Turnaround, every now and then I get a little bit lonely and you're never coming around

Har precis ätit middag, och nu sitter jag och smaskar på blåbärskaka och glass. Inte helt fel! (Y) Skola idag då, en lååång dag. Imorse skulle vi ha djur i park första lektionen, men så var läraren tydligen sjuk, igen. Så då fick vi ha engelska istället. Besviken man blir, djur i park är ju ganska mycket bättre än engelska! Men dock så slipper vi ha engelska på torsdag istället, så antingen för vi sluta tidigare, eller så ska vi ha djur i park då. Ajja, hur som helst så fortsatte dagen med lektioner som inte är så mycket att att berätta om  Otroligt trött jag är nu, känns som jag behöver en ordentlig sovmorgon. Men det är bara bita ihop till helgen.

Ikväll måste jag komma ihåg att plugga in glosorna vi hade till imorgon. Men det fixar jag snabbt sen ikväll, för nu tänkte jag fara till stallet!

Härligt skrittur.

Hmmm, så gick det pluggandet. Efter en timme så blev jag less, även om jag inte fattat nått än Så då for jag till stallet istället och fixade där. Sen bestämde jag mig för att fara ut på en liten skritttur barbacka, och börja känna hur han känns. Och det var så jäkla härligt att bara få sitta på honom!! Mys ponnyn <3 Red hem, in på gården och så ställde vi oss framför fönstret till kontoret där mamma och pappa satt. och bleiki höll på att skrämma ihjäl dem när han stod med mulen framför fönstret. haha. Sen fick han en morot genom fönstret och då var han förstås nöjd och glad. Så det red vi hemmåt igen. Så mysigt!

Ska försöka ta ut honom så ofta som möjligt att röra sig i skritt. Då jag tror att det bara blir värre med stelheten om han får stå still. Sen får vi ju se hur det utvecklar sig i strålbenen med dem nya skorna.

Och nu skulle jag egentligen behöva plugga. Skulle behöva några timmar till på mig. Men hur ska jag orka det nu? Nu är jag hungrig och trött. Får väll skylla mig själv. ;p  jag är inte taggad på att göra prov imorgon kan jag ju säga...


Bilden är tagen för någon vecka sen, över fjörn. Sett från hästarnas hage.

Matte plugg.

Hej hallå! Känns som att skoldan har gått jätte fort idag. Kanske beror på att vi slutade 13.50. och det är ett tag sen vi sluta tidigare Första lektionen var ju dock seg, småföretagande. Och det är ju väldigt kul *inte* Sen hade vi idrott, lunch,klassråd och en kort mattelektion.

På tal om matte, så har jag prov imorgon. Och jag tror inte jag kan någonting. Ligger lite efter, matte är inte precis min bästa sida, men hade väll tänkt försöka börja titta på matten nu. Så jag inte behöver hålla på med det hela kvällen. Det är så dåligt att sätta sig vid datorn då får man aldrig något gjort, hamnar bara på massa andra sidor. Men NU ska jag gå och öppna matteboken.




Visst är jag söt?

Var nyss ut och fotade min hund i höststormen! :)
Bjuder på lite bilder.














Visst är hon väll söt? :>

Filmkväll

Hallå,hallå. Kvällen har spenderat med Malin och Josefin, vi hade en liten filmkväll. Trevligt,trevligt! (: Vi såg bedtime stories, filmen var helt okej bra! Gode sött marsvin, haha! (: Sen åt vi bär med vitchoklad, glass och chips och dipp! (: Hann med lite kortspelande också.

nu ska jag kika runt lite på datan, sen flytta över till TVn.
Så jag säger väll godnatt redan nu! (:

En liten katt.. (:

Nisse hamnar ofta på bild! :)







Hösten och alla dess färger!


Lite bilder... (:











Bilkörning.

Dagen började med skola, två lektioner och tacobuffe till lunch! (y) Gott! Efter Lunchen vandrade jag och Emma vidare till bussen, jag var hemma kring 12.00 Sen kom pappa och hämtade mig och vi for upp till holmträsk! Till min farmor och farfar. Där körde jag bil, våran gamla volvo som vi ställt undan, jag gasade runt på ängar,skogsvägar, körde slalom mellan plogpinnar, backade och busade ganska mycket ;) Moha, det var ganska kul! ;) Ni skulle ha sett mina skills när jag gasade full fart runt plogpinnarna, haha skojja. Mejade ner en pinne en gång. Bara en! Faktiskt! ;) Mellan bilkörningen så tog jag fram kameran och fotade litegrann.

