Trevlig valborg.

Trevlig valborgsmässoafton! :D


Majbrasan på ottergården! :)

Valborgsmässoafton.

Härligt att vara lite ledig nu! Steg upp ganska tidigt i morse och for och släppte ut hästarna, skulle egentligen stiga upp ännu tidigare för att hinna ut och rida på morgonen, men så blev det inte ;) Jag for direkt hem när hästarna var ute och åt frukost, sen när jag hade tryckt i mig lite frukost så for jag tillbaka till stallet och mockade och fixade klart. Det är så enkelt när man har moppen, då kan man köra fram och tillbaka hur många gånger som helst nästan! :) Sen kring lunch tid ringde Malin och sa att hon hade slutat , så då kom hon förbi mig i stallet, då sprang jag ut och gav hästarna lunch sen så åkte vi till Malin! :)

Där åt vi lite smått och gott innan vi gick ut till hästarna, sen tog vi in både Austri och Marion och gjorde dem klara för ridtur, Sen red vi ut lite och travade på och galopperade lite, och Malin töltade med sin fina Austri! Sen red Malin Austri en stund på plan för att träna några galoppfattningar, då stod jag och Marion mest och tittade på. Sen red vi åter igen ut efter vägen upp en bit mot killing. Sen byte vi häst ett litet tag så jag fick prova osten! De var riktigt kul, men det gäller att lära sig hur man ska rida honom, han är inte helt enkel! :) Men han är ju så fin! =D Han har ju så stora steg och han är så mjuk och följsam. Sen satt jag av och så gick vi med hästarna en bit. Sen skyndade vi oss att släppa ut dem så att de skulle få sitt middagshö. :) Sen körde jag hem. Gick faktiskt bra att ta sig över E4 an idag, trots att det är valborrgsmässoafton! Måste fara och ta in ponnyn kring 6 idag, för jag skulle tro att dem tänder brasan kring den tiden, och då vill han nog inte vara ute, efersom brasan ligger ganska nära hagen. Synd att han måste gå in bara när det är så varmt och fint väder ute, men brasan brukar ha brunnit ner på typ 20 min, så då kan han jag egentligen gå ut igen. Men det lär jag ju se, får väll se om man hittar på någonting ikväll elller ? :)

Ha en trevlig Valborgsmässoafton! :)

Praktikbilder.


Övre stallet. :)

Det nedre, mindre stallet! :)

Vårat rum! :)


Skoulfi, världens mysigaste hund! :)


Lokkur, Jag och Sokki en morgon när vi höll på att ta ut!


Jag och sokki! :)


På promenad med måsart! ;D


Stallkatten, Lunar the king! :)


Buus hästar! :)


Jag och blakkur.


Det var så vackert där! Omgiven av fjäll! :)

För mer bilder, gå in på www.Caarr0.pixbox.se
Jag har massor mer där! :)

Vårväder.

Goddagens! Efter jag hade ätit lite lunch så drog jag till stallet, gud så härligt det var att köra moppe! :) Ponnyn stod som vanligt isin hage, och smutsig var han såklart! Nu är det den tiden när jag kommer ha en smutsig häst varenda dag. Hagen ser ut som lervälling, så det är till att ha stövlar när man ska hämta in honom. Får ut och red efter att jag fått bort den värsta smutsen, gud va härligt det var, och så mycket vår det har hunnit bli medans jag har varit borta, alla ängarna är ju nästan helt fria från snö, och man hör storspoven och det strömmar vatten i varenda dike. Ponnyn var jättefin idag, han töltade både på bortåtvägen och hemvägen, dock blev det såklart lite snabbare tölt på hemvägen, när jag vände i backen så blev det direkt galopp, egentligen utan att jag bad om det! ;) Men han läste nog mina tankar!

Nu ska jag snart fara iväg och natta hästen, det är omockat också men det är inte så hemskt bråttom när det är så varmt och fint väder ute, då kan han vara ute lite längre. Och imorgon är det valborg, och nyss var det första april, det går snabbt. Snart är det ju fan sommarlov! ;D
Puss och kram <3

Praktiken på ofelas.

Saknar redan det stället, visst har man haft lite hemlängtan och det är skönt att komma hem, men oj vilket mysigt ställe, och så härliga människor och hästar. Jag ångrar verkligen inte att jag for dit. Det har varit en upplevelse för sig. och jah har varit utan tv och dator i 9 dagar, de ni ;) Det är igentligen ganska skönt att slippa den stressen, känns faktiskt lite konstigt att sitta här nu. Tänk om man kunde få bo på ett sånt där ställe, jag läntar redan tillbaka. Vi jobbade från 8 på morgonen till ca 9 på kvällen, så det blev ingen sovmorgon här inte. Vädret där uppe har varit kanon, utom näst sista dagen när det snöade lite men annars har det varit sol och varmt!

Förra söndagen (19 april) så tog vi ju tåget från luleå kl 18.30, vi kom fram till kiruna kring 10 tiden, då väntade matti på oss vid stationen, sen åkte vi in till en liten kiosk i kiruna för att handla lite frukost till måndagen. Sen åkte vi till deras gård i poultsa, där fick vi se vårat hus och så, så vi kikade runt lite, sen gick vi och la oss för klockan hade ändå hunnit bli kring 12, och man var så trött efter tågresan.

Måndag 20 april Vi gick ut till stallet på morgonen, började med att hjälpa till att släppa ut alla hästar som man inte hade nån aning om ved dem hette eller så, sen gjorde vi stallarbete till klockan 12 ungefär, då gick vi in i deras hus för att äta lunch, sen åkte vi in till stora kiruna, där matti lämnade av oss, så gick vi och handlade i 1 1/2 timme, mat, godis och sånt, vi skulle handla lite till dem också, så det blev gode många påsar att bära på. Vi kändes oss lite smått förvirrade och vilsna där bland alla människor men det var ju inte så konstigt, det var faktiskt skönt att komma hem till lugnet på gården sen, lite hemma började man ju känns ig där, när vi kom hem så lastade vi iaf ut all mat vi hade köpt och sen lagade vi oss middag, efter det gick vi ut och hjälpte till att ta in alla hästarna som inte gick på lektion. (Det är ridskola där måndag - onsdag) Kerstin hjälpte oss med att säga vilken box och så alla hästana skulle stå i för det hade vi inte hunnit lära oss. Sen fick vi följa med på en uteritt i skogen, vi red längst ett skoterspår och mötte massor av älgar i skogen, vilket inte hästarna brydde sig om, dem är nog kanska vana ;) Jag fick rida bara (utalas (baura) Det var stallets äldsta häst, 22 år. Nästan lika gammal som min bleiki, men hon var defentift inte lat,och hon var väldigt känslig för hjälperna. Emma fick rida fauni, en söt skimmel!:) Efter ridturen så stannade vi kvar och hjälpte till att natta hästarna och det. kring 9 var vi klara.

