Inte länge kvar

Hallå ja, igen! :)

Nu är det inte så länge kvar till tolvslaget, ligger i soffan i tv rummet, och ser crocodile dandie (hur det nu stavas) Snart ska man börja dra sig ut och kolla fyrverkerier. :)I

Välkommen 2010!!

Gott nytt år.

Tjolahoppsan.
Nu är jag mätt och belåten,eller mer än mätt, min mage håller på att explodera. Haha. Våran 3 rättersmiddag var supergod. Som att äta på resturang, fast bättre ;) Till förätt åt vi ... Jaa, vad ska man kalla det... Skaldjursallad! Med sallad, annans, tomat,räkor, hummer , pappaya. m.m. Supergott! Som varmrätt blev det kycklingspett och klyftpotatis med sallad, och sås. Mums. Och till efterätt marängpaj med, citronkräm och grädde. :) Nu är det bara allt godis och chips kvar. Som vi sitter och mumsar på.

Än en gång. GOT NYTT ÅR MINA VÄNNER!


Happy new year.

hejhallå. Jag har precis kommit från stallet. Fixade för kvällen och tog en liten promenad med honom, hade tänkt rida först men jag var rädd att någon skulle tända nått fyverkeri, haha. Då skulle det nog bli fart på lillkillen. Fyrverkerier är ingen höjdare, man för vilken häst är det det? Tidigare idag har jag och Mamma varit till lösvikts och laddat upp med massor av godis och chips. Ikväll ska vi äta tre rätters middag. Nu hade jag tänkt hoppa i duschen. Sen far jag nog och tar in lillkillen före vi äter.


2009 i bilder fortsättning...


Skolan började efter sommarlovet



Prinsen blev bättre under hösten, när vi gav behandling och började specialsko honom. Så det blev lite lugn ridning,

De blev många härliga kvällar med båten...

pappa fyllde 50.                                             Var på marsvinsutställning med Emma och Lisa

Praktiken på ponderosa med Emma och Jenny. Hehe. ;)

 

Hundarna på Grans :)

Lucia vakan!

Nu för det räcka... har redan laddat upp alldeles för många.. Men det finns ju så mycket att minnas när man tittar på alla bilder. ;p det tar ju aldrig stopp.




Året 2009 i bilder.

Djurkunskapen på grans var så kul! :)                                    Distanssritten 2009

Jag fick traktorkort! :D                                     Vi myste med Lammen på grans MYCKET!


Jag fyllde 17, och fick systemkameran i present! :D

Jag har haft en tjurig, envis inte fullt så underbar häst.... Men också en underbart mysig. <3

Praktiken på Ofelas i kiruna med Emma. :D

Ponny med vårkänslor... :D

Dem första löven slog ut och vips var det sommar.

Kousläppet på Grans.

Sommarjobbet med Malin på 4H.                         Jag och Malin tog lite fina sommarbilder!

 

Alla utflyckter med båten.... :)

Vi var till Räbben.                                            Jag åt min första Daim någonsin! ;P

Alla härliga badminnen.                                      Vi var till Lycksele.

 

Veterinären var hit många gånger. och lillkillen fick sin diagnos.

 

försättning...

 


Grans

Moi! (hej på finska, haha) Idag har jag varit till Grans med lillpojken. Skönt att få slippa rida i 20- I ridhuset var det hela 3 + hihi. Lina föjlde med och sprang lös, så jag busade lite med henne medans jag red. Hon tyckte det var jätte kul att springa efter oss. Snart är det ju 2010. Tänk vad ett år går snabbt, sista dagen på året 2009 imorgon. Det har bara rusat förbi. Jag tror att 2010 kommer bli ett jobbigt år, iallafall i början. Men jag hoppas att allt blir känns och blir bra i slutändan. Ni vet förstås inte vad jag pratar om, eller några gör säkert det.

Nåja, jag tänkte iallafall slänga ihop ett litet inlägg med bilder från 2009 lite senare, saker som jag minns bäst. (:
Puss så länge <3

Godkväll

Godkväll.

Nu ligger jag här i min säng om mår så skönt. Kollar på djuräddningen på Animal planet samtidigt, det är så hemskt, Det var nyss jättesöta valpar som var helt övergivna och hade hela kroppen full med fästingar. Såg en gång en häst som var så utmärglad att den inte orkade stå upp, dem fick använda en slags lift så att den vara på benen, men den hängde ju i pricip där, hade inga egna krafter. den dog :'( Det är mkt hemskt som händer. Ibland förstår man ju inte hur folk tänker, dem ser ju att djuren lider men ändå ignorerar dem det. ursch!!!