Annars ikväll har det inte hänt så mycket, och kommer inte göra det heller. Är så trött, så jag läntar efter sängen Det är så skönt att det är fredag! (y) Har varit i stallet, duschat, sett idol. Och nyss satt jag och såg kändisdjungeln men det blev så trygt så jag gick hit en stund. Men nu ska jag ta och gå tillbaka till tvn.

Ha en jättebra helg allihopa! (:

Hihih, slalompinnar ;)





Kalix

Godkväll, kom hem från kalix för en timme sedan ungefär, har varit och fått speciallskorna på bleiki. eller specialskor är det ju inte, vanliga skor, bara att man skor på ett annorlunda sätt. Så det ska nog bli bra, tror det kommer bli ganska skönt för honom när han vant sig, hoppas det iallafall! Han har även fått sin spruta idag, jag vågade ge honom den själv  idag, annars har mamma fått göra ;p Men det var inte så farligt lääskigt faktiskt. fast inte är det ju kul..

näe, nu börjar det faktiskt bli hög tid att hoppa i säng, jag är tröttare än tröttast. Jobbigt att åka bil ;p
+ att det varit en låång skoldag, med prov! Förövrigt så tror jag provet gick ganska bra!

Dröm sött! :)

Plugg...


Solnedgång

Hej, då var man hemma från skolan. Som ändå har gått rätt så fort, inte segare än segast iallafall. Ikväll blir det till att försöka plugga lite till provet vi har på onsdag i djur i zoohandel. Ska försöka hunna med stallet också!

Igår kväll var jag,pappa och min bror ute och fiskade med båten, provade ett nytt ställe. som vi trodde skulle vara bra, fast det var det inte, inte bättre än stället vi brukar vara på innan. Fast det kan ju vara så att vi inte var på riktigt rätta stället, hur som helst så fotade jag några bilder, haha. Som alltid!











.

Nu blev det ju fint väder igen! Inte ett moln på himlen. Tänk så fort det kan ändras! Nu ska jag ut! :) Tjingeling <3

Stallet.

Fick en anonym kommentar om vars jag köpte min rosa kläning, som jag hade på mig på bilderna i föregående inlägg Och svaret är VILA i gallerina i piteå. Köpte den till examen i 9an! (:

Hur som helst, kom nyss hem från stallet, var där och fixade. Och min ponny var så fin, han luktade så gott av schampo! För ett tag sen var det hur härligt väder som helst, men nu kom det dimma på en gång :/ Hade tänkt ta en promenad med honom, men nu kändes det inte lika lockande längre.. Kanske sen. Lägger in någon bild, då kameran fick hänga med till stallet. Vilket inte händer så ofta! ;) *ironi*

Tycker om täcket! (:



Kolla så ren han är! :)


En liten jämförelse bara! ;)

Här var han inte så ren! Denna bild är från förra hösten!


Bleikis hagkompis harry fick också hänga med på bild! (:...


...och busen! (:

Härliga sommarbilder.

saknar sommaren <3





Malin är fotograf till bilderna! <3

Höst dusch.

Hej hallå, idag har det inte hänt så mycket märkvärdigt. Jag for till stallet kring 12, var där och fixade, gav ponnyn sin medicin och pysslade på med lite allt möjligt så klockan blev kring 2 när jag åkte hem.

Åkte tillbaka till stallet kring 6 tiden, tog en promenad med honom. och sedan blev det en ordentlig dusch! Använde barnschampo och tvättade bort all gammal smuts, så nu är han som ny! Hihih! Jag får till och med använda duschmunstycket nu. Det gick inte förut. Då fick han panik. Men nu är han så duktig. Tror till och med han tyckte det var ganska skönt!  Nu står han inne med sitt svetttäcke så han ska torka snabbare, tänkte att han får gå ut med det på sig, annars hinner jag ju inte se honom torr och ren imorgon, det första han brukar göra på morgonen när han kommer ut är att rulla sig. ;)






.

"People changes, things go wrong, shit happens. But the life goes on."

Leker med sin spegelbild

Hallå! Är hemma från skolan. Åkte hem till Lunch. Då jag måste invänta veterinären.

Hittade en gulligt film nyss, på en hundvalp som leker med sin spegelbild! Så sött! (:


Långpromenad till lösvikshuset.

Goddag, dagen idag började med att jag hade en tandläkartid 9.10, så jag fick sovmorgon (Y) Haha, sen kom jag till skolan till andra lektionen. Och sen var det lunch, och sen hade vi ett lååångt hål till sista lektionen. Då gick vi först till hästarna en stund, sen gick vi den långa vägen till lösviktshuset, och sedan tillbaka igen, och spelade lite biljard i fritidsvillan. Jag var ju bäst måste jag säga, eller så inte! ;) Sen på svenska lektionen fick vi en uppgift att göra, och den fick vi fara  hem och göra! Så vi behövde altså inte ha lektion. Haha. En lektion idag, onödigt dag.. Men det blir trevligt när man har trevligt folk att umgås med! Så det var ju inte så hemst ändå! (:





Jag älskar dig <3



Mer bilder..