Tisdag 21 april. Vi gick ut till stallet som vanligt på morgonen och hjälpte till med att släppa ut hästarna och sen mockade vi, spånade, fyllde upp vatten till alla hästarna, sopade och ja ni vet allt som man gör i ett stall. Nu börjarde vi iaf lära känna hästarna lite bättre, man börjar kunna några namn och så, det finns en häst där som heter katina, hon är dräktig och ska föla den 9 maj, synd att vi inte är där då, både jag och emma gick och hoppades lite på att det skulle komma tidigare, hon är tjock kan jag lova! Sen gick vi in och åt lunch hos kerstin och matti, efter det så fick vi jobba några hästar från marken, jag jobbade med brenna och bara, vi hade repgrimma på dem och flyttade framdelen oh bakdelen, samt backa och sen gå i en cirkel runt oss, stanna när vi flyttar oss lite närmare huvudet och fortsätta gå så fort vi flyttar oss mot deras mage, Sen var det ridskola på kvällen så då kikade vi lite på det, sen tog vi in alla hästarna, nu fick vi sätta in i dem boxen vi trodde dem skulle vara, får att träna lite haha ;P Några blev fel, men dem flesta satte vi faktiskt rätt, det är ju inte illa för att vara andra dagen! Sen hjälpte vi till med nattningen och det där, sen var gick vi in i vårat lilla hus och käkad lite, duschade och sen gick vi väll i princip och la oss, det blev inte speciellt sena kvällar, man var åndå så trött efter dagen.

Onsdag 22 april. Steg upp samma tid och gick ut till stallet och gjorde allt det jag berättat om för, så de behöver jag inte säga så mycket mer om. Efter lunch så jobbade vi fler hästar på samma sätt som tisdagen, denna gången jobbade jag med breki och Hrappur. Sen gick vi på promenade med måsart, deras ren!! ;D Han är faktiskt jätte söt, jag skulle gärna ta hem honom. vi givk längst ett skoterspår ut på en liten sjö,det var så vackert där, omgiven av alla fjäll. Måsart var väldigt glad att få komma ut och springa han började hoppa och skutta som en tok, och han ville inte stå stilla för en sekund. han ville inte riktigt posera framför kamerna. Men vi fick många fina kort. Sen gick vi även ut på en liten promenad med deras hund skoulfi, världens sötaste hund! Ja,efter min hund då såklart! :) Men det var så mysig, världens mysigaste och tjockaste päls. Sen blev det då dax att ta in hästar och hjälpa till med nattningen. Efter det så gick vi in i vårat mysiga hus och lyssnade på lite radio åt lite kvällsmål, och så fick vi lite underhållning av alla älgar som gick förbi vårat hus och hoppade över staketet för att komma ner i hagen och äta från hästarnas rundbalar. En kväll kom det ca 15 älgar om inte mer. Shit va mycket hö det ska gå för dem.

Torsdag 23 april. Stallarbete på morgonen, sen kring halv 11 tog vi in hjörtur och hildur, och fick rida dem lite på planen. Jag började med att rida hildur, hon var en ganska lat häst som det var svårt att få någon ren tölt på och traven kändes lite obalanserad, men det är ju det också att det är lite svårt att veta hur man ska rida andra hästar när man bara är van sig egen. Sen bytte jag och Emma häst ett tag så att jag red hjörtur och hon hildur. Hjörtur hade världens skönaste trav, och även tölten var väldigt fin. Galoppen kändes väldigt luftig och mjuk. Och han var mjuk och följsam, Sen gick vi ut på promenad med måsart även denna dag, våran lilla måsart!;) vädret var helt kanon, strålande sol och närmare 12 grader, vi gick ut samma håll idag, men denna gång gick vi lite längre ut på sjön till 2 små mysiga öar, där hade det tinat fram lite lingonris och annat gott för en liten ren, å där stannade vi ett tag, vi var ute i mer än en timme. Sen gick vi in i stallet med måsart och förbi hästhagarna för att vänja honom vid hästarna, han var lite rädd för dem stora monstren. Gick även på promenad med deras hund skoulfi en lite stund, gick upp på stora vägen mot byn, eller det är inte så mycket til by, några enstaka hus och en långt rak väg som fortsätter ända till nikkaloukta. Man såg alla fjällen i horisonten och det var riktigt vackert. Sen tog vi in alla hästarna och nattade lite tidigare denna kväll eftersom det inte var någon ridskola denna dag. Jag måste också berätta att i vårat hus finns en ingång där det står hen rundbal, det är där vi fyller upp hö till hästarna och så , där brukar älgarna också gå in och käka av höt, och eftersom ingången ligger precis i vårat hus så lever det om ganska mycket när man ska sova, haha ;) Tur att man hade blivit förvarnade iaf. =) Annars hade vi nog undrat vad sjutton det är som låter.

Fredag 24 april Nu började allt på gården bli en runtin, man har lärt känna alla hästar och vet vars dem ska och vilken box alla står i och man vet vad som ska göras, så vi fick vara ganska självständiga. Efter allt lunchen så tog vi in Hrappur som skulle till veterinärstationen och besiktas, för att han skulle sälja till ett norskt par. Vi borstade upp honom och satte på transportskydd och sen lastades han och vi åkte in till stationen tillsammans med matti, veterinärstation ligger precis vid Kiruna ridklubb, och där var det hopptävling just denna dag så det var mycket hästar och folk där, nu fick vi se hur det går till vid en veterinärbesktining, när det var klart så åkte vi hem och jag och Emma fick ta hand om Hrappur och så, sen fick vi rida samma hästar som vi red igår, denna gång gick det lite bättre att rida hildur efter att jag fått några tips, traven kändes lite mer balanserad och tölten var lite renare. Sen har jag glömt att berätta att vi friserar deras katt lite då och då när vi har lite tid över, han har världens tovar i pälsen så vi försöker får bort dem, han blev kanske inte jätte fin men, dem värsta tovarna fick vi iaf bort ! :) Han heter förresten Lunar the king! =) Norskarna som skulle köpa Hrappur bodde i samma hus som oss hela helgen. För att dem skulle provrida han och sådär... Sen gick vi ut en liten sväng med måsart även denna dag, han får mycket motion av oss. :)