Nåja, nu lämnar vi det. Idag har jag varit i stallet, som vanligt. :) Gick en liten promenix med både häst och hund. Mysigt! Nu är det så kallt igen, -20 var det nyss jag kollade. Skönt när man får vara inne, haha. Fast det får ju inte jag, jag måste ju ta mig till stallet imorgon, men då är det extra skönt att komma in i värmen sen. Men nu ska jag lämna datorn och krypa ner under mitt varma täcke, och drömma om nått varmt ställe.
Drömsött <3

Godmorgon

Godmorgon! eller morgon och morgon.. Jag har varit vaken sen klockan nio. Ligger dock kvar i sängen med pjymas och Morgonrock. Men nu ska jag nog börja ta och palla mig upp och ta på mig kläder och äta lite lunch. Sen får vi se vad som händer, blir nog så att jag traskar iväg till stallet! :)
Ha en bra dag. puss <3

Bus i snö

Tjobba, ikväll var jag ju som sagt med Malin. Vi gick ut och roade oss lite i snön, haha. Gick till en backe och åkte madrass, Lina var också med oss och busade! Sen gick vi till stallet och tog in lillkillen. :)

Ny ska jag se om det finns nått roligt att titta på ;)
puss <3

Snö, snö, snö

Konnichiwa! Det bara fortsätter snöa, men det är ju så det ska vara på vintern. Idag har det vill inte hänt så särskilt mycket, jag segade ganska mycket imorse och satt i pjymas och morgonrock någon/några timmar. framför datorn. Men altså det är ju lov, då är det faktiskt tillåtet. Men sen har jag faktiskt varit i stallet också, och fixad där och ridit en sväng på plan. Måste köpa nå bättre handskar, trodde seriöst att mina fingrar skulle ramla av innan jag komm tillbaka till värmen, eller kanske inte riktigt. Men frös det gjorde jag. Sen tar det så ont när blodet börjar komma tillbaka, de liksom bränner. haha, ja ni vet nog hur jag menar ;)

Sitter och väntar på Malin nu, så vi får se vad vi hittar på för skoj ikväll. (:
ha de bra så länge! puss<3

mys

Heeeellu. Nu blåser det full snönstorm ute igen! Det skulle komma upp till 2 dm nysnö imorgon. Jag blev en snögubbe påväg till stallet, lina drog mig på sparken och då gick det undan, jag kunde knappt titta upp för all snö som komm i ögonen, på hemvägen hade det kommit så mkt på vägarna att det gick lite tyngre. Ändå var jag bara i stallet ca 1 timme :)

Nu är jag nyduschad och sitter i min nya gosiga morgonrock. Klockan nio ska jag bänka mig i sängen framför tvn och datorn med en skål med popcorn och se underbar och älskad av alla. Jag och Mamma har sett den på bio för ganska länge sedan och den var bra. Väldigt rolig! :)

Men först ska jag göra mig en kvällsmacka.
Puss <3

Mellandagsrea

Hello!

Idag har det varit en heldag på stan, på mellandagsrean tillsammans med mamma och mormor. Vi gick och fikade också ^^  Hittade lite saker som jag tänkte visa, så nu är alla mina julklappspengar uppköpta ;P


pjyamas byxa  & Pjyamas topp. CUBUS

Morgonrock CUBUS Hood tröja GINA TRICOT


Jeans GINA TRICOT Tofflor JYSK (ej köpta idag) Men visar dem ändå! :)

Annandagen

Hej!

Kommit hem från mormor för ett ganska bra tag sen, vi åt älgkött och potatis, och marängtårta till efterätt med en massa bär, det är som en traditon! :) Tror inte jag behöver säga så mkt mera bjuder på några få bilder istället! :)







Bort på middag

Hejhallå, nyss kommit ur duschen och sminkat mig lite, och fixat håret. Vi ska iväg till mormor och äta middag ikväll. Hon brukar alltid göra så god marängtårta till efterätt. Hihi. :)

Tidigare idag har Jag och Mamma hjälpts åt i stallet, och sen tog vi en liten promenad med Bleiki. Det var svin kallt, även om det bara var -16 så blåste det massor så det känndes som minst -25. 
jag återkommer ikväll! ;)

Julafton i bilder

Lillkisse gillade julklapparna! ;)



Julklappar! Dem 2 små röda är mina! :) Lina öppnar sin julklapp! :D


Kisses julklapp ;)                                      Marängbakelserna!