Några till bilder från Nävertjärn! (:























Min helg.

Hallå, hallå! Har nyss kommit hem från stallet. Har ju som sagt varit iväg med husvagn i helgen, till en fiskesjö bara ca 2 mil bort.. (: For iväg tsm med mamma och pappa, pappa fyllde ju år och ja, vi tänkte att det bara skulle bli mysigt att hitta på någonting. Mamma bakade världens godaste smörgåstårta som vi åt där borta i fredags och jag hade bakat marängtårta, så vi satt och åt alla 4 eller alla 5, med Lina Sen såg vi idol, och fortsatte titta på tv resten av kvällen, lördag så solade vi, gick runt sjön, grillade kött och åt! och sen for jag och mamma hem en sväng på eftermiddagen, köpte godis,chips, tog hand om bleiki och sen for vi tillbaka, gjorde upp en eld på kvällen och grillade lite korv, åt godis och bara myste. Det var väll vad jag har sysslat med under helgen! Riktigt mysigt var det, jag skulle nästan vilja tillbaka :>

Jag har fotat ganska mycket också, haha! Vilket inte är så ovanligt? Men det är kul med bilder! :)













Några bilder från i fredags.. kommer kanske mer sen ! ;)


Husvagnsemester i helgen.

Hallå! Jag har varit borta med husvagn i helgen. Inte någonstans långt bort, så jag har ändå varit hem och tagit hand om hästen! Men det har inte blivit något datorsittande. Men jag skriver mer om det sen..Ska hjälpa till att packa ut nu.

Grattis.

Grattis pappa på födelsedagen!

Han kommer bli arg om han ser att jag skrivit det på bloggen, eftersom han inte vill fylla år! Men jag är snäll och inte skriver ut hur gammal han blir! ;) Hihi.

Svaren på frågorna.


Vilket är ditt bästa ämne i skolan?
Det varierar efter som vi har ganska många olika kurser, men alla djurkurser är förstås roligast, djur i prak, sällskapsdjur, djur i zohandel och så vidare. Är bara besviken på att det inte blev någon lantbruksdjurs kurs, jag gillar allt praktiskt vi får göra med djuren.. efter jul kommer det nog vara individuela valet jag gillar bäst, har nämligen valt ridning då! (:

Vilket är ditt sämste änme i skolan?
Måste nog säga matte, och sen engelska. ;)

Vilket är ditt bästa minne?
Ojj vad svårt jag har många,många bra minnen, svårt att välja ut ett. Men ett som jag spontant tänker på är när vi hämtade hem bleiki sommaren 2006, då var jag lycklig kan jag säga!

Vilket är ditt sämsta minne?
Lika svår fråga, haha. Hmm..?
Lite töntigt kanske, men när mitt knä hoppade ur led första gången. eller knäskålen eller vad man nu ska kalla det, jag bara ramlad ihop, och hade jätteont i knät, det svullnade upp massor och jag kunde typ inte normalt på flera dar, Har hänt fler gånger också.. Dock inte på flera år, fick ju hälpt av en sjukgymnast för typ 2 år sen att träna upp benet, att detta händer är vanligt när man växer, och förhoppninsvis har jag växt klar nu! ;)


Vad är det bästa med att blogga?
När man har gjort något speciellt, något kul, då är det kul att dela med sig av detta, och ibland är det bara skönt att skriva av sig. Jag älskar att fota, och visa upp mina bilder på bloggen! :D

Vad får dig att fortsätta blogga?
Det har bara blivit så att jag fortsätt. (Snart haft bloggen i ett år, i oktober! ) Gillar att skriva om vad som händer i mitt liv, sen är det kul att titta på gamla inlägg och minnas. Och så har jag ju ett ställe lägga in massa foton, då jag älskar att fota. Som jag nämde ovan. (:

Vad gör du helst en kall vinterdag?
Klär på mig ordentligt och far ut och rider, sen när jag kommer hem så kan jag mysa riktigt ordentligt i värmen! (:

Ditt favoritgodis?
Jag är allätare, haha. Mjuka, riktigt söta godisar, och choklad. (:

Vad är ditt bästa sommarminne?
Höga kusten resan förra året! och alla härligt bad och sol dagar detta år! (:

Vad är det bästa du vet?
Min häst! <3

Vad gör du helst på din fritid?
Är i stallet, rider, vännerna, fotar och sånt. (:

Ditt drömresmål?
Jag skulle vilja resa till island! Se hela ön, och rida islandshäst där.