Lördag 25 april Stallet på morgonen, sen fick vi rida två hästar, jag red sokki och emma red bara. Sokki var jätterolig att rida, han är en 4-gångare med väldigt rena gångarter, han töltade mer än gärna, vi matade på i tölt flera varv, åhh, han var så kul att rida! Sen red vi in liten bit efter vägen. Jag tror att vi jobbade någon häst från marken denna dag också, tror jag jobbade med blakkur och spreakur om jag inte minns helt fel. Sen nattade vi kanska tidigt. Vädret var så fint denna kväll så vi gick ut med deras hundar efter nattingen, skoulfi och Roy. Roy är en pointer om jag inte tror helt fel, han har 15 år gammal och haltar lite, men han var ändå lika glad att få komma ut på promenad, han var snabbare än skoulfi till och med;)

Söndag 26 april.
Efter att stallet var gjort så red vi hästar, Emma red sokki och jag Bara. Bara red jag ju första dagen på uteritten, men nu jobbade jag med henne på planen, hon behövde mycket voltarbete, och mjukas upp. Som bleiki. :)
Sen gick vi åter igen ut med våran vän måsart. Och så borstade vi lite hästar och så, sen gick vi på promenad med 2 andra hundar, kerstins pappas hundar, dem var lite oupfostrade och höll på att dra omkull oss flera gånger. Men det gick det också, skoulfi sprang med oss hela vägen. Sen satte vi igång att smörja träns. Idag for även Hrappur iväg till norge.

Måndag 27 april. Efter rutinerna var gjorda så skulle kerstin och matti kolla tänderna på nästan alla hästar för att så vilka som skulle behöva åtgärdas, efter som hästtandläkaren skulle komma på tisdagen. Så vi tog in dem hästarna som skulle kollas och satte ut dem igen efter hand när dem var klara. Vi fick inte rida några hästar idag efter som alla skulle gå på lektion, men vi tog in och borstade brenna och lokkur ganska länge och sen jobbade vi dem från marken, lokkur är ganska lik min bleiki, till utseendet, han är lite större, kraftigare och mörkare bara. Vi smörjde klar alla träns och så, vi satt bron till vårat hus och knöt fast måsart där, han villle hela tiden gå upp på bron och riva ut allt för oss, haha. Sen var det ridlektioner idag, så vi satt och kollade på det ett tag, sen tog vi in hästarna och fyllde upp kvälls höt och det. och nattade efter dagens sista lektion

Tisdag 28 april. Idag skulle ju som sagt hästtandläkaren komma så vi gick ut och släppte ut hästarna som vanligt sen skyndade vi oss att mocka halva stallet så att det skulle vara rent någonstans där hästarna skulle stå, sen plockade vi efter hand in dem hästar som skulle kolla tänderna, och plockade ut dem som var klara. Sen satt vi och kollade på när dem raspade tänder och så, och så var vi tvungen att göra klart stallet sen. Efter lunchen red vi 2 hästar Emma red hjörtur och jag red blida. Blida är en super gullig häst! :) Hon har inte ridits så mycket på 2 veckor för att hon har inte haft några framskor, sen hon var lite pigg och små stuttsig, hon töltade på mer än gärna, och hennes trav vara vädligt väldig mjuk, man kände knappt skillnad på tölt och trav. Hon och sokki var dem hästar ju tyckte bäst om att rida. Sen när vi hade ridit så gick vi in till vårat hus för att städa och packa ihop allt, sen skjutsade matti oss till tågstationen och så hoppade vi på tåget hem till kiruna, Matti så att vi får komma till sommaren och rida en heldag i fjällen gratis, det kanske vi gör? :)Under tågresan sat t jag och Emma och spelade kort och hade ganska så roligt, det blev mycket skratt! :) På tågstationen i luleå stod hela familjen och väntade på mig, så skönt det kändes.

Jag har ju glömt att berätta om salko, den sura gubben som bor en bit bort från kerstin och matti, han blir förbannad när hästarna går på "hans" väg det är inte hans väg igentligen men han har inte fattat det,den tillhör egentligen ofelas så varje dag kommer han med sin kratta och krattar igen varenda hovspår, det tar typ en halvtimme för honom att gå hela vägen, han kan knappt gå, ändå ska han ut och kratta, går det en enda häst på vägen kommer han med sin kratta. Jäklar vad man skrattade åt honom, stackars gubben, har han inget liv? Tycker nästan synd om honom.

Jaja, det var iag min praktik, har säkert glömt att berätta någonting, men nu orkar jag inte skriva någonting mer, jag lägger in lite bilder sen, kommer att komma in massor på pixbox också, bara jag får lite mer uppladdning. Nu ska jag äta lite lunch, och sen ta MOPPEN till stallet (Y) Så härligt, gud vad det har hunnit tina upp medans jag har varit borta.  Har redan träffat min prins, vi åkte förbi stallet igår när jag kom hem kring 10, var ju bara tvungen att så säga hej till honom.
Visst är det skönt att komma hem, men lite saknar man allt det där mysiga stället ! :) Nåja, nu drar jag snart ut och rider i vårvädret, har ju 5 lediga dagar nu innan skolan börjar om, så skönt! :) Jag måste vara med malin någon dag nu också, så om du läser det här så kan du ringa när du får tid!:)
Ha det bra,
Puss och kram <3

Borta bra med hemma bäst.

Jag är hemma från praktiken på ofelas nu! :) Det har verkligen varit jättekul. Men jag berättar mer sen, fö nu är jag sååå trött. Så ni får hålla ut till imorgon, ses då! Godnatt.

Nu bär det av.

