30 November

Första advent idag, Bara tre veckor kvar till jul, Har snöat massor idag också. Dock blötsnö. Men det är ialafall tur att det inte regnar! Idag har jag varit på skyltsöndag inne i stan. Då köpte jag några saker. B.la. en röda kofta som jag ska ha på julafton. Sen så köpte jag en ny fondation. Min gamla är så jävla kletig och fet. Men nu har jag hittat en som är jättebra, Fick med två hudkrämer på köpet också :) Sen köpte jag ett svart hårband och en mössa =)

Nu ikväll har jag varit i stallet, For ut och red en sväng mot badplatsen. När jag hade ridit en bit så märker jag att ena spännet på reflextäcket gått upp så jag sitter av och spänner igen det, Så att det inte skulle halka av. När jag ska sitta upp igen så kommer det precis en plogtraktor. Då tänkte jag att jag låter den köra förbi innan jag sitter upp. Traktorn stannar då och släpper förbi oss. Precis när vi gått förbi så kör den iväg, Då blir bleiki jätteskraj och vill dra iväg, Han börjar takta och springer runt mig hela tiden. Fick hålla i han som fan för att inte tappa honom. Jag går en bit för att lugna ner honom för jag kunde ju inte sitta upp när han var så hispig, Men som om det inte var nog med det, Så får vi syn på 2 stora älgar som bara står några meter ifrån oss på en äng. Ni skulle ha sett bleiki. Han spände upp sig som en jävla hingst. Synd att det inte var ljust så jag hade kunat fota. Men ialafall så blir han ännu mer hispig av det och jag får hålla in honom som en jävla tok. Han var inte lugn förrens vi var innanför stalldörren. Tror det var jag som fick mest motion idag ;P


        

29 November

Gud va kallt det är idag, Nästan -20 grader. Jag har iallafall varit ut och ridigt idag, Tog på mig min feta ridoverall som är väldigt väldigt ful, Men det är skönt att slippa frysa. Nog för att mina fingrar och fötter domnade bort ändå menmen..
Red inte hästen särskilt hårt idag, Eftersom att det kan vara ganska ansträngande när det är såhär pass kallt och så ville jag inte att han skulle bli så svettig för då är det lätt att han börjar frysa och blir förkyld.  Men jag tog ialafall en liten galopp i pudersnön över en äng, Så jävla härligt det var, Han fick så stora steg! <3 Helt underbart!
Har hunnit julpynta stallet lite smått också. Det blir så mysigt. ^^
Nu ska jag gå och ta en lång varm dusch och sen vet jag faktiskt inte vad jag ska hitta på. Blir nog bara att ta det lungt här hemma :)



Ignorera min fina klädsel! ;)


28 November

Äntligen är den här. Den efterlängtade helgen. Så härligt! :) Det var föräldradag på grans idag, Med det menas att alla föräldrar fick vara med på alla lektionerna hela dagen, Gjorde man inte sånt i lågstadiet ? :P Jag hade ialafall ingen förälder med mig, Tur det, Haha ;P  Men hela dagen kändes lite onödig eftersom att det mesta var tillängat till föraldrarna. Vi hade inga vanliga lektioner om man säger så, Förutom basmaskins teorin.Men det blev en hel del mys med alla hundarna i smådjurshuset, Jag är typ helt förälskad i dem. Jag vill köpa en shetlands sheepdog, Men dom är ju så satans dyra. Desutom får jag inte han en till hund här hemma ;S Men tror inte jag skulle hinna det heller när jag har hästen. Jag får nog vänta till jag går ut skolan och flyttar hemmifrån, Då kan jag köpa hund! Slapp åka bussen hem idag, för mamma var ledig och hade några ärenden på stan så då fick jag skjuts! :) Har julpyntat mitt rum idag, Desutom har det kommit ännu mer snö igår natt. Så nu känner man verkligen att julen närmar sig och julstämmningen är på topp :) det var länge sedan det var såhära mycket snö redan till första advent :)

