Kort dag.

Imorse vaknade jag av att min digitala klocka stod på 5, och jag tänkte att jag skulle få sova en hel timme till. Men då ringer mobilalarmet och först kom jag ihåg att man ställt om klockan. Jag hade alltså glömt ställa om min digitala klocka. Gissa om jag blev nå irriterad. Gud va hemskt det var att ta sig upp. Låg kvar i sängen nästan 20 min, så det blev lite stressigt sen man så går det ju om man inte kan palla sig upp.

Det kändes som att skoldagen gick väldigt fort i dag. Det beror nog delvis på att vi slutade 13.15 istället för 15.30 (Y) Hade basmaskinkörning på schemat i eftermiddag, men idag blev det bara teori, ska köra imorgon!! ;D Vi fick att häfte med 16 frågor som vi skulle svara på, och när vi var klara med det så fick vi gå, och det var ju snabbt fiksat :) Jag hade dock hoppats på att få köra idag, det är ju kul! =D Men det är ju inte helt fel att sluta 2 timmar tidigare heller. I sommar blir det förhoppningsvis en del traktorkörning för mig, då jag ska hjälpa pappa. Vi hade sällskapdjur på shemat hela förmiddagen. Då klämde och kände vi på fias shetlandsheepdogs som är i smådjurshuset. Vi jämförde dem exteriörmässigt, och skulle skriva lite saker vi tyckte var viktiga. Var okså ute och sprang med dem för att kolla rörelserna o.s.v.

Min egen dator som jag har uppe i mitt rum har blivit helt cp, den stänger av sig hela tiden. Det blir bara mer och mer, sen så låser den sig hela tiden, och det kommer fram nån konstig blå skärm där det står "All system has halted" eller nått sånt, firefox kraschar hela tiden, och jaa..den är nästan helt oanvändbar. Så nu sitter jag här nere på familjens dator, Undra om jag fått i nå virus eller nått? =P Min bror ska iaf försöka fixa den, tror han skulle testa ominstallera den, men då måste jag bränna ner alla mina bilder först så jag har kvar dem. Dock vet jag inte hur det ska gå eftersom den stänger av sig hela tiden så kommer ju alldrig bilderna hinna ladda över klart, men dem flesta bilderna har jag redan på skiva, så de fixar sig nog på nått sätt :)

Bara en en och en halv vecka kvar till påsklovet nu, sen åker ju jag och Emma till kiruna i 10 dagar, så vi blir borta från skolan i typ 3 och en halv vecka! (Y) När vi kommer tillbaka är det första Maj, shit va tiden går fort, och nu är det bara 6 dagar kvar till min födelsedag, 17 år!! ;D

Vars tog våren vägen?

Nu börjar jag faktiskt undra om jag verkligen hade rätt när jag sa att våren är här, idag har det då defenitivt inte känts som vår. Snöat hela dagen, så nu är vägarna fulla med snö igen, jag får nog vänta lite till med att plocka fram cykeln, och moppen. Men förhoppningsvis blir det varmare snart, och då går det fort...

Dagen började med att jag följde mamma en sväng till stan, hon ville ha lite sällskap. Nu har jag fått rullgardiner till mitt rum, så nu vaknar jag inte av solen hela tiden :) Efter stan så åt jag middag, sen får jag till stallet. For ut och red i detta dåliga väder. Red rundan som vanligt :) Bleiki var sur och bråkig, kanske berodde på vädret? Haha, näe jag tror inte det. Han hade nog bara en dålig dag idag. Halvägs efter rundan så började han rycka upp sig lite, då vare ju ingen ide att försöka vända om, då gällde det bara att springa på. Dock så blev det mest skritt idag, eftersom det är is under snön på dem flesta ställena, men jag travade och töltade lite på ställen där jag visste att det inte var halkigt, det har ju hunnit komma fram barmark lite här och där, och på sånna ställen är det ju inte halkigt. Jobbade lite med att böja honom i början. Sen fick han mest skritta på. När vi nästan var hemma och lunkade på i lugn skritt så fick han helt plötsligt nått ryck och nästan studsade upp i luften. Men direkt efter så lugnade han ner sig och fortsatte sin lugna skritt Haha. Sötponnyn. ;> Han trodde väll han såg någonting farligt i skogen, men kom på att det inte var något.. Väl tillbaka i stallet såg vi ut som två snögubbar. Bleiki fick stå med sitt rosa fleecetäcke och äta sin betfor medans jag mockade och fixade klart allt. Sen fick han komma in för natten, och jag gick hemåt.