Toffifee                                                    Min nya dator! :D

Pontus fick också en julklapp, men han sprang och gömde sig när vi skulle öppna. ;p Så fick inget foto på honom!

,

Ligger i sängen och myser. Snart ska jag nog sova. Om jag sliter mig från min dator förstås ;)  Jag vill ha massa filmer som jag kan titta på!

Juldagen

HOLA!
Sitter och skriver i soffan på min nya julklapp nu. :) Har nyss kommit in från att ha varit ute och gått i 2 och en halv timme, med mamma och pappa. Gick över berget ung. 9km!! och det var djupsnö och uppförsbacke över berget ;) känner mig ganska stolt nu.Det känns så skönt när man har kommit hem, då kan man med gott samvete ligga och slappa. Imorse så steg jag upp ganska tidigt och gick iväg till stallet och hade lite mys där när jag släppte ut alla hästarna. Lina fick också följa med. Jag tror hon trivs väldigt bra med att få hänga med och springa lös i stallet. Hade henne dock fast kopplad medans jag tog ut alla hästarna, jag tror inte alla gillar hundar, bara bleiki ;) Då visade hon sitt missnöje och gnällde högt, men hon blev överlycklig när han väl fick komma lös sen. :) Jag fixade för kvällen i stallet, och sopade stallgolvet upp lite.

Jag kan ju passa på och berätta lite mer om gårdagen nu. På morgonen så gick jag upp tidigt även då, och promenerade till stallet och hade lite julmys. Passade på att göra julfint i boxen och bytte allt spån, sen for jag ut en liten sväng med pojken, red lite skritt i djupsnön så han fick lite styrketräning. Sen fortsatte jag upp mot slakteriet. Det såg så vackert ut med all snö i träden, helt vitt överallt! Perfekt på julafton! Sen vände jag hemmåt och for tillbaka till stallet, myste lite och sen fick prinsen gå ut i hagen och äta sin lunch. och jag promenerade hemmåt. Duschade och fixade till mig lite. Sen blev det lite kalle anka, Jag tycker dock det börjar bli lite uttjatat så efter ett tag roade jag mig med att fota katten som redan försökte börja öppna alla julklappar ;) Sen kom mormor och efter ett tag åt vi julbord och som efterrätt hade mamma gjort några jättegoda marängbakelser med choklad,grädde och citronkräm. Riktigt underberbart mumsigt!! Rörde ihop en kligröt som jag gav till bleiki när vi nattade honom, den bestod av havrekryn,kruskakli,vatten bananer,hårdbröd och morötter. Det var väldigt upskattat! :) Sen gick jag,mamma och mormor ut på en liten kvällspromenad och efter det var det dax för julklapps öppning, och den biten har jag ju redan berättat om. Jag som inte trodde jag skulle få något speciellt, men shit va glad jag är för min julklapp. :) Nu ska jag springa upp och hämta lite toffife! :)
Hoppas ni har en bra annandag.
puss <3

Föressten ni kommer få se bilder, men vi har inte hunnit fixa med bilder på den här datorn. Men det kommer! (:

JULAFTON

Hallå, hallå!
Här är det en lycklig tjej! Julafton har varit super. Ätit god mat, öppnat julklappar och myst. Jag kunde aldrig gissa vad jag skulle få i julklapp. Jag hade ett pyttepyttelitet paket under granen, och när jag öppnade det så stod det "Din julklapp finns under christoffers säng, Hi hihi" Jag rusade upp och där hittar jag ett STORT paket, och i det fanns en  (tro det eller ej) bärbar dator. Gissa om jag blev förvånad och glad, helt chockad!! Jag har pratat om en sådan hur länge som helst!! just nu ligger jag väldigt bekvämt i soffan framför brasan med datorn framför mig. SHIT va kul! :D Fick pengar av mormor och farmor och farfar också och en kartong tooffife av mamma och pappa. Har alltid velat smaka dem. Hoppas ni har trevligt ikväll, det har jag! :)
vi hörs!

Åter igen. GOD JUL! :D

Merry christmas!!