Nu ikväll har jag varit i stallet hos min lilla älskling <3 Han fick vila idag, för jag kände inte för att rida. Känner mig alldeles för trött. Så det har varit en myskväll i stallet! ^^
Måste bara tala om att det var så jävla härligt att rida igår. Jag red "Rundan" och den var inte plogad så jag red i alldeles ny pudersnö hela vägen och hästen var så jävla pigg och glad. Min 23 åring är som en unghäst ibland :)
Just nu sitter jag och ser idol och äter godis. Jag tycker kevin var bäst ikväll! =) Han kommer nog att vinna hela idol.
Johan phalm kan ju verkligen inte sjunga. Jag fattar inte att han fortfarande är kvar. Men det är väll mest små fjortistjejer som tittar på programmet och röstar på honom. Men jag tror fatiskt han kommer åka ur ikväll, Vi får väll se om jag har rätt.
Puss och kram <3




En söt "liten" vovven som var tillsammans med shelti hundarna i smådjurshuset. :)

27 November

"Jag vill både skratta och gråta på samma gång."

Hade Estetiskt hela förmiddagen idag, som alltid på torsdagar. Idag så skulle vi göra en tårta med hjälpa av olika blommor och blad. Det låter ju kanske lite löjligt. Men det var faktiskt kul! :) Jag gillar att pyssla och greja med sånna saker. Som ett plus i kanten kan jag ju tillägga att jag fick MVG på upgiften. ^^  Efter lunch hade vi etologi. Då kollade vi på snuskfilm. Haha, tror inte jag behöver säga något mer om det ;) Efter etologin gjorde jag min engelska kompletering, Det tog typ bara 10 min och vi fick sluta när vi var klara så jag slutade typ en timma tidigare .:) Men då gick inte bussen förrens en timme senare. Så då ringde jag min kära far och frågade om han kunde hämta mig och det kunde han. Så då slapp jag vänta på bussen, skönt! :)

Nu ska jag slänga mig i sängen och titta på tv tills middagen är klar. Sen ska jag tillbringa kvällen i stallet :)



Min blomtårta, bilden är jättedålig. Det ser bättre ut i verkligheten.

26 November

Äntligen har kurt (hovslagarn) varit här. Så nu har bleiki fått sina snösulor. Det var efterlängtat. Nu kan jag rida som vanligt igen utan att han håller på att halka omkull. Han var alldeles vit av frost idag när jag hämtade honom från hage och han har så tjock och härlig vinter päls. Han ser ut som en riktig go nallebjörn ^^
Han var skitpigg idag när jag red, riktigt rolig att sitta på^^
Han töltade även jättefint idag, kunde t.o.m öka tölten några steg. Duktig kille! <3

Snöade massor när jag gick till bussen idag, Härligt! Fast jag var dock väldigt blöt när jag kom fram till skolan. Åsså ska man försöka proppa in kläderna i ett minimalt skåp. kläderna känns ju inte så fräscha när man ska ha ut dom igen, haha jätte intressant va ? :)  Annars så har skoldagen flytit på ganska så bra, Hade dock bara tråkiga lektioner idag..
nu måste jag plugga lite engelska, måste göra  en kompletering imorgon för jag klarade inte alla delar på provet. ;(
Det var nån jävla gramatikdel jag missade på, typ Do-omskriving eller nåt sånt. Hatar gramatik ;S
Har typ 4 prov före jullovet. Det känns väll inte direkt sådär jättekul. Man vill ju kunna ta det lungt det sista veckorna.
Nu är det nog bäst att jag går och öppnar engelska böckerna. Eller så gör jag det på lunchen imorgon. ;P
jaja, ska iaf gå

puss & kram <3

24 November

Godmorgon, Vilket snöoväder det är. Det är kommit typ en dm snö inatt, jiipiie ;D Det trodde jag inte att det skulle göra men så fel jag hade :) Jag hade tur och fick skjuts av mamma till skolan. För hon skulle ändå in till läkaren nu på morgonen. Så jag slapp gå från bussen. Första lektionen nu på morgon är en 80 min lång mattelektion. Fan va jobbigt. En måndag morgon dessutom. Det går inte räkna matte på morgonen. Man är alldeles för trött för att orka tänka. Menmen jag får härda ut...

