mina små fossingar, så skönt det var. :) Vet inte varför jag inte tog på mig varmare kläder idag, hade inte föreställt mig att det skulle vara så här kallt, men nu var det det. Jag hade iaf tänkt fara ut en sväng med ponnyn ikväll, då blir det till att klä sig. Förssten så har arorna fått en unge nu, ska kläckas en eller två till tror jag. fågel ungar är faktiskt inge söta, dem ser ut som små monster. haha. Det är två marsvin som ska få ungar snart också, dem kommer nog vara lite sötare :> jaja, fredag imorgon, så skönt. har dock bara tråkiga lektioner då, Eng och Nk, hmm ;s. Är det sånt här jävla väder så stannar jag då hellre hemma, men nog är det bara att försöka ta sig upp. är ju bara halvdag så, det går rätt fort. Jag har typ ont i ont i nacken, eller ont i ett skulderblad, har ingen aning om vad jag har gjort för att få det. men det är jobbigt att sitta still för länge för det är då det börjar göra ont, eller det gör inte ont, det liksom bränner på nått sätt. haha. intresse klubben antecknar. Nej, nu ska jag dra mig iväg till stallet, får se om jag tar mig dit i all snö. ;P

puss <3

TRÅK.

Sitter på datakunskapen nu, det är jävligt trist, och låååångsamt. SUCK. Men efter lunch har vi roliga lektioner, sällskapsdjur och Djur i zoohandel. Stallmötet igår var ju trevligt, fick gott fika, och alla satt och pratade om lite av varje, bengt berättade lite gamla historier om stallet, Saker som hänt under åren och så. Trevligt,trevligt. Det kanske blir praktik på ofelas iallfall. jag mejlad och frågade lite mer, och nu låter det som att de skulle kunna funka. Så mest troligt blir det att resa till Kiruna i v 17-18. (: 

Stuga.

Sitter vid datorerna i skolans bibliotek, har trååk stuga, har iallafall skrivit klart min engelska artikel om hundraser. så något har jag ju gjort. Sitter och söker efter någon rolig praktikplats också, men jag hittar som ingenting..  En halvtimme kvar till lunch ungefär, efter lunch så har jag snickeri. får se om jag hinner klart min kattställning då, hopas det iaf, ska klä den med tyg sen när den är hemma. Stallmöte ikväll då, har inte bestämt mig om jag ska vara med eller inte, det känns väll lite sådär. men ska ändå bli intressant att se vad som sägs, kan hända att kurt kommer och skor idag, och då måste jag vara där och passa det. men de ser jag ju ikväll. Näe, nu måste jag sluta innan våran lärare ser att jag sitter och bloggar istället för att jobba. ;)

Puss <3


Ridhuset med ponnyn.

Nåjo, var till ridhuset ikväll, måste säga att det gick väldigt bra, pappa fick filma bleiki i alla gångarter, så jag har suttit och studerat dem nu, hittade även några gamla filmer, så jag jämförde de nya med de gamla, måste säga att lite skillnad är det ju trots allt, det ser ganska mycket bättre ut nu, än vad det gjorde för typ 1 år sen. men det är maaaassor jag skulle behöva träna på. men det ska vi också ! :) Näe minsann, nu ska jag hoppa i säng, gud så skönt det lät! bara 3 dagar kvar till helg nu, eller 2 1/2 eftersom det bara är halvdag på fredag, mahaha.

GODNATT!

Jahapp.