Vill bara önska er en riktig GOD JUL! :D


Uppesittar kväll

Godkväll.
Den varma julskinkan är avsmakad, tillsammans med farmors mjukaka och julmust! (Y) Sitter Spelar bingolotto med mor och far. :) Och en massa godis står på bordet.
Mindre än 2 timmar kvar till Doppare dan.

Julhunden


Hon ser ju dock inte särskilt glad ut ;p


Dan före doppare dan

Dan före doppare dan.


SNÖ!

Hej mitt vinterland...
Det bara fortsätter snöa! Härligt!, Allt kommer på en gång. Perfekt till julen. Det är ju faktiskt bara två dagar kvar till julafton nu, gud så snabbt det går. Men visst börjar man känna av julstämningen lite nu när snön kommer? :) Julgranen är framplockad för någon dag sen och julklapparna ligger under och väntar. Jag skulle vilja fota lite julfoton på bleiki, för se hur mycket det snöar imorgon. Om det är upphåll medans det är ljust så kanske jag hinner.

Nåja, Imorse for jag och pappa och hjälptes åt med utsläppet, för han skulle upp till farmor och farfar då, och då tänkte jag att jag kunde följa, så då tog vi ut hästarna först (: Dem blev vita efter bara några minuter ute! hihi Fick min julklapp av farmor och farfar, och så gosade jag med kusinernas hund. Sen har jag varit i stallet idag, fixat där, och ridit, red en bit mot älgslakteriet och så svängde jag av på en äng, och plumsade en stund i nysnö! :) Det var ganska så kallt,  Men mysigt! :) Det är skönt att komma tillbaka till stallet efteråt och få värma upp sig.


Lika vit som snön! :)

JULLOV !!!

Hola!
Jag är typ värsta Happy idag! :D För det första så har vi fått JULLOV redan nu!!!! Tusen tummar upp för det! vi fick skippa dem två lektionerna vi skulle ha haft imorgon om vi tittar på nyheterna istället. Hihih (: Lätt läxa! Sen så har det snöat massor idag,det kunde ju inte komma mer lämpligt. Jag fick plumsa i världens djupsnö till skolan desutom var bussen sen så jag kom typ en kvart försent, haaha. Men inte gjorde det så mycket vi gjorde ändå bara ett korsord och sen blev det lite hänga gubbe. Den enda seriösa lektionen vi hade idag var djur i zoo. sen hade vi matte men då gjorde vi inget, och på mentorstiden fick vi ficka. Så nu är det J U L L O V !

Nu blir det stallet och en ritt i all nysnö!! :D
puss <3

Skumtomtar

Skumtomtar är ett måste vid jul! ;)


Efterlängtad fredag

Shalalala... Nu äre dax för fredagmys, om det så är det sista jag gör.. :)
Den efterlängtade fredagen är här. Och sen är det bara måndag och tisdag kvar, sen...JULLOV! Det var typ -20 grader här hemma imorse och så när man kom till öjebyn så var det bara -11. Skumt. Haha. Och jag hade pälsat på mig som en eskimå. Provet idag gick BRA! Det var inte alls så svårt och långt.. Jag kunde mycket mer än vad som kom med i provet, jag hade ju pluggat som en galning för jag trodde det skulle vara hur svårt och mycket som helst. Men nu är det bortgjort iallafall. :) Föressten så måste jag ju bara tillägga att vi fick tacobuffe idag. Det är så himla gott! Inte för att det är så intressant för er att veta.
Men nu ska jag göra annat.
PUSS

Chill dag

Hejsan hoppsan.
Extremt kort skoldag jag hade idag kändes det som. Var otroligt skönt att ha sovmorgon, sov ända till kvar i 10. Och på skolan såg vi som sagt hitta nemo, hihih. Mentorsamtalet tog typ 10 min. Sen spelade vi paintball på idrotten! ;) Ikväll blir det återigen plugg som gäller, sista dagen innan provet!
puss<3

Less.

