Ridit cavalletti

Idag när jag kom till Ridplanen och skulle rida så hade de lagt ut bommar runt halva planen som ett staket eftersom de är dressyrtävling där på söndag. Så jag och Tantra passade på att göra någonting annorlunda så nu har vi skrittat och travat över cavallettibommar uppsuttet första gången!:) De såg ut som hon tyckte de var kul, öronen spetsades när vi närmade oss bommen och hon travade så fint över. Lugnt och fint. Red lite slalom mellan bommarna och böjde henne också så hon fick länga och sänka sig. Varvade med lite volter i båda varven. Men de blev mest ridning över bommar idag. Hoppning nästa !? ;) Haha, nä kanske inte riktigt än.

Jag minns första gången jag gick med henne till ridplan och skulle låta hon nosa på en bomm som låg framme, direkt jag rörde i bommen så flög hon bakåt. Så nog gör hon framsteg min lilla tant. Nu kan hon trava över läskiga små bommar med en matte på ryggen :)




Jag saknar dej!

 

Jag och mamma var på bio ikväll. Vi såg "Jag saknar dig" de enda man hörde under filmens gång var en massa snyftanden och såklart kunde inte jag heller hålla mig. Jag satt också och snyftade och tårarna rann. Men filmen var bra, otroligt sorlig men bra! Den är dessutom inspelad i Piteå, så de var roligt att se. Man kände igen en del ställen den är inspelad på och även några av statisterna.


Handling:
Tina och Cilla bor i Piteå och är 14 år gamla. De är enäggstvillingar och identiskt lika men olika som personer. På mammas födelsedag rusar tvillingarna iväg för att hinna med skolbussen. Då inträffar katastrofen. Cilla blir påkörd och dör. Det är som om Tinas halva jag försvinner. Med det blir samtidigt startpunkten för Tinas omtumlande väg till ny självinsikt. Baserad på Peter Pohls ungdomsroman Jag saknar dig, jag saknar dig.



Sköna dagar i stallet

Igår pysslade jag och Tantra på tillsammans i stallet. Eller ja, hon blev ompysslad. Jag gillar sånna dagar när de är fint väder och man är helt ensam i stallet. Kommer nog bli många sånna medans jag är arbetslös. De är så rofyllt och Tantra är så harmonisk. Man behöver inte känna någon stress utan kan ta de helt i sin takt.

Vi gick till ridplan och så red jag ett litet pass i solen, efer en lång stund med manikyr för tantra! ;) Jag använder mig av one rein stopp när jag ska sitta upp på henne. Eftersom jag tränar och lägger in de i ridningen ibland i både skritt och trav så tänkte jag att de är smart att använda sig av de även när man ska sitta upp själv utan att någon håller i. Så att hon verkligen lär sig att hon ska stå still innan hon får kommando att gå. Efter bara några försök att backa istället så kunde jag sitta upp hur lungt som helst och skritta iväg. Ibland när jag ber hon stanna bara som vanligt med ord så vänder hon huvudet helt av sig själv sötgumman!

Jag brukar börja trava ganska snabbt när när jag rider på ridplan, bara något varv i skritt och böja lite. Eftersom vi alltid går till ridplanen så blir hon lite uppvärmd av de. Hon har verkligen börja förstå de där med att sänka sig nu. i både skritten och traven. Dock är de höger sida som funkar allra bäst nu. Förut var de vänster sida. Men de är som som sylvia sa att de ofta kan bli så. De var lättare för henne att lära sig de i vänster sida eftersom jag är vänsterhänt och allt funkar lättare för mig även i vänster sida. Men eftersom hon hade svårare för höger så tränade jag mycket mer på den sidan medvetet, och ja nu har de ju gett resultat. De är inte så att skillnaden är jätte jätte stor. Utan man märker bara en liten liten skillnad när man sitter på. Så nu ska jag börja tänka på att träna båda sidorna lika mycket. De kan ju vara olika också från dag till dag. Nångång kanske man måste träna liter mer på en sida men de känner man. Jag rider inte bara på volter och böjer i båda varven utan jag rider lite olika ridvägar lite kors och tvärs och hittar på egna vägar. och lägger in någon volt då och då. Ibland får hon springa rakt fram och så böjer jag lite i varje hörnpassering eller lägger in volter i varje hörn.

ibland när jag gör halt från trav så hittar hon på att hon ska flytta sig för skänkeln istället för att stå helt still. Men då låter jag hon bara flytta sig tills hon står helt still och då ger jag kommando att hon ska trava eller skritta iväg. De är ju så med unghästar när dom lärt sig en sak så tror dom att dom ska göra de typ hela tiden.