Sådär jag, nu har jag duschat och fixat till allt. Cyklade till stallet och så hejdå till lillkillen <3 Det kändes nästan svårt att bara lämna honom, men jag vet ju att mina föräldrar tar hand om honom så bra. :) Om 1 1/2 timme skjutsar mamma och pappa mig  till luleå tågstation och där möter jag Emma och sen 18.40 går tåget. Först ska jag äta middag här hemma, guud va pirrigt det känns. Tänk om jag får världens hemlängtan? :O

 Nu blir det inge mer bloggning förens jag kommer hem.
Så nu säger jag hejdå
Ni får ha det så bra här hemma, hoppas våren har kommit på allvar när jag kommer hem så jag för mig en glad överraskning, nu ska man ju upp till vintern och kylan, haha.
Hejdå ses när jag kommer hem.
PUSS & KRAM <3


Reser idag.

Ikväll tar jag och Emma tåget till kiruna, för att praktisera på ofelas islandshästar i 2 veckor. Vi kommer få bo i en liten gäststuga och fixa egen frukost och middag, jag tror och hoppas det kommer bli jättekul och framför allt  lärorikt. Vid 22.00 kommer tåget fram i kiruna och då kommer någon av dem som äger stället och hämtar oss, sen åker vi och handlar på någon affär i kiruna som visst skulle ha öppet till 23.00, sen skjutsar dem ut oss till Puoltsa (stället där gården är heter så) På gården har dem ett tjugotal islandshästar. Dem har både ridskola, turridning och fjällturer och massa annat, just den här tiden på året ägnar dom sig mest åt att rida och träna hästarna själva, eftersom att snöförhållandena på fjällen inte är så bra.

Nu ska jag gå och packa det sista, sen ska jag hinna träffa min egen häst innan jag far, kommer sakna honom!! Sen måste jag hinna duscha,fixa mig och det. :)

Hinner kanske blogga mer sen idag, men om jag inte hinner det så får ni ha det så bra,
vi ses när vi kommer hem! :)

..Och jag ska fota massor! ;D

Fotografering

Malin var ju som sagt och fotade mig och bleiki dag. Det blev verkligen jättefina bilder!! Tack <33 Lägger in några nu, kommer komma in många på pixbox också men har bara laddat in några st än så länge, fixar med allt sånt när jag kommer hem från kiruna :) Imrogon den här tiden är jag i kiruna, lääskigt.
Men nu till bilderna..

Hörs imorgon...
puss & kram <3













Nu orkar jag inte lägga in några mer, men jag kan ju säga att det togs närmare 300 kort. Så mer har jag! ;)

Knäckebrödsdansen

Såg ni talang igår? Knäckebrödsdansen? Var det bara jag som skrattade!? :) Coolt att dem vågade bjuda sådär på sig själva! Dem var ju typ bäst! ;D



Taggar till resan.

Har packat det mesta nu, det är bara lite kamera grejjer och mobil och andra småsaker som ska hänga med, men det kan jag fixa imorgon. Känns alltid som man kommer glömma massa saker, men det fixar sig nog, egentligen ska jag ju inte fara så hemskt långt bort, jag är ju kvar i norrbotten! (A) Men det kommer nog inte bli någon bloggning där borta för det finns ingen dator där vi ska bo, finns ingen tv i stugan heller bara radio! Så vad ska vi roa oss med på kvällarna?:O Vet inte ännu när vi kommer hem, men det bli inte 2 fulla veckor iaf.

Senare idag ska Malin komma och fota mig och bleiki, vi får hoppas att solen håller i sig så det blir några fina kort! 
hörs sen,
puss <3

Resfeber?

På söndag åker jag.....

Blir till att börja packa imorgon.

Åhh, är jätte nervös!! :O

Skogsmulle.

Har varit underbart väder i flera dagar nu, härligt! ;D Efter lunch så cyklade jag iväg till stallet och for ut en sväng med bleiki. Pappa har förövrigt gjort min moppe körklar nu, men han skulle vänta med att föräkra den tills jag kommer från kiruna, så jag får inte köra än, :( Men det är ju bara 4 dagar tills jag far..Shit, tror jag får lite resfeber snart, jag längtar med samtidigt känns det lite pirrigt också ;P Eller inte lite! Mycket pirrigt!

Iallafall så red jag rundan idag, blev bara skritt inne i skogen för det var så isigt, blöt och slaskigt, men på dem andra vägarna var vägen upptinad, man fick bara ta det lite lugnt där det var som lerigast.. Så det blev en lite halvlugn ridtur med mest skritt, men det passade ganska bra eftersom han blev ganska hårt körd igår, så då var det bara bra att fara ut och sträcka lite på benen sig en längre sväng i lite lugnt tempo. När vi kom fram vid ridplanen så träffade bleiki en ny kompis, fjordingen som har kommit hos hasse, dem gnäggade så glatt åt varandra, den hästen är förövrigt så jävla söt! ;D Lite lik min bleiki, samma snälla ögon, och ser sådär lite småbusigt charmig ut! :)

Nu ska jag iaf snart fara och natta, då ska vi ta bilen och övningsköra en liten sväng! :)
Puss <3


Bloggdesign

Malin har fixat denna underbara bloggdesign till mig, hon är för gullig! ;D <3 Men jag vet ju inte hur man lägger in den :O
Hjälpa mig? (A)


Kört hästen.

Tjo! Ikväll har jag varit ut och kört bleiki, med pappa som sällskap.:)  Har inte kört bleiki på nästan ett helt år så det var lite spännande och se om han kom ihåg det eller han var omöjlig. Men inte var han det inte, nog minns han det! Ska inte köra honom så ofta eftersom han lägger muskler på fel ställen då, men någon enstaka gång sådär gör ju inget, nu när jag ska upp till kiruna som kanske mamma och pappa ska köra honom någongång så han får motion. Då var jag ju bara tvungen att visa pappa hur han ska göra för att han inte ska få grisepassa och hela tiden, Man vill ju inte att han ska vara förstörd när man kommer hem, men det är han nog inte, dem klara det nog bra! :) ..Kan dock säga att ponnyn var helt galen, vi var tvungna att släppa honom i galopp och bara låta honom springa på tills han själv ville stanna för att få honom att varva ner, annars blev det bara grisepass, han vill inte alls trava när han är riktigt pigg, men låter man han då springa av sig så brukar det gå bättre, och det gjorde det :) , Han var jätte duktig idag, det är så otroligt roligt att jag har en så pigg häst! Tänk att han är 24 år, det är inte dåligt att han är så pigg och glad! :D Men han är ju islänning. :)


Bilden är dock inte från idag!

Solar dag!