Blää...
Behöver jag säga att jag är less på att plugga ... Näe... Har suttit med sällskapsjursgrejset hela kvällen och ändå känns det som om inte så mkt har fastnat. Fast man brukar kunna mer än man tror. Jag har ju en dag kvar att plugga också. Så det löser sig nog. Iallafall till ett G. Har sovmorgon imorgon till 12.15, då har vi engelska och ska se hitta nemo, haha.  Jag minns att jag såg den på Bio när jag var liten, och då tyckte jag den var så bra! Hihihi Sen är det bara idrott. En lite smått onödigt dag kanske, men jag har mentorsamtal imorgon klockan 13.00...så jag måste väll ta mig till skolan hur som helst antar jag. även om det inte kommer sägas så mkt viktigt där men. Jag har dock lyckats övertala pappa om skjuts ! Och det är guldvärt. Det ska faktiskt bli ännu kallare imorgon, och då är det så himla skönt att åka i en varm bil direkt till skolan, och då för jag sova längre! (y) :D
Nu blir det nog sängen nästa.
puss <3

Kallt

Hallelåja.
Kallt det är idag, tjockjackan har åkt fram. Jag gillar inte när det är såhär kallt, inte när man är tvungen att stå och vänta på bussen, 2 bussar till och med. Men det är väll bara vänja sig antar jag. hade nationella i matte första lektionen idag, i 2 timmar. (!!!:O) Fast jag var klar efter typ 1. Hur det gick ska vi inte tala om. ;s

Vi fick jullunch idag, och som vanligt så fick vi våran vanliga lunchtid + 80 min till att äta, gott var det. Med julmust och allt som hör till ett julbord. På den tid som var över har vi busat runt i skolan, haha. Hittade massa "hemliga" gångar i källaren i huvudbygnaden, haha. Det var lite spöklikt där faktiskt! Sen byggde vi en koja i sport hallen. Hihih. Hade lite allmänt kul ;)

Måste plugga sällskapsdjur hela kvällen ikväll. Prov på fredag. Och känner på mig att det kommer bli ett låångt och svårt prov. Så nu är det väll bara ta sig an det. *suck*

4 DAGAR KVAR TILL JULLOV!


<3

Bästaste nallebjörnen <3

 


Julstämning





Tredje Advent

Julen närmar sig med stormsteg!
Trevlig Lucia, och Tredje Advent!

Kaninungar

Nu ska ni få se nått så sött så man smälter. Dessa små sötisar finns på skolan! :)
dem är 2 veckor gamla av rasen Hermelin.









Söta eller vad? :D

Julen är här

Lucia fika


Lucia vaka

Hej goddag.
Jag är trött. Hoho, har vakat hela natten med några kompisar (Emma, Lisa, Johannna och Madde. ) Jenny var med oss ett tag på kvällen också. :) Natten har beståt av mkt bus och kortspelande, och mkt mkt skratt. :) När vi slog på tvn kring 5 tiden så kunde jag inte hålla ögonen öpnna, så jag somnade i typ en timme. Dem andra sov också litegrann på morgonen, Men jag tycker det kan räknas som att vi har vakat hela natten ändå.  Luciamorgonen på Grans var bra även i år. Väldigt annorlunda, det var micael jascon tema, ;) Efter lucia grejset hade vi samhällskunskap, men där blev det inte mkt gjort för mig kan jag säga, halv sov typ. Haha. och lekte med kameran. När jag kom hem så åt jag sen la jag mig i sängen en stund. Och så vaknar jag typ 2 timmar senare och är först helt förvirrad. Haha, trodde typ det var lördag eller nått.. Tokigt det kan bli. Har hunnit vara i stallet också, ridit en liten sväng på plan. :) Ikväll blir det IDOL FINAL! :D får hoppas att jag orkar hålla mig vaken bara! ;)


Matte nationella

Godkväll.
Småjobbig dag i skolan idag, först samhällsekonomi prov, och sen matte nationella. Slutade dock tidigt. Vilket var skönt! (: Samhällsprovet tror jag väll gick ganska bra, men med matteprovet var det värre. Fattade inte nått av del 2, jag kom inte ens på nått vettigt att skriva. Får väll bara hoppas att jag samlade nått poäng på del 1. Matte är verkligen inte min grej. -.-

Nåja, ikväll har jag varit i stallet, pysslade bara med honom en lång stund. For aldrig ut och red. Sen har jag läst När jag har din röst. Har fått låna boken av Emma. Den är sjukt bra! Har snart läst ut den, och så har jag sett Bonde söker fru, ett måste på onsdagar. Hihihi.

Men nu ska jag leta mig nått att stoppa i munnen och söka mig mot sängen. Är jättetrött! -.-
Godnatt då. (:


Love

love.

(bilderna är fotade förra vintern, innan jag fick systemkamera. )

 

Kan inte alla som läser min blogg kommentera sitt namn i detta inlägg. Jag vet faktiskt att jag har ett antal läsare varje dag, Ni vågar kommentera! :)

 


Söthundar.

