Regn och snö.

Hej igen. Lyckan med snön blev ju kortvarig. Regnade när jag for ut och red, och de övergick sen i nått snöblandat. Men nu faller det visst snöflingor igen. (tittade precis ut) Jag var sjöblöt när jag kom tillbaka från ridturen, bleiki också.

Fick föressten en glad överrraskning när jag loggade in på pixbox idag. Min bild på ljuset har hamnat som startside bild, och då har jag fått en månads gratis premium medlemskap!:)

Du hittar till Min pixbox här ----------->    Min pixbox

Lycka!

En jobbig måndag kan förändras så snabbt! Jag kom till skolan imorse som vanligt, skulle ha samhällskunskap på morgonen men när jag kom in i klassrummet så var ellinor där, och sa att Anita var sjuk. Vi har skulle ha henne sista lektionen också. Och även micke som vi har i djur i park var sjuk. Så det betyder att vi hade en lektion kvar, engelska med ellinor. Så vi fick sluta till lunch! Snacka om att jag blev lycklig. Jag sa till Emma på bussen att det skulle bli en jobbig måndag, men så fel jag hade!

Desutom när jag gick till bussen imorse så började det falla stora snöflingor, härligt!

Jag ska dock tillbaka till Grans ikväll. Ska sova där med Emma eftersom hon ville ha sällskap. Eftersom vi har jour i smådjurshuset i veckan så ska vi vara där kvar i 7, och då går det ingen buss från luleå så tidigt för Emma. Men det är ju så tråkigt att sova ensam med en massa ettor ;p  Men jag tror vi ska åka hem till mig på kvällarna och ta hand om bleiki. (=

Nu tänkte jag åka till stallet! :D


Första advent

Ha en trevlig första advent!


Hemma från en tur på stan

Hemma från en trevlig tur på stan, med mkt tomtar och folk ;p  Är ni nyfikna och se vad jag köpte? ;)

2st söta jul tröjar från Cubus. 99 kr.

Hood tröja Gina Tricot 249 kr.


Här är en bild på Uggsen. Dem köpte jag dock inte idag. Men visar dem ändå! (:

 


skyltsöndag.

Goddag, eller godmorgon eller vad man nu vill säga. Jag har iallfall varit uppe ett bra tag. Jag och Mamma ska en sväng till stan idag och kolla på skyltsöndagen! (=  Det är ganska kallt idag. Iallafall mot vad man är van. Det kanske finns ett litet hopp om att det kommer lite snö imorgon eller på tisdag. Enligt vädret ser det ut så. Så vi får hålla tummarna!!

Tänkte visa några gammla bilder på bleiki. Som jag fått av hans gamla ägare.

Bleiki när han stod på Norets islandshästar i skellefteå. Där tror jag han var 7år.

Bleiki när han bodde i lycksele, med unghästen zaid. Ungefär 18-19år tror jag.



Bio och Ridning !!

Hej! Måste ju börja med att säga att New moon var super dunder fantasiskt bra! Jag och Malin gick och såg den på bio ikväll. (= Gud så bra den var. Nu vill jag se 3an.                       

Var med Malin tidigare idag också, och red Austri medans hon red gandur. Så kul det var, speciellt när man börjar fatta litegrann hur man ska rida honom, med hjälp av eva. (= Det var länge sen jag fick rida ordentligt. Så det var väldigt väldigt kul! Skulle inte ha velat sitta på Gandur dock ;p, som både stack iväg till skogs och bockade nästan av Malin. buse!

Och föressten så funkar datorn igen. Men det har ni nog redan fattat. Annars skulle jag ju inte kunna skriva här. Den blev lagad igår, så jag behövde inte vara utan dator i helgen. (=

Nu ska jag fortsätta äta mitt godis och snart se om det är något bra på TV.



Austri får stå för bilden idag. Den är från i våras dock. (:



Ingen dator.

Hej och hå! Våran dator hemma har pajat. Det började lukta bränt i hela huset, haha. Så jag har ingen dator i helgen ;s Sitter på skolans nu. Ska snart gå på lektion och lyssna på någon gubbe som skulle komma och föreläsa om nå ekonomigrejs. Kul,kul. *inte*

Nu ska jag skynda mig och kolla facebook.
puss hej <3


.

Jag blir galen!;s

Mio som liten.

Det är faktiskt kul att titta på massa gamla bilder, speciellt när vi fått bildprogrammet att fungera igen. Tänkte visa några bilder på Mio som liten också. Våren 2007 tog vi hem honom så han är 2,5 år nu! (=






Nu! (=




Alla har vi varit små.