Slappar dag idag, satt ute och solade på dagen och borstade bort lite päls från lina, sen när mamma komhem från jobbet så följde jag henne en sväng till staden, hon skulle köpa härfärg och nå blomgjord. :) Sen när vi kom hem så har jag i princip suttit ute och solat fram tills nu, ska jag inte börja bli lite brun snart? :P

Snart måste jag börja tvätta upp lite kläder som jag ska ha med mig till kiruna. Åker söndagkväll!! :)

Näe, nu ska jag gå och se om det blir nå middag snart! ;)


Söt katten

Hallå igen, nu sitter jag här med en katt sovades på min arm och väntar på att duschen ska bli ledig, hans svullnad på näsan har gått ner jättemycket nu,så nu ser han nästannormal ut, han har bara fått 2 st sårskorpor. De sa jag nog alldrig men jag hittade ett till djupt sår sen, de var svårt att hitta för all päls, så det var ett ordentlig bitmärke han har fått. Kan nog inte vara annat än kattslagsmål ;s Sån ska man inte syssla med när man är liten katt, då kan man råka ut för tråkigheter,
-hör du det nu mio!
Han verkar ta det hela med ro! ;) Han sover som en stock, och håller en tass på tangentbordet, katter är som lite söta !<3 Dem är uber mysiga!

Övningskörde till och från stallet idag när vi nattade bleiki, gick då bara bra, lite framsteg gjorde man väll allt, haha :>

Nu är det bara duschen som väntar, sen blir det att glo på tv hela kvällen, är ju dubbel avsnitt av Desperate housewives
och sen blir det scrubs! ;D


Vår,vår,VÅR!! ;D

Stallet.



Stallet en stund på dan, fixade klart för kvällen och så. Sen gick jag ut i hagen och borstade ponnyn en lång stund, blev lite mer än en timme, det bara yrde päls om honom :> Fotad lite också, dock så gick solen i moln efter en stund :(

Ikväll får vi se vad det blir att hitta på, tror jag ska fara och sola sen :)
P u s s <3

Härlig kväll.

Erkänn att jag blivit duktig på att blogga? :P Jag menar att uppdatera och lägga ut bilder? :) Att jag lägger ut så många bilder kan nog bero på att jag fotar en himla massa nu! :)

Jaja, for ut och red ikväll, gud va härligt väder det var. Fortfarande sol och varmt. Red till badplatsen och tillbaka, det enda dåliga var att det var så lerigt på vissa ställen och där fick man ta det lite lungt, men emellan åt så travade vi och töltade på, blev lite galopp också :> Och tror det eller ej så tjurade han inte alls mycket idag, han försökte 2 eller 3 ggr men sen gav han sig! (Y) skamden som ger sig, brukar man väll säga? :) Kom tillbaka till stallet vid halv 9, och då hade jag inte mockat eller någonting eftersom vi har suttit ute hela dagen och grillat, men det gick bra det också, har ju trots allt påsklov så då behöver man inte stressa, även om bleiki nog tyckte jag skulle skynda på lite. :> Härligt det är att kunna cykla till stallet nu, men ännu härligare kommer det ju bli när man kan börja köra moppe, det är inte länge kvar tills man kan göra det, undra om det inte skulle gå redan nu, det är bara kvar lite snö på gården in till stallet, men annars är vägen dit helt upptinad, det har ju verkligen tinat massor idag.

Näe, nu ska jag gå och ta mig en dusch.





Ps, bilderna är från igår. :)

Grillat och stekt i solen.

Vilken underbar vårdag det har varit idag! Första dagen det är riktigt varmt och härligt! +12 grader är ju inte illa! Jag har iallfall suttit ute och grillat idag och stekt i solen. Tog lite bilder som jag ska lägga i så slipper jag skriva så mycket mer. :) Ska iallafalll till stallet ikväll om jag orkar vill säga, jag känner mig helt slut efter att ha varit ute en hel dag, men det är bara nyttigt antar jag :> Ponnyn har säkert mått skönt å bara stått ihagen, men nu ikväll blir det till att arbeta lite :)











Underbart väder.

Åh, vilket underbart vädert det är idag, det är strålande sol och redan 8 grader varmt! Idag måste man ju bara ut!! ;D
Undra om min häst kommer svettas nått idag med sin päls, iof har en ju tappat det mesta så det det är nog inget större problem, jag kommer då inte klippa honom iår som jag gjorde förra året, det blev så fult ;P Dem mår säkert som små prinsar i hagarna nu, skulle inte förvåna mig om bleiki ligger ner och solar, han brukar gör det ganska ofta :>

Nej, nu ska jag ut! ;D

Ingen får ju sitta inne vi datorn en sån här dag.
Puss <3


Ridit.


Ikväll har jag varit ut och ridit med malin som hängde med som fotograf :) Hann dock bli mörkt när vi var ute och då blir det ju lite svårare att få fina bilder, men hon lyckades bra ändå :) Vi får ta lite bättre sen när solen är framme och när det är dag. :) Bleiki var som vanligt tjurig, så nu fick malin se bevis på att min häst är en riktig surgubbe ibland! ;> Men, frammåt gick han efter lite envishet. På hemvägen hade han dock väääldigt bråttom, som vanligt. Vi red dock bara ut en liten bit efter vägen, sen vände vi och for på planen, det var inte alls bra underlag där, bara slask. Sen red jag bara lite fram och tillbaka på vägen vid plan där snön hade hunnit tina bort, vi gjorde att försök att få lite tölt bilder. Men det gick inte så jätte bra eftersom det hande hunnit börja skymma då. Men som sagt så ska vi göra ett nytt dörsök någongång då vädret är bättre. :)





  Min hand hamnade lite högt upp..

Nu ska jag gå och se TV och äta upp resten av godiset.
Puss & Kram <3

Bus i hagen.

Blev lite småbus i hagen idag, när jag for för att ge hästarna lunch :)









Mer bilder finns på www.caarr0.pixbox.se :)

Just nu sitter jag och väntar på att M & P ska komma hem så att det blir någon mat nångong, håller typ på att svälta ihjäl, och så hade jag tänkt hinna rida ikväll medans det är ljust, så snart får jag nog ta och göra mig nå egen mat ;P
Jag känner inte av förkylningen alls nu, sköönt ! :) Nu är det en bara vecka kvar tills vi åker till kiruna. Har redan börjat skriva en packlista. Känns lite spännande faktiskt har alldrig bott borta så länge ;P men jag tror det blir jätte kul! :)

Piggare.