En svettig och nöjd Tantra och matte gick tillbaka till stallet sen. Tantra blev lite avsvalkad på de ställen där hon var svettigast och fick gå ut till sin kompis harry igen.

Dagen före igår var vi ut och tömkörde och luffsade i skogen på kvällen. De var ganska varmt och skönt och la sig väldigt mycket dimma över fälten fast de var så klart på himlen så de var väldigt vackert!

Men nu ska jag fara till min lilla prinssessa. Jag trodde verkligen inte jag hade såhär mycket att skriva. Trodde de skulle bli ett kort inlägg men inte de! :)





Chokladmuffins med smultron al a´ Caroline

Bakade dessa alldeles nyss. Var ut och plockade färska smultron från trädgårdslandet och gjorde vanliga chokladmuffins fast med smultron i, hittade någon jordgubbe också så dom fick hänga med i muffinsen. Har dock inte smakat än. Men de luktar gott i huset iallafall!


Recept:

2ägg

2,5dl strösocker

2dl vetemjöl

1tsk vanillinpulver

1krm salt

5msk kakao

1tsk bakpulver

100gram smör

Smultron

 

Börja med att vispa ägg och socker till en pösig smet. Sen blandar man ihop mjölet,vanillinsocker,salt,bakpulver och kakao och häller de i smeten. Sist tillsätter man margarinet som ska vara smält och vispar ihop allt detta till en mumsig smet.

 

Sen fyller man formar ungefär till 3/4 och dom ska gräddas långt ner i ugnen i ungefär 10 minuter på 225grader.

 

KLART!!

 

 

 

 


Busiga selma...:)

 


Slut med skola, börja jobba..

De känns helkonstigt att inte gå till skolan. Tänk att man har gått skola i så många år och nu behöver man inte de längre om man inte vill. De känns nästan som om jag skolkar haha. Jag saknar Grans... Jag hade inte sagt nej att gå ett år till. Hela skolan är så härlig.. miljön, lärarna och framför att DJUREN,HÄSTARNA och KOMPISARNA<3. (och inte glömma den otroligt goda skolmaten!)Jag har så många bra minnen och roliga stunder därifrån. Min bästa skoltid har varit tiden på Grans helt klart! Har aldrig trivits så bra på en skola som på Grans. När jag började där så hade jag väldigt stora förhoppningar om hur de skulle bli. Och mina förväntningar blev nog bara bättre. Innan jag började Grans så trodde jag faktiskt inte man kunde längta till en skola men går man på Grans kan man det! Tack för en underbar tid och alla minnen jag fått!

Nu är jag ARBETSLÖS. förhoppningsvis kommer jag inte vara de så länge, jag vill börja tjäna lite egna pengar. Jag har egentligen inga planer på vad jag vill göra. De enda jag vet är att jag just nu iallafall inte vill läsa vidare någoting utan jag vill hitta ett jobb och tjäna egna pengar. Min dröm är att jobba med djur på något sätt. Men just nu ska jag söka alla jobb som man kan. Och sen när man fått ett så är de ju inget som säger att man inte kan fortsätta söka för att hitta någonting som har med mitt de jag brinner för. Tiden för utvisa vad som händer.




Film från i söndags.


En liten ridfilm från i söndags :)

Tillökning i familjen.

Vi har en ny familjemedlem i huset. Som vi hämtade hem i lördags. Hon är än så länge utan ett riktigt namn. Hon kallas bara för lillan, eller Nissan. (Nisse och Nissan) Egentligen så är hon min egen lilla bäbis. Men så länge jag bor hemma så bor hon här och räknas in i familjen!;) Lina är inte speciellt populär än, men så var de för våran andra katter Nisse och Pontus också. Lite tid bara så kommer de gå hur bra som helst.