             

23 November

Vars är snön dom lovade? Det skulle ju fan va snöstorm idag. Nog blåser det alltid, men ingen snö i sikte. Skulle ju fan snöa 10 cm enligt väderleksrapporten! Nu vill jag banne mig ha ordenligt med snö, inge fjunsnöande. Får hålla tummarna på att det kommer inatt, Men troligen inte det stämmer nästan alldrig det dom säger på vädret..
Bleiki fick vila idag. Jag tyckte det var säkrast så eftersom han inte har några snösulor än. För när jag var ute igår så höll han på att halka omkull p.g.a att det packade snö under hans hovar. Fattar inte att det kan packa så mycket när det knappt är någon snö. Men jag vill inte riskera att han ska sträcka sig. Kan vara svårt att få honom att läka helt om något sånt skulle hände eftersom han är lite äldre. Jag vill ju att min lilla kille ska få vara med mig i många många år till. Så vi hade en riktig mys/pyssel dag tillsammans. Det är härligt det också! :) Får verkligen hoppas att hovslagaren kommer imorgon. Har hunnit med att baka idag också, Kokosmums och Chokladdrömmar. Det blev riktig gott! :) Måste plugga traktorfrågor ikväll också. Ska fan ta traktorkörkort före jul, eller provet är före jul. Själva körkortet får vi senare. Det är ju helt gratis att ta det via grans! :) Haha, kul ändå och ha traktorkörkort:)
Jaja, Nu hade jag tänkt ta ett långt skönt bad! =)

Ciao <3

          


22 November

Följde med mamma en sväng till stan idag :) Handlade inget själv för jag har helt slut med pengar! :S Men efter jul då ska det shoppas, För då har jag rimligtvis fått lite pengar, Brukar få det iaf :)
Efter stan så for jag ut och red. Det var så förbannat kallt. Men jag överlevde det också.
nu sitter jag här och smaskar i mig godis och dricker cola ;)
Det blev ett kort blogginlägg. Men jag orkar inte skriva nå mer nu, pusshejs <3



Många tomtar på dollarstore. ;)


21 November

Det blir nog en vinter i år trots allt, snöade lite idag. Jag tycker det är så härligt med snö, gillar egentligen vintern. Det är bara kylan jag inte tycker om ;P

Gick direkt till stallet efter skolan. Då jag kom så gav bengt precis lunch till alla hästarna. Så jag fixade stallet medans bleiki åt. Bytte allt spån i boxen så det blev riktigt rent och fräscht :) Sen hämtade jag ponniin. Det hade packat så mycket under hovarna så han knappt kunde gå. Då fick jag hålla på ett tag för att försöka få bort alls snö, inte lätt kan jag säga. Han behöver verkligen snösulor, Men hovslagaren kommer ju aldrig. Trodde han skulle komma i veckan, Men icket.
hoppas verkligen han kommer på måndag.
Iaf så for jag ut och red en sväng sen när jag väl fått bort styltorna. Red lite i byn! ^^ Är ju så bra när det är snö på backen, Då kan man trava även där det är asfalt väg :)
Älskar min lilla häst <3




      


20 November

Har precis haft prov i Etologi. Det gick inte lika bra som jag hade hoppats. Jag har pluggat som en jävla galning till det. Men såklart kommer det ju alltid frågor som man glömt att träna på. Hoppas jag fick VG iaf. Men hade ju hoppats på ett MVG. :( skit också... Har svenska om ungefär en timme. Det blir en slapp lektion vi ska bara se på film hela tiden, vi såg hälften av filmen förra svenska lektionen! En av huvudpersonerna spelas av Orlando bloom, han är så grymt snygg! :) Haha :) Ikväll ska jag fara till Ridhuset med bleiki och rida. Är ju så förbannat kallt ute, så det passar bra! :)
Har ni tänkt på att det bara är 4 veckor till jullovet?





Snygging! (a)

19 November

Sitter i datasalen på skolan nu, Har svenska snart. När jag skulle kliva av bussen nyss så halkade jag på en isfläck och alla som satt i bussen såg det, Haha ;P Klanting jag är... Efter svenskan har vi idrott med tobbe. Han är fan världens coolaste gympalärare! ;) De skulle ni förstå om ni hade en gymplektion med honom. Fick tillbaka matteprovet igår, fick 11 poäng, G gränsen var 11. Menmen, jag klarade det ju iaf :) Orkar inte anstränga mig på matten. 