Nu ska jag hoppa i duschen, sen ska jag se sannnigens ögonblick och äta upp resten av pizzan vi åt igår.
Traktorkörning på skolan imorgon (Y) ;D
P  U  S  S <  3

Övningskörning.

Har varit ut och övningskört med mamma på eftermiddagen, for till samma ställe idag, tog med oss några koner som vi ställde upp som jag backade igenom osv.. Hade faktiskt inte sönder någon. Det var bara en enda gång jag råkade välta en med bakhjulet. Men annars tyckte jag det gick riktigt bra. Sen körde jag hela vägen därifrån ut på altervägen och förbi ridplanen, sen vände jag där och körde ner till stallet. Där stannade jag. Då var klockan redan 7, så jag mockade bara och tog in honom. Så det blev så att han fick en vilodag idag. Det är faktiskt riktigt kul att köra bil ;D Nu börjar jag träna på allvar. :) Så det är bara till att se upp på vägen!

Men nu ska jag gå ner och göra smootie, och se om det är någon bra film.
P U  S S < 3


Våren är här.

Till att börja med så måste jag ju skriva om finalen i Let's dance. Min gissning stämde ju inte alls. Det var ju Magnus & Annika som tog hem vinsten. Jag tyckte ju Laila dansade bättre. Men med tanke på Magnus förutsättningar så är han egentligen en värdigare vinnare, jag menar Laila har ju varit danslärare sen förr, så hon är ju inte helt nybörjare, men Magnus började helt från noll, och dessutom måste han hålla redan på sin stora tunga kropp. Så med tanke på det så dansar han riktigt bra. Så det var ändå ganska fränt att han vann. :)

Till dagen då, har varit ute en sväng på isen,Lina fick dra mig på sparken. Stannade och drack lite varm choklad och åt några bullar vid rastplatsen i harrträsk. och passade på att mysa i solen en stund. Sen åkte vi hem igen. Och nu sitter jag hära och väntar på att pizzan ska bli klar. Sen blir det stallet. :) Får se om han får  en vilodag eller inte. Har inte bestämt mig ännu, det känner jag ju sen.



Och hörrni !?
Inatt ska man vrida om klockan till sommartid!!

Sommartider...hej hej...Sommartider.

Det innebär alltså att när klockan är 00.00 så vrider man fram den till 01.00 det har betyder att våren är här, och framför allt att sommaren närmar sig. Nu måste det bara bli lite varmare igen så att snön kan fortsätta smälta. Jag vill ta fram min moppe nu! Funderar dock på om jag ska ta fram cykeln tills man kan börja köra moppe. För det är ju inte lika hemskt om jag skulle råka halka omkull med cykeln som om jag skulle göra det med moppen. haha. Ikväll är det ju också  Earth hour från klockan 20.30 till 21.30. :) Ska ni släcka?

Eftersom det blir sommartid inatt så betyder det alltså att jag egentligen kommer stiga upp klockan 5 på måndag, undra om jag kommer vara lite smått död? Det tar ju som ett tag att vänja om sig.



Glöm inte att ställa fram klockan!! ;b

Haha.

Ja, så här kan det se ut ibland.
Min häst är lite smått knäpp.
Men har man bestämt sig för att man
inte ska in från hagen så har man det.
Lite smått komiskt ser de ut. Men jag bjuder
på det. ;D



Day off.