Nu ska ni få se nått gulligt. Nämligen gamla bilder på Pontus som liten kattunge.
(Bilder från 2005)








Och så här ser han ut idag. =)  4 år gammal.




Gäss




Fur Boots.

Beställde hem ett par av dem här skorna i fredags, Färgen Beige.

Från Melba.se



Old pics.

Sitter och tittar igenom gamla bilder, riktigt gamla. och då hittade jag denna på Lina som valp, detta är altså nio år sedan. Det är ett inscannat foto! (:

Detta var min kanin, Mimmi. Som jag hade när jag var liten. Bilden är 5 år gammal.

Från ridskoletiden. (2005) Så liten jag var!! ;p


 


Bleikfaxi <3

 


Öppet hus på Grans.

Hello, nyss kommit hem från skolan och stan. Var ju öppet hus där idag så vi hade vanliga lektioner. Men vi är lediga på måndag istället! Och så började vi 10 och sluta 2, så det blev ju inte en jättelång dag. Första lektionen var med fia i smådjurs, då kollade vi tänder på marsvin,klippte klor och badade dem o.s.v. Man fick höra mycket roligt där inne, haha. Det var en som inte visste vad ett marsvin var, och en trodde att degusarna var en sorts ödla, om dem var seriösa vet jag inte. Men kul lät det då ;p Sen hade vi engelska, också i smådjurs, alla berättade om ett djur på engelska. Dock inte jag, för jag var sjuk när dem skrev det, så jag slapp, tur det! (:

Sen komm mamma och hämtade mig, och så åkte vi in till stan en sväng, skulle köpa ett nytt headset till telefonen eftersom jag tappat bort mitt gamla när vi for till Kalix. Men dem hade det inte hemma, så jag skulle få det till veckn istället. Sen hade mamma några ärenden på Dollarstore så då följde jag in där och köpte chips ;D

Var och släppte ut hästarna före skolan, och det var så kul och se bleiki idag. Han var busig, han sprang och bockade, och studsade. Så kul att se honom så mycket bättre! :D

Nu ska jag nog ta och se att avsnitt av oth medans jag väntar på att vi ska äta.
puss<3


Stalldag

Ledig idag som sagt. Har varit i stallet hela dagen, från klockan nio till fyra. Har utsläpp i veckan så släppte ut alla hästar först, min lilla bleiki brukar alltid bli sist när jag tar ut, hihi. Sparar det bästa till sist. Näe, men han får ju lite extra ompyssling, hihi ! Sen så har jag städat och gjort lite smått och gott, skurat upp hinkar, bytt hela boxen,skurat upp hans krubba, sopat stallgolvet, fyllt hö, städat bland mina saker i sadelkammaren, os.v Hade lunchen med mig, så åt den där. Sen tog jag in prinsen, duschade hans ben, och täcke som var helt ingrott i lera, pysslade lite och sen får jag ut en sväng, var ut i lite mer än 1 och en halv timme, red rundan. Blev mestadels skritt, någon kort sträcka trav också. De kunde dock ha fått vara bättre väder, för det var inte så jättemysigt med regn som piskade i ansiktet, vi var sjöblöta när vi kom tillbaka. Vars är alla snö?

Så här ska det se ut! ;p (förra julen)


Slappt

Hej hallå! Slutade tidigare idag eftersom idrotten utgick!(y) Dagen började med att vi fick vara i smådjurshuset och göra rent i burar osv. sen hade vi svenska och efter lunch samhällskunskap. Vi såg film på både lektionerna. Snacka om slappt, Imorgon är vi lediga! Men då är det ju skola på lördag. Onödigt ? Menmen, lediga på måndag istället. (:

Nu ska jag gå upp till min varma säng och se one tree hill!
Puss <3

Dramatic cat.

Malin visade mig denna film för någon dag sen. Jag höll på att skratta ihjäl mig! Haha :D

 


Lite fåglar..



En söt liten Get.

En liten söt get! (:







New moon.

Jag vill på bio! :D

Ingen skola idag.

Hej. Ingen skola för mig idag. Som sagt förkyld, så jag orkade inte till skolan idag.

Har superduperdunder mycket att göra före jul känns det som.

Ligger efter;
*Skrivuppgift svenska, När mörkret faller (gjorde idag! :D )
* Skrivuppgift i svenska om våld
*skrivupgift i samhällskunskap hotel roanda. (har inte ens sett filmen. sjuk då.)
* Prov djur i park som jag missade när jag hade "svinesnuva" haha.