Här kommer lite smakprov på lite bilder som tog i fredags på hundarna! (=


Emmas söthund!






Tripp, trapp, trull


märtha


BUUS!


Dem var inte jätte glada på varandra alltid.. ;p




Lina och Märta.

Har redan visat denna bild i ett annat inlägg, men sprolla! :)


Suddig bild, + att jag inte fick med sigges huvud och linas svans,men den visar ju hur roligt
dem såg ut att ha! ;)





Tisdag

Tjoho! Fick sluta tidigare idag, slutade 2 hur som helst, men A var fortfarande sjuk så vi hade vikare på sista lektionen, och då hade vi bara en halvtimmes lektion, som annars skulle vara 80 min lång. Annars har det inte hänt mycket, blev lite bus på lunchen, med snöbollskastning o.s.v Hihihih (:

Föressten Chincillan klarade sig inte... :'(  läste det i boken imorse.

MEN nu ska jag bo i samhällsboken hela eftermiddagen/ kvällen! Kul..... :/

Taggmöss och goffinkakadua










Julfint i stallet







Bleiki fick också lite pynt, haha :)

Skoltrött

Hallå! Har inte mycket att komma med igentligen. Men tänkte slänga in ett litet inlägg hur som helst, jag är extremt skoltrött nu. Vill ha jullov jäklat nu, less på allt som har med skola att göra, förutom vännerna och djuren förstås! Skolan inte varit något märkvärdigt, djur i zoo med ola = fiskprat och fiskpyssel. Ovanligt? :) Engelska, kollade på massa jul youtube klipp. Haha. Matte och mentorstid, inget att orda om. Sista lektionen sällskapsdjur med kurt = Mycket mycket hundprat! :) Jag och Emma hade 3 minuter på oss att hinna med citybussen när vi skulle hem, och vi hann!! Vi sprang som bara den, men jag höll iallafall på att svimma när vi väl var framme. ;p Lite bättre kondis borde jag ju ha som rider. Haha. Föressten imorse när jag och Emma gick till smådjurs före första lektionen skulle börja, så hittade vi en av chincilla honorna liggandes i sitt sandbad, med massa kala fläckar och blodiga sår på hela kroppen., så vi gick och hämta fia och när hon tog upp den så såg man ännu mera av skadorna, det såg inte kul ut om man säger så. den var jätte spak, Det låg ju päls i hela buren, dem har ju en unge där (om inte flera?) Så hon blev tydligen utmobbad, hon blev iallafall flyttad till en egen bur i karantän. Jag hoppas hon klarar sig, hon såg inte ut att må så bra :( Håller tummarna!

Men nu blir det stallet nästa. Hade tänkt plugga lite samhälls tidigare, men bra som jag är glömmer jag ju samhällsboken i skolan. Jippie, så smart jag är. -.- Blir massor med plugg imorgon istället då, provet är på onsdag. Men nu ska jag gå och klä på mig. Puss <3

( Hade lite mer att skriva om än jag trodde, haha. )

En chincilla får stå för dagens bild. (fotad innan sommarlovet)





julbak



Andra advent

Ha en trevlig Andra advent! (:

Sitter och äter lite knäck nu som jag bakade igår kväll. Bakade även Krämbullar då. Idag har jag försökt baka biskvier, men bottnarna blev misslyckade, och då vart jag sur, haha. Så mamma fick göra nya. Ska dock fortsätta nu med fyllningen och det ;) Haha, jag hatar när det man bakar blir misslyckat. Man har ingen lust att göra om allt precis, fast man kan ju inte lyckas jämt. Har varit ute och plockat lite gransris också som jag ska sätta upp i stallet! :) Nu ska jag gå och kolla hur det ser ut i ugnen ;)


<3

Min bästa vän, betytt som mycket för mig i så många år och betyder fortfarande lika mycket.
Jag skulle sakna honom nått enormt. Vet varken ut eller in längre...

Snö!

Tjoho! Det snör, jippie! Det var så otroligt härligt att fara ut och rida idag med all snö som föll från himlen. Det är så fridfullt på nått sätt. Visst börjar man få lite julkänsla nu? Jag iallafall. Började julpynta lite i stallet idag, satte upp en julgran, ska fortsätta ikväll eller imorgon. Får se när jag har tid. Ska gå och plocka gransris och ta dit. Men det gör jag nog när det är ljust. Ska börja julbaka ikväll, eller snarare nu! :) Ville bara skriva ett litet inlägg först. Tror jag ska börja med krämbullar, inte för att man kanske förknippar dem med jul, men min bror ville så gärna ha sånna, så då måste han ju få det! ;) Sen ska jag baka, biskvier, knäckflarn,knäck och ischoklad. Får se om jag hinner med allt det i helgen. Men nu ska jag gå och sätta igång.