Känner mig faktiskt piggare nu, kan det vara så att det var en kort förkylning och att den är på väg att ge sig? Får hoppas det iallafall :)

 Idag har jag inte gjort någonting, bara latat mig, fast det är ju faktiskt tillåtet när man är sjuk :) Eller nu ikväll for jag och nattade hästen, pappa hade varit snäll och gjort allt i morse när han släppte ut. Så jag passade på att övningsköra dit. Hihi.Gick väll gode bra, än har jag inte orskat några olyckor ;)

Sen har man sett Robinsson och så har vi bunkrat upp med massor av godis, och chips. Är det påsk så är det :)
Nu ska jag snart gå och fortsätta se film, The wedding date. Har sett den förr men den är bra ändå :)

Jag har suttit och tittat på massa NH filmer idag och läst lite om det, gud va sugen jag blev på att börja träna det på allvar. Ska börja med att köpa en repgrimma, men till att börja med går det nog bra utan. Jag gillar de sättet att träna på, man arbetar med hästen och inte mot hästen, man tvingar inte hästen till någonting utan man motiverar den så att den tycker det är kul att träna. Tänk att få en så bra relation med sin häst att man kan rida utan sadel och träns ut i naturen, få den att lyssna. Bleiki skulle då direkt gå springa hem, haha. Det gör han ju faktiskt när jag har sadel och träns också, fast då kan jag kämpa emot lite mer, det går ju bra i ett inhägnat område, men det är ju bara för att han är så snäll  :) Vi får väll se om vi lyckas börja träna lite, det är bara svårt att veta vart man ska börja. :)

Ajja, nu ska jag gå och fortsätta sen filmen och käka godis (Y)
Än en gång, GLAD PÅSK! ;D

Sjuk.

Jag har blivit förkyld!

Förbannat ;s

Tycker synd om mig ;s
Ingen feber än iaf, så vi hoppas på att det inte blir mer!:)
Jag ska ut imorgon om det är soligt och varmt så det så!!
Ingen jävla förkylning får komma i vägen.

BLÄÄÄÄÄÄ


LAGOM TILL PÅSKLOVET, VAD VAR DET JAG SA!!

Kisse missen.



Har försökt göra såret rent, men det var jätte svårt att få bort precis allt.  Men nu ser man iaf att det är ett ganska djupt hål, han måste alltså ha blivit biten av någonting, eller fått nått vasst på sig, man kan klämma ut en massa var ur såret ;s Stackars kisse! Måste fixa nå sårtvätt så inte såret blir infekterat..

Tänk om han kunde prata så han kunde säga vad han gjort!?

Långfredag.

Godmorgon, gud vad det är härligt ut få sova ut. Jag älskar att bara kunna ligga kvar i sängen utan att känna någon press på sig att man måste upp för att man ska hinna bussen o.s.v. Utan man kliver upp när man känner sig utvilad :)

Igår ikväll var jag till grans med bleiki och red, det var jättelänge sen jag var där, men jag hade ingen lust att fara ut i det tråkiga vädret så då fick det bli ridning inomhus istället, bleiki gick jätte bra igår, inga tjurigheter, som i förrgårr, men det är ju som ingen ide att hålla på så i ett ridhus, det märktes att han hade mycket överskottsenergi, när vi skulle ta en liten galopprunda så sprang han bara på flera varv med lite uppmuntran och hejjande från mig :) Passade på att göra lite böj övningar, har inte gjort det så mycket på ett tag utan bara låtit honom springa på. Så lite stelt gick det i början men efter hand släppte det mer och mer, i slutet fick jag honom att flytta sig fint för skänkeln även i vänster sida. I höger gick det klockrent ända från början. Travade lite på volt i båda varven, han håller traven jätte bra nu, för nått år sen så gick han över i grissepass så fort man svängde lite. Även tölten satt rätt så bra igår, han töltade på några varv med bara några grisepassaktiga steg i mellan. I slutet av ridpasset tog jag av tränset och testade rida lite utan. Det gick bra det med :) Om man har en snäll häst som jag så kan man göra allt, sa jag snäll? Haha, jag har nog börjat glömma bort vad han gjorde i förrgår, då var han inte snäll! Han var billig efter det kan jag säga. Men nu är han dyr igen! ;) peppar peppar, får väll se vad han kommer hitta på för fasoner nästa gång. Iallafall så testade jag galoppera 2 varv runt ridhuset tränslöst, och det gick bra det med! :) Sen när jag skrittade av så ville han mest gå till christoffer som stod med kameran och stativet, han fick var lite fotograf. :) Så det kommer några bilder här nedan. :)





Idag får vi se vad som händer, det var så dåligt väder så jag får se om jag rider idag eller om han får en vilodag, men annars har jag inget att göra så jag kanske rider ändå. Vi får se. Fan vad trist det är med snö på påsklovet då ska det ju vara varmt,soligt och härlig. Men vi får hoppas att det blir det sen:)

Just nu ligger lillkissen på musmattan och sover så sött, stackarn har gjort illa sig, han har ett sår på nosen och den är alldeles uppsvullen, han ser lite rolig ut från sidan då nosen är så stor. Han har varit alldeles blodig runt ett öga också, men det har försvunnit, trodde först han hade varit i slagmål, men när nosen blir sådär svullen så kanske de är mest troligt att han fått något över sig? Inte lätt att veta vad han har råkat ut för, bara han då inte har brutit av näsbenet. Ska ta och rengöra han sår nu, vi skulle haft någon sårtvätt, typ jodopax eller nått.

Men först måste jag ju bara säga;
G L A D  P Å S K ! ;D
Vad händer under påsklovet?

Påsklov!

Nu var det påsklov för min del! Fan vad härligt. Jag blir borta 3 och en halv vecka från skolan eftersom vi har APU direkt efter lovet, så det känns som jag kommer vara borta väldigt länge, läängtar tills vi åker till kiruna, gud va kul det ska bli! ;D Hoppas vi får rida mycket! Men jag kommer ju dock sakna min egen häst! :( Måste snart börja planera vad man ska ha med sig, tror jag ska skriva en lista så att jag kommer ihåg allt, fast inte riktigt än då, är ju 1 och en halv vecka kvar. Men några dagar före kan man ju börja.