Hon har nyss härjat runt i hela huset och rivit ner blommor och upptäckt allt som kan tänkas upptäckas. Nu sover hon så gott i gungstolen i tv rummet. Och laddar upp för nästa bus! ^^

Hon är en såkallad skeppskattunge, vilket betyder att hon har en extra tå på både fram och baktassarna. De ser så gulligt ut, tassarna hennes är så stora jämfört med resten av kroppen. Hon kan eventuellt komma att bli lite långhårig när hon blir större :)


Såhär ser hon ut....:)


Tömkörning (film)


Tantra Fra skidbakka <3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Våran lilla Pontus<3

Våran lilla pontus har varit borta i snart 8 veckor! ...:( Hoppas han kommer hem igen snart<3



Jag saknar dej!<3

Tömkörning

Tömkörde min lilla Tant idag efter en skogsrunda som vi brukar gå ganska ofta. Stannade efter vägen och jobbade henne på en äng. Hon blev lite busig och glad. Hon gjorde några söta krumelur hopp rakt i luften och hade inte alltid alla fyra hovarna i marken!;) Men emellanåt var hon jättefin :)...

...Kolla in snyggingen!















Lite galopp..


och så en galen häst...


Inte fullt lika vackert kanske... ;)




Vad du är söt min kära lilla ponny....

Du säger igenting min kära lilla ponny...... Men de är dej jag gillar mest! <3

Tantra Fra skidbakka ! <3


Nikkaluokta 2011

Bilder från min och Niclas resa till Nikkaloukta :)


Nästan Framme! :)

<3

Älskar dig!

Pippifågel

Kvällspromenad till en fors :)

Vi fick en ny kompis...

...Som kom in genom fönstret och sov i stugan :)

Uppe vid kapellet på kvällen.

Och våran kompis hängde med :)

Lilla Elja som jag red :)

Söta Nova :)

Min stolta pojkvän på Hjörtur! ;)

Mys hund! :)

Vandring till Ladjujavre. Lite drickpaus :)

Framme! :)

Renburgare..Mums :)

Vackert!

En liten del av kebnekaise massivet, kebnekaises sydtopp syns.

 


PDOL i bilder.

Hade roligt vid alla peruker och Masker! ;)

Inne på kittelfjäll.

Hos Jenny innan vi gick in på lördag.

Jenny och Emma i Break dance

Vi såg The arks avslutningssuppträdande!

 

 

 


Äntligen en liten uppdatering!

De kanske är dags för en liten uppdatering, de blir inte så många. Men tack vare vädret idag hade jag inget annat för mig just för tillfället. De är ju värsta höststormen nästan, regn,kallt och blåsigt. Men oj vilken bra sommar jag haft både väder mässigt och i övrigt.. Och förhoppningsvis är den väll inte riktigt riktigt slut än. Vi får väll hoppas att detta väder inte fortsätter så länge.

Jag har dock tänkt uppdatera många gånger...men internet har krånglat från och till. Så jag har inte orkat när man har annat bus för sig! ;)

Tanten fick sig en liten vila när de var PDOL och direkt efter de åkte jag och min bästa pojkvän upp till Nikkaloukta några dar tillsammans<3

Jag, Emma och Jenny jobbade fredag och lördag på pdol området med att visa upp kaninhoppning i Granlandet. Och då fick vi gratis helhelgsarmband och gick därför såklart alla tre kvällarna och hade super kul! Mycket skratt, bus, dansande och sena nätter. De var så...JÄVLA roligt! :D Vi hade fullt upp hela helgen lång! :)

Sen direkt på söndagkväll så åkte jag till pojken min i Boden och på måndag åkte vi iväg mot Kiruna och Nikkaloukta. Där vi hade hyrt en liten mysig fjällstuga två nätter. Vi red en liten tur med islandshästarna från ofelas. Jag red på lilla Elja och Niclas på Hjörtur. Nästa dag gick vi till Ladjujavre och åt renburgare på lap dånalds och kollade på utsikten. Vi hade de hur mysigt som helst :) Jag älskar de där stället!

Jag lägger in lite bilder sen istället för att skriva en massa. De är säkert roligare att se än tråkigt text ;)

Älskling <3

 










RSS 2.0