(En bild från förra året)

Jouren färdig.

Hej hallå! Har inte blivit så mycket updatering dem två sista dagarna, men jag har haft fullt upp. Har ju som sagt bott på skolan med Emma i veckan. Men har varit hem varje kväll och varit i stallet, och ridit! :) Hade med mig lina till skolan i onsdagskväll så hon sov med oss i rummet, i min säng. Sen på morgonen fick hon följa med och vara lös i smådjurshuset medans vi gjorde jouren, tillsammans med fias hundar. Sen hade vi två lektioner i smådjurshuset lektionssalar, så då fick hon vara med där. Hon var jätte duktig faktiskt, lugn hela tiden. Satt vid mig och ville bli kliad, och efter ett tag la hon sig och sov. Sen fick hon åka hem när vi slutade för dagen, då även jag åkte hem. Men hon fick följa med tillbaka igår kväll. Och då tog även Emma med sig sigge. Riktigt mysigt att ha dem som sällskap, och lina lämnade nog inte min säng under hela natten! ;)Lina tyckte nog att Sigge var lite irriterande ibland, hihih. Lina vill inte precis busa som sigge vill, men jag tyckte ändå att dem funkade bra ihop. Sen följde både sigge och Lina med till lillstallet där vi hade jour idag. Idag hade vi inga lektioner, så vi hade inget mellan halv 8 och halv 1. Så då gick Jenny och Hämtade sin hund Märta, och sen gick vi ut med dem så dem fick springa lösa och busa, och jag fotade lite. (: Lina har fått springa lös runt nästan hela grans idag, Hon är så duktig. Jag tror hon har tyckt det har varit jättekul! Sen var dem alla 3 hundarna med oss hela eftermiddagen i smådjurshuset och Lillstallet. Där ett tag var det 6 hundar där inne med fias ;)  Jag tycker det har varit ganska kul med jouren, visst lite jobbigt att stiga upp så tidigt men på nått sått kul ändå, och bo på skolan var inte heller så dåligt, kanske inte skulle vilja göra det jämt. Men en vecka är ju inte så farligt. Speciellt inte när vi hade hundarna där! Vi har haft en jätte skön vecka med lite lektioner eftersom En lärare har varit sjuk hela veckan så var flera av hennes lektioner inställda. Så vi har fått sluta tidigare, och fått sovmorgon. Dock så blev det ju ingen sovmorgon för oss som hade jour!  Haha...Just det... Idag när jag skulle fota goffin och pippi så öppnar jag buret och då lyckas en av dem komma på utsidan av buret, fia brukar hålla i dem, eller iallafall en av dem. Så jag sträcker fram armen så att den kan sätta sig på den så att vi får in den i buret igen, Men då nyper den mig genom skjortan, det gjorde ont, ;p Haha. Sen hade vi lite problem med att få in den i buret igen, men det gick tillslut, eller den gick in av sig själv efter ett tag. Hihih.

Ikväll har jag ätit julmat med Mamma, mormor och en massa andra gamlingar. Haha, på bygdegård. Det var jätte gott, blev lite långtråkigt bara. ;) Men mätt blev man då. Jag hann inte se idol eftersom vi var där borta. Men ska snart gå och se vem som åker ut, bara nyheterna blir färdigt.
Puss <3

Våra tre söthundar! Lina, Märta och Sigge!





Hemma ett tag.

Hej! Är hemma ett tag från skolan nu, har just ätit middag och ska snart fara till stallet och rida! (: Ska tillbaka till Grans sen ikväll. Jouren går bra, lite svårt att veta exakt vad man ska göra bara , med det lär man sig ju eftersom.
Igår hade vi (Jag,Emma,Jenny) lillstallet och släppte ut hästarna, gav mat och gjorde sånt som man gör i ett stall, dvs mocka sopa,fylla hö m.m, och idag hade vi kök, fågelrum och akvarium. Annars har jag inte så mycket mer att skriva nu, har ju förssten blivit vinter igen! Det har ju kommit snö ! :D jipppie!

puss <3

RSS 2.0