Har som sagt haft en ledig dag idag.Skönt som tusan! Passade på att ta en riktig sovmorgon. Sen var det tänkt att jag och pappa skulle fara ut och köra bleiki. Har inte gjort det på mer än ett halvår. Men rockarden var så hårt fastfrusen så den gick inte att få lös utan att ha sönder den. Så vi måste vänta tills det tinar lite mera. Då for jag ut och red istället, Red "rundan" mötte häst och vagn efter vägen i skogen. Så efter det blev det bråttom för bleiki, men han skenade iaf inte iväg efter som han har gjort en gång. Vände och gick åt andra hållet medans dem fick fara iväg utom synhåll, ifall att han skulle få för sig att springa efter. Han töltade på riktigt riktigt bra idag, han valde till och med tölt självman några gånger!! Han har mycket spring i benen nu den lille mannen. Han hade en liten uppvisning i hagen idag, sprang runt och busade, och jag fick inte ta fast honom :> Haha. sötponnyn.

Har varit och solat idag också, för andra gången. Men än märks det då inte att jag blivit brunare, men solade bara 7 minuter, jag vill inte bränna mig när jag inte är van. Har även hunnit med att övningsköra lite ikväll, har hunnit med ganska mycket idag faktiskt. Jag for iväg med mamma till en "parkering" brevid petfood. Tränade på att backa och lite sånt, tyckte det gick riktigt bra. Körde då inte sönder nått! haha. ;D När vi övningskört klart så for vi till stallet och nattade ponnyn.

Nu sitter jag hära och ser på Let's dance. Vem tror ni vinner ikväll? Magnus & Annika, eller Laila & Tobias?
Jag tror det blir Laila och Tobias. Men det är bara min gissning. Vi får väll se vem det blir. Ska gå dit ner nu och se.

P U S S < 3



Jag har slut uppladning på min pixbox. Så jag kan inte ladda upp några nya bilder där just nu. IRRITERANDE!! ;s



Lammen.

Filmade lite inne hos lammen idag med min mobil. Filmerna är väll inte av allra bästa kvalitet. ;) Men lammen är ju bara för söta.


I will be right here with you.

Nu är det helg för mig. Ja, för alla granare. :) Vet egentligen inte varför, men jag tror det är för att alla lärare skulle ha nå möten eller nått. och en ledig dag tackar man ju inte nej till. Det känns oerhört skönt. Att få en extra dag att sova ut. Hoppas det blir fint väder imorgon också så man kan fara ut! :>

Hade  sovmorgon idag eftersom jag redan skrivit mitt matteprov så jag sov ända till halv 9. Sen skjutsade min snälla bror mig till grans kring halv 10. Idag pratade vi lite med ulla om praktiken. Det börjar ju närma sig nu. Deet känns väldigt spännande, men hur ska jag klara mig utan hästen i 2 veckor, eller det blir inte 2 hela veckor, 10 dagar om man ska vara exakt. Vi ska få bo i ett gästhus, där det bara finns en radio, så det betyder att vi är utan tv och dator? ;O Shit, hur ska det gå? Men vi får försöka underhålla oss på andra sätt. Tror säkert vi kommer ha fullt upp på dagarna med hästarna, och sen kommer man säkert vara helt slut på kvällen. Vi ska få laga lunch och middag själv också. Jag tror jag kommer lära mig massor där, tänk va kul att vara med islandhästar hela dagarna. :) Vi ska åka tåg dit, sen är bara frågan hur vi tar oss från kiruna till poulsa. Jag gissar att dem kommer få hämta oss, för jag tror inte det går någon buss. Så långt ut i vildmarken. haha. Men det där måste ju skolan hjälpa oss att fixa. Så allt kommer nog att lösa sig. Fick tillbaka mitt matteprov idag också, klarade det precis som vanligt. Men det är bra så länge jag får G. Har inga planer på att satsa på matten eftersom det inte riktigt är min grej, jag lägger större engagemang på dem ämnena jag är mer intresserad av. Vi har nyss fått våra omdömen i alla ämnena och jag har chans till VG i idrott.OBSERVERA IDROTT. haha. inte dåligt det inte.