Vad heter alla i din familj?
Pappa, Mats. Mamma, Agneta. Storebror, christoffer. Hunden, Lina. Katterna Mio, pontus. Hästen, Bleikfaxi. Tyckte faktiskt djuren kunde få höra till familjen! :)

Vem är din favorit artist?
Jag vet inte om jag har någon speciell favorit, det är olika låtar jag fastnar för. Inte artisten. Visst finns det dom som är extra bra, men jag kommer inte på någon att nämna just nu.

Vad heter din bästa kompis?
Malin ! <3

Har du någon kille?
Nej.. :(

Vad gör dig riktigt glad?
Familjen, hästen och en massa annat.

Vilken är din favoritfärg?
Beror på, om det gäller kläder så gillar jag det mesta. Bara det matchar! Men rosa är gulligt! ^^

Vad läser du?
Ingenting just nu..Tyvärr. Kan läsa om jag hittar någon riktigt bra bok. Men det händer inte alltför ofta.

Hur gammal är du?
17 år! (:

Tack för alla frågor, nu ska jag skynda mig att ta in prinsen och se idol! :)

Frågestund


Höstigt..








Its burning.








Recept på chokladrutor.


Jag har just bakat chokladrutor, världens enklaste recept men det är så gott ! Här följer en liten beskriving på hur man går till väga.

Allt du behöver är.

100g kex, digestive eller
Mariekex. (jag använde mariekex)

200g blockchoklad

50g smör eller margarin.

4 msk sirap.


Börja med att :

1. Bryta sönder kexen i små bitar.


2. Bryt sönder chokladen.



3. Blanda chokladen med margarinet och sirapen
i en skål.



4. ställ skålen i mickron och smält på full effekt
cirka 2 minuter.


4. Rör om.


5.Blanda i kexen i chokladsmeten.


6. Häll upp smeten i en form och ställ in i
kylskåpet, låt stelna 2-3timmar.



7. Skär kakan i rutor och förvara dem i kylskåpet.
Perfekt när man blir sugen på nått gott ! (:

It's raining..

Hellu! Ledig idag som sagt, otroligt skönt. Dock är vädret inte det bästa, regnet bokstavligen öser, öser och åter öser ner. Var och släppte ut hästarna imorse, så då vare bara ta på sig regnkläder och köra iväg med moppen, på med alla täcken o.s.v. Dock så kom pappa hem för ett tag sen, så han skjutsade mig dit så jag kunde ge lunch. (:
Väntar på att veterinären ska ringa , han skulle komma i eftermiddag. Annars finns det inte så mycket att göra en dag som denna..


Ingen lust att blogga

Hej, har ingen lust att blogga just nu.. Men jag tänkte bara dela med mig och säga att jag faktiskt har helg nu ! =D Något härligt! Inga lektioner på schemat imorgon. Efter en hel vecka med låånga lektioner, och lärare som har babblat på nonstop, inte en enda lektion tror jag vi har fått göra någonting annat än att sitta och lyssna på genomgångar. okej, engelskan fick vi läsa på, men undantag från den.

Ikväll har jag varit hos Malin vi bakade kladdkaka och såg på film! Mys! (:

veterinären kommer imorgon em, och tar bilden han ville ta. Evig väntan, det gör mig nervös. Jag vill veta var det är nu!!

Bloggar mer sen när jag har lust, kanske inte ikväll! Nu ska gå och duscha, se på tv och njuta av att jag är ledig imorgon, dock ska jag släppa ut hästarna så det blir att stiga upp kring 8.. ;p Men det är härligt att vara i stallet på morgonen!

Jag saknar dock att rida!!!

Fiskat och lite till..

Seg skoldag idag, ja ohja! Fick veta att första lektionen var inställd i morse när man kommit dit, hade jag vetat det tidigare hade man ju fått sovmorgon...Sen har lektionerna segat sig fram..och tillslut blev det slut för dagen, och då fick man stressa till bussen. Har sovmorgon imorgon så förhoppningsvis ska dagen gå lite fortare.. (:

Var och fiskade med bror och pappa igår kväll. Vi fick upp en massa gäddor, tror det var 7 st sammanlagt..Släppte ju tillbaka varenda en! En av gäddorna jag fick var på ca 3 kg! Moonster! ;D Vi fick upp massa småabborar och en stor också, plus 3 konstiga fiskar... Var inte helt säkra på om det var sik eller id.. (:












RSS 2.0