Som katt och hund!

Fota Djuren är inte alltid så lätt ibland ser de ut såhär:

Söta va ? :)

Men ibland kan de se ut såhär..., haha ;)






Vaccinerad och nyskodd häst

Har precis kommit hem från Roberts trafikskola, hade körtid klockan åtta så de blev ingen sovmorgon inte! Idag öva vi nästan bara på parkering. Nästa gång kommer vi börja med stadskörningen, så en bit på vägen är de ju iallafall. Måste komma igång ordentligt med teorin hittills har jag bara gjord fas A. Men jag ska sätta mig ner någon kväll eller nån dag de är lite sämre väder. Eller jag kanske ska ta med mig datorn och internet på stranden! ;) Hihi nää de räcker nog med boken. Nästa gång skulle vi göra en planering och boka in halkbana och sådära. Jag vill verkligen ha körkortet NUUUU!!

Tantra gumman vaccinerades imorse så nu ska hon ha två -tre dagar med lite lugn aktivering. Vi får väll ta lite mysiga skogspromenader. De två senaste ridpassen (i lördags och i söndags) har gått superbra. Hon har blivit så mjuk i båda sidorna och hon börjar få mer och mer balans. Ska nog ta och ringa sylvia och boka ny lektion efter de här vilodagarna hon ska ha. Så vi kanske förhoppningsvis kan ta oss ännu ett steg längre.

Jag ska bara skriva som en påminnelse till mig själv att hon skoddes om i lördags. Så jag kan gå tillbaka och kolla när de är dags för nästa skoning. De borde bli ungefär vecka 35 nästa gång.

Nu ska jag äta lunch sen ska jag och mamma fara nånstans och lägga oss i solen och må gott! :)

Busig Tant!

Hittade lite små charmiga bilder på lillgumman när jag satt och tittade igenom bilder på henne från förra sommaren!:)

 


Filmer från igår







Gårdagens ridpass

Red en mycket fin liten isabellfärgad häst igår, jag jobbade med alla övningar som vi har gjort hos sylvia. Började med att värma upp något varv i skritt sen lät jag henne trava på några varv och sen började jag lägga in lite halter emellanåt för att hon ska lära sig lyssna. Sen trav igen direkt från halten och ibland lät jag henne även skritta ett tag. Hon hade mycket lättare att springa i vänster varv, när jag vände och skulle ta de högra varvet så stretade hon emot och de kändes bara som hon vill rusa iväg. Hon är mycket stelare i höger sida, de märkde jag hos sylvia och de sa sylvia också. Så vi fick jobba väldigt mycket med den högra sidan i torsdags. De är ju inte omöjligt att hon hade lite träningsvärk från torsdagens lektion också.

Sen flyttade jag henne för skänkeln i båda varven lite grann, och började jobba på volt i skritt i båda varven och få henne att sänka huvudet. I vänster varv funkade de direkt, i de högra fick jag jobba mycket mer innan de funkade men hon blev mjukare och mjukare under passets gång, sen gjorde jag samma sak i trav i båda varven. Sen red jag kors och tvärs ibland både höger och vänster varv, (lite åttor, olika ridvägar osv) försökte böja och få henne att mjukna och slappna av så mycket som möjligt. Kändes stor skillnad på henne från början av ridpasset till slutet. Och de känns kul, att man själv känner att de går framåt! :)





Nytt till Huliganen.

Jag satt och klickade hem lite nya saker åt de lilla monstret igår kväll från Hööks. Tänkte visa vad jag beställde :)


Regntäcke och ett nytt islandsträns.

Lite nya grimmor och ett flugpannband (Huligan grimman kommer passa henne perfekt!)


Två stycken vanliga enkla grimskaft (brun och svart) Tänkte ha ett i transporten eftersom hon lyckats slita av ett och vi alltid fäster henne i två. Och en gullig liten borste :)

Klickade hem en klicker också, tänkte testa klickerträna både tantra och lina :)

Sylvia lektioner och avramlingar..

Äntligen kan jag skriva ett litet blogginlägg, vi fick tillbaka internet i onsdags. Och efter de så har de bara varit fullt om med de ena och de andra. Vi har bytt till mobilt bredband, men de var något fel på modemet så vi var tvugna att vänta på ett nytt. Men nu funkar de iallafall. Fast just nu går de segt som sirap, eller nästan ännu segare. Och jag tror jag gissar att de kan vara för att de är pite summergames? Alla sitter säkert med bärbara datorer på campingarna här omkring.