Nej, det blev ingen praktik på Ofelas, fick svar på idag, vi var välkommna dit, men det var inte den bästa tiden för praktik, turerna hade inte hunnit komma igång då, och dem hade bara ridskola någon dag i veckan, så isåfall blir det mest stallskötsel, och då äre ju som ingen ide att åka ända till kiruna, jaja, får försöka hitta något annat skojj då,  jag vill ju praktisera på nått stall med islandhästar, men det finns ju inte mycket in norrbotten. Börjar känna mig lite stressad. Jaja, hoppas det löser sig. Morgonen började med matte och nk, tråk som fan. på nk arbetar vi med nå energitjafs, ska ha någon jäkla debatt sen.. ;s På lunchen tog jag och Emma småponnysarna på en liten promenix. (: Började en ny kurs idag efter lunch, djur i zoohandel. Äntligen ska vi börja hålla på praktiskt med djuren i smådjurshuset. det var ju verkligen på tiden! :) Det finns ju kaninungar där, och om ingen vill ha dem så kommer dem avlivas, det finns en kvar. Jag vill fan ta den, skulle ju kunna ha den i stallet, det skulle ju vara perfekt. M & P slipper klaga på lukten, och jag far ju ändå till hästen varje dag, desutom är det ofta folk där, så den blir nästan alldrig ensam, fast det finns ju en katt där, så det kanske inte vore så bra.. Men jajja, äre någon som vill ha en liten kanin så vet ni vart det finns!, Dem är leveransklara, och helt gratis! ;D Ska fara till ridhuset med ponnyn ikväll och träna lite, det är ledigt från kl 19.00, så he blir perfekt.
Ajja, ska gå och fixa lite, sen ska jag göra mig klar.



Nya shettisen, tror den hette Jocke om jag inte hörde fel.

Hoppas.

Dagen har flytit på riktigt bra idag, hade matte och klassråd på morgonen, klassrådet var totalt onödigt eftersom vi hade ett i fredags, tror inte det hinner hända så mkt över en helg? Sen hade vi arbetsliv, då fick vi leta praktikt plats, Jag och Emma funderar på att praktisera på ofelas islandshästar i kiruna, vi ringde dit idag, men han som svarade visste inte så mycket, så han bad oss mejla , det var tydligen någon annan som hade hand om praktik och så. Hoppas de svarar på mejlet snart, fatta skoj det skulle vara!! ajja, det är bara vänta och se vad som händer. tycker jag var ganska modig som vågade ringa, jag är fan inte bra på att prata med okänt folk ;P Efter lunch så hade vi djurkunskap, det är grymt kul! Nu har vi bara två sånna lektioner kvar, så hemskt :( Idag hade vi iaf djursjukvård på kalvar, vi fick ge dem medicin, ta tempen, linda på bandage på benen, och så fick vi testa ge dem en spruta, lite läskigt var det, men inte alls så farligt som jag trott. riktigt kul var det! (: Kvällen har spenderats i stallet, lät hästen vila idag, han har ju ändå gått hela helgen. det är stallmöte på onsdag, blir intressant att se vad som sägs då! ;) Näru, nu ska jag fan gå och lägga mig, åtminstonde lägga mig i sängen och glo på tv tills jag somnar, jag ska inte vara helt död imorgon har jag bestämt. Föressten så slutar vi 13.50 imorgon, något skönt!







Godnatt på er! ;D

Min fula häst.

Haha. Jag och malin hittade värsta sidan om avelshingsten Ofeigur, Bleikis pappa. Såhär står det om hans avkommor:

Ófeigurs avkommor sägs vara ganska fula, inte speciellt eleganta, men imponerande ridhästar. Många har snygga och eleganta hållningar, ryggarna kan vara ganska styva. Benen och hovarna ganska bra men benställningen ganska dålig. Dom har oftast alla gångarter där tölten är med stora och eleganta rörelser, men inte alltid mjuk och jämn. Traven är bra och dom har mycket pass om dom har pass över huvudtaget. Galoppen är mycket bra och dom sparar inte på sig själva i den. Karaktären varierar. Avkommorna är som regel rätt stora. Hans färg är homozygot, brunblack och musblack.

Haha. Då vet man ju vad man har för häst. ;D Men man kan ju undra hur seriös den sidan var? haha. Lite kul var det faktiskt! (;

Ialafall så har jag varit ut och ridit på min fula häst idag, det var jävligt kallt, men annars super härligt, han var superpigg, Hans trav kändes typ fjäderlätt när han trippade på med sina små ben. fick han även att tölta rätt så bra stundtals (: Han försökte inte vända hem lika mycket idag som han brukar göra, han har väll börjat inse att det inte är någon ide. ;) Dock så låtsas han bli rädd varenda människa som vi möter, allt för att han ska få en anledning att tappa koncentrationen på mig. Haha. min fula lilla häst är ganska knäpp (:
Fotade lite bilder idag också så jag kan ju bjuda på några.



   

RSS 2.0