Kommande;

*Prov sällskapsdjur
*prov djur i zoohandel
*Nat. prov matte
*någon konstig upgift i små f. A där vi ska skriva om en butik.
*hem prov matte
*Samhällskunskaps prov

Hur ska jag hinna med detta? :O

Säkert nått jag glömt, och mer lär det väll komma.

Förkyld.

Jag har helt slut, har gått och blivit förkyld. Min näsa är helt täppt ;s Kände inte ens någon smak när vi åt middag.

Första dagen i skolan idag efter Lov och APU, det kändes som en lång, och tröttsam dag. Kan ju bero lite på att jag inte är riktigt frisk. Plus att det regnar och all snön är borta igen, så nu blir det såhär grått och trist igen. Hallå, snart är det ju första advent, då ska det vara vitt överallt!

Min statiskt på bloggen har gått väldigt mycket uppåt ett par dagar, Jag tror nog jag vet vilka, speciellt många var det förra söndagen och i fredags. Hmm? ;) Har skrivit ett brev i helgen som jag ska lämna till skolan, till en lärare! :)

Förresten så har jag skola på lördag, med vanliga lektioner. Det skulle vara öppet hus så blivande elver får komma och titta, men hur jobbigt kändes det inte att gå skola på en lördag? ;p Börjar dock 10.00 och slutar 14.00, och så får vi vara lediga måndag istället! :)

Vilket rörigt inlägg det blev ;P
Nu ska jag iallafall fara till stallet, han får nog vila idag. orkar nog inte idag när jag är sjuk, desutom regnar det. Hade tänkt fara till Grans ridhus, men det var bokat till 8, så det blir lite sent att fara efter.


Försvunnen häst.

Hallå,hallå. Har nyss ätit middag och sett klart avsnitt 7 av one tree hill! (:

Det blev en lite mer händelserik dag i stallet idag än väntat, haha. Näe men jag for ut och red en sväng barbacka idag, och när jag var bakom norrvallen vid gamla snickeriet, så sitter jag i andra tankar och sjunger för mig själv. då rasar det lite snö precis brevid bleiki, och han tvärspringer iväg i galopp, innan jag ens hinner tänka så landar jag med ryggen före i backen. Och bleiki bara fortsätter springa iväg. När jag ställer mig upp så är han borta, jag ser han inte någonstans, jag får typ panik, men tänker att han nog måste ha sprungit hem eftersom det var så nära. Så jag skyndar mig hem, och där står han brevid chessi och twiggys hage och försöker krafsa upp gräs under snön. När han får syn på mig komma gåendes så står han och tittar på frågande på mig, haha. Dumma ponny, man kan ju inte lämna sin matte sådär.. Men det var ju inga stora vägar han sprang över, så det var nog ingen större fara. Det är första gången han har sprungit iväg sådär när jag ramlat av. Annars brukar han stanna. Men man vet ju aldrig med dessa hästar! (: Är lite mörbultat i ryggen nu, haha. (;

Gammal bild!


Jag ser det snöar.

Nu är det nog vinter på riktigt! :)

 

Bilderna är tagna alldeles nyss utanför mitt hus! (:

 

Det snöar fortfarande massor, nu ska jag fara till stallet och ta en liten ridtur i snön ! (:


Hejdå..

Haha, jag hann en snabbis vad datorn ändå, sitter här medans jag äter frukost. Ska strax gå och packa ner maten och checka så jag har med allt. (:

Hejdå allihopa <3

Åker imorgon.

Nu säger jag godnatt. Imorgon åker jag. Pappa kunde skjutsa oss så vi slipper fixa med buss och allt, Guldvärt! det kändes enormt skönt!!! Jag har snälla föräldrar. (: Vet inte om jag hinner sitta nått vid datorn imorgon. Troligen inte. Ni får ha det så bra. Så hörs vi...

Puss och Kram. <3

 


Packar.

Hejsan. Jag packar förfullt nu, dock tog jag en liten paus, eller tänker fortsätta ikväll. För nu vill jag ut i solen. Jag blir alltid så stressad när jag ska packa, tänker hela tiden att jag ska glömma nått viktigt, eller ta med mig för mycket onödigt, haha. Hoppas det finns TV där borta iallafall, skulle inte tro att det finns någon dator. Så det blir ingen uppdatering på bloggen. Men jag överlever nog det. Nu ska jag ut.


RSS 2.0