Iallafall så har jag ju hunnit vara iväg till sylvia två gånger med lilltanten som jag inte hunnit skriva om. Förra torsdagen så fick jag jobba ordentligt med att få henne att gå fram ordentligt. Hon hade lärt sig att hon inte behöver springa mer än hon vill när jag sitter på. Så mina drivningar ledde nästan till att hon stannade ännu mer och liksom bara tjurade ihop och stängde av. Jag kan ju vara lite för rädd att bli hård och bestämd ibland, men efter sylvia satt sig upp och visat hur galen jag ska bli på henne när hon gör sådär så känner jag mig inte lika dum längre när jag måste bli tokig på henne, som sylvia sa man måste vara övertydlig i början för att sen kunna använda sig av så små signaler som möjligt. och när dom går fram så är de bara hänga med i tempot och vars man hamnar är inte så noga!;) Så nu går de hur bra som helst, hon travar tills JAG bestämmer att hon ska stanna och hon kan börja trava från en halt. Så skönt att vi fick hjälp med de för tänker hon inte framåt så går ju ingenting nästan. Mamma tyckte att hon såg ut som en helt nu häst när jag red henne någondag efter lektionen. Jag fick också börja jobba med att flytta henne för skänkeln i båda varven, och hon lär sig otroligt fort lilla tanten. Sen red vi även ut jag och Sylvia, hon sadlade en av hennes unghästar och så for vi ut en sväng i skogen. Så de var premiärturen ute! Och lillgumman var så otroligt duktig, ny miljö och allting. Hon bara travade på helt kontrollerbar. De enda hon tyckte var lite äckligt var att rida förbi sylvias häst eller när de skulle rida förbi oss. Vi fick träna ganska mycket på de, och i början så skulle hon bara stanna. Men sen sprang hon i världens fart förbi istället, och stannade upp direkt vi var förbi. och när dom kom förbi så ville hon bara vika åt sidan. Inte sticka iväg eller nått, bara stanna upp eller kasta sig lite åt sidan.

Jag måste bara berätta också att i måndags så var inte den lilla tanten lika fin längre, haha. Jag gjorde typ världens vurpa rakt i marken och fick smaka på grus och sand ;) Jag hann bara sätta mig upp så försöker den lilla tanten göra allt för att kunna sticka iväg. Malin stod fortfarande och håll i henne i longerlinan men hon orkade inte hålla tillslut och då sätter tanten iväg i typ 300 knyck. Och jag hamnar på backen med världens smäll. Men de blev bara lite skrubbsår här och där, lite ont i axeln och ett lila och svullet finger. Men de har så gott som gott om nu. De är bara axeln jag kan ha lite ont i ibland om jag råkar rycka till i armen på nått sätt. Min säkerhetsväst mjuknade iallafall lite och blev bekvämare att ha på sig, haha. Man kan undra vad den lilla damen fick för sig!? ;p De var meningen att jag och malin skulle rida ut den dagen. Men efter min vurpa så var jag lite mörbultat och yr ett bra tag efteråt så jag kanske förlorade några hjärnceller. Men de är bara försöka ta nya tag.

Den här torsdagens lektion för Sylvia kändes också superbra. Vi behövde inte alls träna på framåtbjudningen, jag fick jobba väldigt mycket på volt och lära henne böja sig och sänka huvudet för att hon ska bli mer balanserad i gången. Direkt hon gjorde rätt någon sekund så märkte man på hennes trav att den blev mycket mer lugn och avspänd. Vi red ut även denna lektion, och de gick super bra! Den här gången var hon inte lika rädd för den andra hästen, jag kunde rida jämsides och hon travade avslappnat hela tiden. Hon var så duktig! jag ska fortsätta träna på allt som jag har fått göra hos sylvia hemma. Sen tänkte jag ta nästa lektion om ungefär två veckor då har jag tid att träna på de vi fått börja med. En annan rolig sak var att hon visade några spontana töltsteg när jag red, så tölten finns där också!

Igår kom det en nya häst till stallet, en liten C-ponny. som ska vara här ett tag, och eftersom de inte finns någon ledig boxplats så får den gå ute dygnet runt med lilla tanten.  För jag vill mer än gärna ha hon ute dygnet runt på sommaren, de är så härligt för dem och så blir de lättare för mig! :)





RSS 2.0