Slutade ju till lunch idag, slappade mest bara när jag kom hem. Sen vid tre gick jag till porsnässkolan för att möta malin, sen åkte vi hem till henne, men först var jag ju tvungen att se ombyggnaden av skolan, dem har gjort det riktigt fint! Men gud va glad jag är att jag fått lämna porsnässkolan ;)

Hemma hos Malin gick vi ner till hästarna och for ut en sväng med Austri,jag var lite fotograf. det blev väll sådär 100 kort. Haha, dock inte alla som blev bra, men några iaf ;D Dem är ju så söta tillsammans. <3 Skulle gärna byta austri mot min åsnehäst.. ;D haha.

Men allvarligt så var han helt knäpp igår, jag försökte få honom att gå framåt i en timme, EN TIMME höll han på att tjuras, först gick han så snällt tills vi kom till plan då började han tjorva, och helvete vad han var arg. Han skulle inte framåt, han skulle in på andras gårdar, vi var ner och vända på en gård, och då höll jag inte på att få honom därifrån heller, fan vad pinsamt det var, hoppas dem inte såg det, ;P Han småstegrade och skuttade, kastade sig åt sidorna, dansade som en jävla tok över vägen, När jag fick honom att gå framåt några steg så tog det tvärstopp, och han började om igen, han vägrade stå still och backade ut på vägen när det kom bilar, Efter en timme så fick jag honom äntligen att gå lite åt det håll jag ville, men det vart ju ingen lång ridtur precis, jag var helt slut efter det där. Det är väldigt frustrande att inte få sin egen häst att gå framåt, men det är ingen lek kan jag säga. min ponny har humör, även om han alldrig är dum så har han ett jävla humör. Undra om det blir samma visa igen imorgon när jag far ut och rider, jag vet faktiskt inte vad hann fåt för sig, sådär hemskt har han nog alldrig varit, var tvungen att kolla igenom honom sen så han inte verkar ha ont någonstans, men å andra sidan så skulle han någ inte orka hålla på sådär om han hade det, så jag tror bara att han vill testa gränserna...Riktigt mycket dock ;) Jaja, vi får väll se vad hästen är på för humör imorgon. ;D

Jag lägger in några bilder som jag fotade idag. =D




Tisdag.


Jag har precis kommit hem från stallet nu, har varit där och gjort klart allt, och så har jag sprungit runt och fotat hästarna med ny kameran! ;D

Har varit en skön skoldag idag måste jag säga, livskunskaps lektionen var inställd. Så vi hade inga mer lektioner efter lunch, vi satt ju dock och väntade ett tag eftersom vi inte visste om det skulle komma någon lärare eller inte. Det var påsklunch idag, gott. Haha. Efter lunchen gick jag och Jenny med shettisarna till ridhuset och släppte dem lösa där, gud va dem sprang och busade, haha. Så gulligt det såg ut, lill knubbisarna <3

Imorgon blir det också en väldigt skön dag, slutar till lunch även då. Sen är det ju påsklov!! ;D Känns som vi har slutat tidigare väldigt mycket nu på sista tiden, men det säger man ju inte precis nej till. Före jul hade vi faktiskt ganska tuffa scheman så nu är det på tiden att vi får ha det lite slappare. Måste dock skriva klart min novell analys till imorgon,men hur jag ska hinna det vet jag inte, jag ska först ut och rida ikväll, och så kanske mamma skulle komma och testa fota oss med ny kameran ;P

Ni får ha det så bra.
K r a m < 3

Nikon D40 <3

Hellu, blev inte så mycket uppdatering igår. Jag hade fullt upp hela tiden, så tiden räckte liksom inte till. Men jag är väldigt nöjd med min födelsedag. Jag älskar min nya kamera <3  Varit ute med familjen halva dagen, bror min kom på att vi skulle ta valpen till nävertjärn. Så det gjorde vi, sen satt vi där och grillade korv, solade oss och hade väldigt mysigt. Jag sprang runt en hel del med min kamera och fotade lite allt möljigt. Blev 165 kort! (Y) Haha, har ju dock inte lärt mig kameran än, men det kommer. Sen när vi kom hem så åt vi middag, kycklingspett! :) Sen kom min mormor och åt lite tårta och så fick jag lite pengar av henne, fick pengar av farmor och farfar också, så nu är jag rik! :) Sen kom Malin, av henne fick jag en popcorn skål, med popcorn i, och i popcornen låg det en liten gullig present, där det var ett jätte fint smycke! :D Tyckte det var en riktigt smart present, med tanke på hur mycket jag gillar popcorn, hihi :) Gulligt värre <3 Sen var jag med malin under kvällen, vi åt lite glasstårta och spelade lite spel, satt vid datorn och lite sånt. Hon lät mig vinna i memory bara för att det var min födelsedag, hihi :> Sen for jag pappa och christoffer och hjälptes åt med att ta in ponnyn, då var klockan kring halv 9 så det blev lite sent, men ponnyn verkade inte lida av det trots att han var ute själv. Ska lägga in lite bilder från gårdagen. :)






Det blev en hel del bilder, så det är bara att titta och njuta.

Kanske ska ta och gå över till dagen då, är hemma från skolan idag. Hade världens huvudvärk inatt så jag har inte sovit så värst bra. Men nu verkar den ha gett sig! Känner mig lite konstig i kroppen bara, säg bara inte att jag håller på att bli förkyld. Lagom till påsklovet. Men än ska jag inte kasta in handduken, för det behöver ju inte vara det. Kanske bara nått tillfälligt. Nu ska jag gå och leka med min kamera! (Y) ;D

K R A M <3

Min födelsedag idag.

Då var man 17år då!! Grattis till mig! Fick min present i morse, och gissa vad jag fick? EN SYSTEMKAMERA!! ;D tralala, det är en glad caroline som sitter hära kan jag säga. Ska ut med hela familjen idag och grilla korv och mysa i solen, och såklart får nya kameran hänga med ;>

Uppdaterar senare idag.
Tjingeling <3


Min <333

Snart blir man 17 år.

Fyller 17 år om en halvtimme. ;D

Jag måste börja skriva lite roliga rubriker.

Fredag, Yeiii va skönt. Bara tre skoldagar kvar för mig nu innan påsklovet, måndag,tisdag är som vanligt och onsdag slutar man till lunch. :) Så otroligt skönt det ska bli, men först har man en lång skön helg framför sig!