Nu börjar min lektion,
puss & kram <3

18 November

Är det mig det är fel på?
Den frågan ställer jag mig ofta...
Varför ska det vara så svårt att tycka om sig själv för den man är?
Varför ska jag alltid få sån ångest över mig själv så fort jag gör det minsta lilla misstag?
Varför ska jag alltid bekymra mig över små saker, som igentligen inte har någon betydelse?
Varför måste jag alltid tänka på vad folk tycker och tänker om mig. Det har ju
egentligen ingen betydelse. Men jag tänker på dessa saker hela tiden och det är
väldigt jobbigt. Jag måste öva min självkänsla för jag har absolut ingen..
Jag kan aldrig vara nöjd...


16 November

Idag har det inte hänt så mycket. Jag sova till typ halv 11 ;P Sen for jag till stallet, mockade och fixade där, Sen for jag ut en sväng med hästen min. Det gick bra. Men det är ju så tråkigt underlag. Bara is överallt. Hoppas det kommer lite härlig pudersnö snart! :) När jag var ute och red träffade jag ett gammalt par som blev helt förtjusta i bleiki. De trodde han var värsta unghästen. De blev väldigt förvånade när jag sa att han var 23 år. De visste tydligen att han stod hos bengt, de sa att det kanske skulle kika förbi och hälsa på honom nångong, och för någon dag sen mötte jag en tant i rullstol som tyckte bleiki var fet Haha ;D, ja så kan det vara... Man kan ju inte annat än att älska min lilla häst! ;D





Världens bästa häst <3 Älskar <33

15 November

Sitter här och tråkar vid datorn, har inget bättre för mig. Bleiki var så söt idag när jag skulle ta in honom. Jag lät honom gå in själv från hagen och då blev han så glad att han började hoppa och studsa med frambenen rakt ut i luften, Ni skulle ha sett så gulligt det såg ut^^. Provade ett regntäcke på honom ikväll som maria ska sälja för att det passade inte hennes hästar. Det var jättefint på bleiki och eftersom hans gamla regntäcke är trasigt så ska jag köpa det! Det är grått med en massa stjärnor på! :) For ut och red rundan tidigare idag. Det var svinkallt, höll på att förfrysa fingrar,näsa och fötter :P Det var blodspår nästan överallt längst rundan. äckligt. ;S Men det är ju för att det är älgjakt. Men de kanske inte behöver släpa sina döda älgar längst vägen överallt, det ser ju inte så trevligt ut ;S Ibland när man rider förbi älgslakteriet kan det typ ligga ett blodigt älghuvud mitt på vägen...trevligt? Nej!
Det första bleiki gjorde när jag släppte ut honom i hagen efter ridturen var att lägga sig ner och rulla på den knöligast och isigaste plats. Fattar inte att det kan vara skönt att rulla på så hårt underlag och när han ska stiga upp håller han ju på att halka omkull. Är lite rädd att han ska sträcka sig i benen när han gör så.

Nu ska jag inte sitta här och tråka ut dig något mer...
ska gå och lägga mig, är så grymt trött.
Godnatt på er!

            


14 November

Fan va jag var trött imorse, När jag hade ätit frukost så hade jag lite tid över tills bussen skulle gå. Då  la jag mig i soffan och somnade. Då höll jag ju såklart på att missa bussen! :P När jag väll kom fram till skolan så la jag mig på soffan i GC och sov ^^ Det är ju kanske inte så jätte intressant att veta. :P Iaf så hade vi sista växt och djurlivs lektionen idag! ;D Hoppas vi får veta betyget för hela kursen snart! :) Efter växt och djurlivs lektionen hade vi Arbetsliv. Fick veta resultatet från provet vi haft. Hade 101 poäng och max poängen var 102. Fick altså MVG! slå de om ni kan! ;D Det var tacobuffe till lunch idag. Fan va gott det var! Grans har så god mat till skillnad mot porsnässkolans gamla mögliga mat ! ;) tog 11.45 bussen hem, Det är så himla skönt att vi bara går halvdag på fredagar! När jag kom hem så gick jag till stallet. For ut med lillkillen en sväng dock blev det mest skritt idag eftersom det packade så mycket snö under hans hovar. Hovslagaren måste komma snart så han får snösulor! Hoppas att han kommer på måndag.

Nu ska jag hoppa i duschen, sen ska jag åka till lösvikthuset och köpa godis ^^
puss och kram <3



Såhär såg bleiki ut i söndags när jag kom till stallet. Ni kan ju tänka er vilket jobb
det var att få honom ren. Knäpp häst jag har :P <3

13 November

Nu är det vinter på riktigt, Första snön kom idag. Tycker det blir så vackert när hela naturen lyser upp i vitt. Man blir gladare på nått sätt! =) Men när snön kommer så brukar ocskå kylan komma. Det insåg jag idag då jag skulle gå till bussen. Jag höll på att frysa ihjäl. Och mellan lektionerna har jag haft jacka på mig eftersom det är så långt mellan lektionsalarna..:P iaf på morgonen hade vi estetisk verksamhet ända fram till lunch. Vi skapade massa fina "konstverk" med hjälp av växter,mossa,stenar, glitter, m.m faktiskt riktigt kul :) Efter lunch var det etologi, Gick igenom massa frågor som kommer till provet.  Sen hade vi sällskapsdjur på schemat. Då fick vi se en film om kattens historia. Sen var skoldagen slut, Gick ovanligt fort faktiskt och ikväll har jag varit med Malin :) <3 trevligt, trevligt! :D
Var försten till Grans ridhus med Bleiki igår. Han var jättefin och väldigt pigg. Han hade vilat typ 2 dagar eftersom jag haft så mycket att göra. Mjukade först upp honom lite och sen tränade jag lite tölt fick faktiskt in några fina steg. Sen hoppade jag 2 små hinder bara för att det är så kul. Han hoppar typ av 1 meter före hindret när man kommer i galopp :P Haha, Men det märks att han tycker det är skitkul att hoppa. Jag älskar min lilla häst <3

Nu ska jag gå och sova, Måste ju stiga upp klockan 6 imorgon :S
Tur att det är helg snart! =) 

11 November

Hade sovmorgon idag till 10.05 :):) Yeeii! Så skönt det är att sova, eller hur ? ^^
Tog skolfoto idag, Hade lockat mitt hår och allt, Men det skulle ju såklart spöregna när jag gick till bussen så när jag kom till skolan var det bara lite vågigt. :P Fick se bilderna som tagits. På 2 av dem såg jag helt störd ut. Men den tredje var ganska okej faktiskt. Hoppas bara det är den bilden som de väljer :P
Till lunch var det stek fläsk och kycklinggrillspett, gott ! =) Grans har nästan alltid god mat! Efter Lunchen hade vi prov i Arbetsliv naturbruk, Tror det gick bra. Det känns iaf så. =) och nu har jag och Emma äntligen redovisat arbetet vi gjort i växt och djurliv. Så otroligt skönt att ha gjort det. Var så sjukt nervös innan. Men det gick faktiskt bättre än jag trott att det skulle göra. Ikväll har jag pluggat engelska. Har prov i det imorgon. Känns som att vi jämt har prov..
Men efter Engelska provet så har jag en provfri vecka. Skönt! Ska nog fara till Grans ridhus imorgon med min lilla häst :)

Nu ska jag sitta framför tvn resten av kvällen
puss & Kram! <3

5 November

Stannade hemma från skolan idag, Vaknade i morse och hade så jävla ont i huvudet och i magen. Så jag bad mamma sjukanmäla mig. Sen gick jag och la mig igen och sov till typ 10. Missade iaf inte matteprovet för det hade vi visst imorgon ;P Har försökt använda dagen till att göra färdigt lite skolarbete. Har väll gått sådär... ;S Men, men det ordnar sig nog. Nu känner jag mig iaf lite bättre så ikväll tänker jag fara ut och rida en sväng med ponnyn ;D Måste ringa sylvia och boka en lektion snart också. Måste ju träna mycket nu i vinter eftersom jag har tänkt  prova på att starta i en gångartsklass till våren. Vi får väll se hur det blir med det :P! Men han har har blivit mycket mjukare och töltar bättre sen vi började rida för sylvia. Så framåt går det! Måste träna galoppen också. =)

Nu ska jag lägga mig framför TV en stund, sen dra till stallet..

ha det bra!