Iallafall, skoldagen gick väldigt fort idag, hade matte på morgonen. För ovanlighetens skull så gick den lektionen ovanligt fort, kanske var för att vi satt och pratade om praktiken nästan hela tiden. ;P Sen hade vi provet i arbetsliv, kändes som det gick bra. Tog typ 10 min att skriva klart det, så  vi hann med en tidigare buss idag. När jag kom hem så åt jag lite lunch, sen gick jag iväg till stallet. Rensade hela boxen och fyllde på nytt spån, och fixad allt annat som vanligt. Sen tog jag in min lilla älsklingsponny och sod och borstade honom i säkert en timme med ryktsten, det är otroligt mycket päls som ska av nu!! Sen sadlade jag och for ut och red rundan. Han var väldigt pigg idag. Det började med att han var lite envis och inte ville gå in på den vägen jag ville, så då gjorde han lite små bocksprång som protest, men när han hade kommit över det så trippade han på med nästan fjäderlätta steg, det kändes faktiskt så! Väl inne i skogen så tog jag en galopp uppför backen där jag alltid brukar galoppera, och ponnyn bara fortsatte galoppera en lång bit efter backen, så jag lät honom springa på. Det kändes så härligt att bara kunna följa med. Han töltade även jätte fint idag, även om det blev nått enstaka grissepass steg när han blev lite för ivrig:) Det var helt underbart att vara ute idag, fick en sån där lyckokänsla som jag kan få ibland när jag är ute, allt kändes så jävla bra! Tänk om jag inte hade min häst, då vet jag inte hur det skulle gå, då skulle jag aldrig få mina små skogsturer. Det finns alltså inget bättre än att fara ut i skogen med hästen en solig vårdag. Jag lovar er!!

Jag har varit ut och övningskört ikväll, man kan väll säga att det gick bra, även om jag gjorde min mamma lite nervös en gång, ;) Men jag har alltid läget under kontroll, *NOT* (a)

Nu ska jag faktiskt ta och hoppa i min sköna lilla säng,trött som man är.
Godnatt & KRAM <3


Som sagt, det är mycket päls som ska av. ;D

Tjejkväll med malin.

Tjejkvällen med Malin blev väldigt trevlig! :) Men mycket folk var det på stan, Jag köpte iaf en tunika, och en liten present. Mer än så blev det inte. Malin fyndade en tröja hon länge velat ha, nu kostade den bara 49 kr och förr kostade den 149 kr eller nått liknade. Så det blev ju ett riktigt bra köp. Såg mycket känt folk på stan, många granare och så ! :)

Nu har jag har suttit och pluggat inför provet som vi har imorgon, trodde det skulle ta ett bra tag. Men jag kan det faktiskt rätt så bra nu. Så jag behöver inte sitta uppe så länge som jag hade trott. Tur att janne ger oss så lätta prov. :)

Lägger inte ut lika mycket bilder nu eftersom jag inte sitter på min egna dator. Men förhoppningsvis ska den vara igång så småningom. :)

Sovmorgon.

Godmorgon, jag har nyss stigit upp. Börjar inte skolan förrens 12.25 idag :) och det är väldigt skönt kan jag säga! Jag ska försöka hinna plugga lite arbetsliv innan skolan. Ikväll ska nämligen jag och Malin fara på tjejkväll i stan ;D  Får se om man hittar något fint. Jag har inte alltför mycket pengar just nu, men det räcker säkert till nått. :)

Min dator är fortfarande paj, försökte starta den typ 10 ggr i går, och tillslut gick det, men då funkar den i 5 minuter och sen låser den sig eller stänger av sig. Knäppt. ;s

Bara 4 dagar kvar till min födelsedag nu..
..och 6 dagar kvar till påskolvet. Weeeiii ;D


Bäst jag går och pluggar nu, annars får jag sitta uppe så sent ikväll. ;P

Första April.

Första April idag, har ni aprilat någon? :) Haha.

Bloggade ju alldrig nått igår, känns som jag blivit lite dåligare på att blogga nu, men min dator är ju trasig så då är det inte lika kul :( Sitter ju på familjens dator. Iaf så hade vi djur i zoohandel hela förmiddagen igår, då gjorde vi hälsokontroll på alla gnagare, sen satte vi ihop de lilla vita marsvinet med en av hannarna, så nu kommer det kanske bli ungar igen, dock dröjer ju det ett tag. Resten av lektionen såg vi på en film om ormar. Tänk dig att träffa på en 200 kg orm, huvva vad läskigt, dom sväljer hjortar och liknade hela :O Ajja, tror inte risken är så stor att man råkar möte en sån. På eftermiddagen var det traktor. Äntligen fick jag köra. Denna gång backa med släp, och det gick galant. Det var inte alls så svårt som jag väntat mig. Körde en av dem stora nya traktorern då, Valtra. Haha. fan va tuff man känner sig när man kommer och kör med en sådan. Och nu är kursen avslutad, så nu är det bara traktorkortet man väntar på. Undra vad man får för betyg, MVG? haha. nej skojja bara, kommer nog få G. :)

Till dagen då, hade en normal dag idag med ganska tråkiga lektioner, stuga första lektionen, jobbade med min novell analys, sen hade vi matte och klassråd. Vi pratade om hur vi ska tjäna pengar på djurens dag, vi ska ha barnridning, fiskedam sälja fika och liknande. Sen efter lunch var det svenska, gjorde en massa talövningar, och sen började vi skriva på ett eget tal som vi ska redovisa för halva klassen, kul ens? Näe. Det värsta jag vet är att tala inför folk. Sen hade vi idrott, snö rugby :) Sen var det slut för idag, gick in på statiol på väg till bussen och köpte lite lösgodis. Hämtade ju ut pengarna för körkortstillståndet idag  så jag tog en liten slant från de, mohaha. ;) Har varit och solat idag ikväll, sen var jag for jag förbi bibliotektet, skulle låna en speciell bok "om jag kunde drömma"  Den var dock reserverad redan, så jag får vänta några veckor. tydligen många som vill ha den, har hört att den ska vara jättebra. Pluggat lite ikväll också, så pappa tog över ansvaret för hästen. Dock så har jag inte hunnit plugga så mycket som jag skulle vilja men ska ta och fortsätta så snart jag är klart med bloggandet, pluggar till provet på fredag.

5 dagar kvar till min födelsedag nu. :)

Tänkte skriva nått bra april skämt här i bloggen, men jag kom inte på nått bra, så det får vara. ;P Haha.

P U S  S <3


RSS 2.0