Jag, Haha :P

4 November

Dagen började verkligen inte bra idag, Först spiller jag ut hela jävla Oboy glaset över hela köksgolvet och över hela mig själv. Var tvungen byta alla kläder och skura halva köket, kul va ? ;S Sen var det jävlat smock fullt på bussen. Höll knappt på att få en plats. Hade livskunskap hela förmiddagen, Studieteknik handlade den om. Först fick vi sitta och lyssna om hur hjärnan fungerar i typ 2 timmar. Sen gjorde vi nått  IQ test som jag inte ens fattade. ;S Efter lunch hade vi arbetsliv naturbruk och engelska. Har varit tvungen att plugga matte nu hela kvällen eftersom vi har prov imorgon. Tror inte det kommer gå särskilt bra. Har inte haft motivation att plugga särkilt hårt även om jag försökt så har tankarna mest flygit iväg på annat. Matte är det värsta och tråkigaste ämne som finns! Hoppas jag får ett G ialafall så jag slipper göra omprov.
Ska redovisa beteende studien om hundarna imorgon också, Fan vad mycket det är nu. Känner mig inte i toppform just nu. Jag skulle helst vilja gå och lägga mig i sängen och sova en vecka i sträck. Har inte hunnit rida bleiki sen i söndags :S ska dock fara till Grans ridhus med honom så fort jag får tid. Är ju så hårt underlag ute nu så då passar det bra att åka in till ett ridhus. Får ju använda Grans ridhus gratis eftersom jag går där ^^

Jajja, nu ska jag gå se om det är någonting bra på TV.
Önska mig lycka till imorgon! ;P

puss&kram


                                               HATAR MATTE! ;s


3 November

Idag började skolan om. Kände mig väll inte direkt så jätte taggad när jag steg upp sådär kring 6 på morgonen ;S
Vi hade etologi på morgonen och de första vi får veta är att vi snart ska ha prov. Det är jättemycket att göra i skolan nu. Har prov i både Etologi, Arbetliv, Engelska och Matte. Sen har vi 3 st redovisningar som ska göras inom 2 veckor. Något stressad man blir!! En positiv sak är iaf att jag fick tillbaka mitt prov vi haft i växt och djurliv idag, Fick VG+ ;D
och svenska läraren var sjuk idag så vi hade ett långt hål. Så då gick jag,emma och jenny till smådjurshuset och myste med alla djuren där :) Nu måste jag försöka plugga. Har typ 60 st engelska glosor tills imorgon Kul? Nej! Borde plugga matte också har prov på onsdag... :S
Måste hinna rida hästen min också fast jag har så mycket att göra. Hur ska detta gå ihop?



                                           Jordekorre ;D

31 Oktober

Steg upp ungefär vid halv tio tiden, Skönt att få sova ut. Vid tolv tiden kom Malin och hennes pappa och hämtade mig. Sen åkte vi in till lösviktshuset, som ju har flyttat till öjebyn.;S Vi i norrfjärden har ju varit så bortskämda med vårat godishus. Jag lovar att alla norrfjärdingar brukar handla där minst 1 ggr i veckan. Åsså flyttar dem bara. Taskigt! ;P Men har jag gått om tid på mig när jag ska gå till bussen kanske jag hinner gå dit någongång. Iafall när vi handlat godis och lite annat som vi skulle ha till kvällen så följde jag malin in till stan där hon köpte en skitsnygg jacka på intersport. När vi kom hem så for vi till Sigge, vi gjorde han riktigt blank och fin ^^.  sedan tog vi ut och longerade honom en stund. Han var helt tokig som vanligt. Hoppade och skuttade hela tiden. Han blir så glad när han får komma ut ;D Är lite smått förälskad i den lilla ponnyn.
Senare på kvällen dukade vi upp med en MASSA snacks. Sen såg vi idol ( Robin B och kevin är bäst av dem alla!) Lite senare på kvällen såg vi en skräckfilm.Till långt in på natten, var ju trots allt hallowen :) Malin tyckte filmen var ganska dålig, men jag tyckte den var ganska bra faktiskt :) Fast jag ser ju inte skräckfilmer så ofta ^^ men den var kanske lite för overklig, och stundtals väldigt äcklig! ;P





RSS 2.0