Igår blev det en lång skoldag för min del, var nämligen tvungen att göra ett dataprov på omprovs tid, eftersom jag var borta när det egentligen var. Stannade därför kvar efter skolan, halv 4 till halv 5. :s Seeegt. Hoppas jag klarade det också, det känns lite osäkert, jag blandade ihop saker eftersom jag var så trött och seg i huvudet. Men men, de gick som det gick. Red hästen en stund på plan igår också, körde lite böjningar och "gymnastikövingar"  skrittade dock bara eftersom att planen är så pass dålig nu när det tinar. Men sen for jag ut och töltade/travade lite. Han är vääldigt speedad just nu. Vårkänslor? :)

Men nu ska jag fortsätt se på sveriges värsta bilförare, är ju final idag. Haha. Sen blir det duschen, och så bara njuta av sin ledighet.
P U S S <3

Lite onödigt babbel.



Tycker ni om dom hära så kallade Harembyxorna från gina tricot. ?
Själv så fattar jag inte att någon vill ha på sig sånna här, finns det någon människa här ute som tycker dem är fina? och skulle kunna gå omkring med sånna bland folk. Själv skulle jag då aldrig för allt i världen inte ta på mig dem. Helt allvarligt så ser det faktiskt sjukt ut. Byxor som hänger ner till knäna? Näe usch. sånna här kommer jag då inte slösa pengar på.

Modet är verkligen konstigt ibland.

Trakorkörning.

Jag och Emma har räknat lammen nu och kommit fram till att det är 34 st. och det är bara hälften som som kommit, shit! ;D Undra vad dem ska göra med alla sen?

Ajja, idag har jag på eftermiddagen har jag haft trakorkörning. Kul,kul ;D Har skottat snö och lastat det på ett vagn, sen fick Jenny köra iväg med vagnet, varje gång jag lastat på, och tömma det. Nästa gång ska vi byta så att vi gör tvärtom. Det var faktiskt mycket lättare än jag trodde att skotta, man lärde sig ganska snart att hålla reda allt, Först sänka ner skopan, lägga i 1:ans växel, köra in i snöhögen, lyfta  skopan, backa ut, köra framtill släpet och sänka skopan, skaka ut all snö, haha. Jag tyckte jag gjorde det riktigt snabbt i slutet faktiskt. Så jag är ganska stolt. :> Det var riktigt kul, man känner sig så proffsig när man kör så stora maskiner haha. Snart är jag värsta traktorproffset. Eller nja, kanske inte riktigt men jag lär mig iaf massor. Längtar till nästa körlektion, fast jag skulle tro att det är lite svårare att backa med släp, men jag tror nog att det ska gå bra. Om man intalar sig själv att det kommer göra det så brukar det göra det. Sen är ju då traktorkortet mitt. Det gillar vi ! :)

Ikväll har jag varit ute och ridit pojken min, Mamma följde med mig som sällskap, det är lite trevligare att ha någon med sig i mörkret. Hon provade rida honom lite också, dem måsta ju öva sig lite så dem kan motionera honom när jag far till kiruna. ;D Han var jätte pigg och glad, märks att det börjar komma lite vårkänslor nu. OCH han försökte bara vända hem en enda gång, det var när vi hade gått förbi planen där han alltid brukar börja tjorva. Då kom han ihåg sig, men han försökte bara 2 ggr. Så han var inte alls så bråkig idag. Sen fick han bråttom,bråttom på vägen hem. Ovanligt. ? :)

Näe, nu ska jag nog gå och sova. Så jag inte är så trött imorgon, det kommer jag nog ändå vara. Nu när det är vår borde man egentligen bli piggare, men för mig blir det tvärtom, jag blir bara tröttare. Kanske för att man inte riktigt är van vid ljuset ännu. Ajja. Nu ska jag sluta pladdra på
GODNATT.


Skotta snö. ;D

Distansritt.

Lyckad dag idag. Har ju nämligen varit distansritt. Steg först upp kring 8, för att gå och släppa ut hästarna. När jag var klar med de så traskade jag hem och åt lite. Sen vare bara att traska tillbaka till stallet och då kom Malin med Austri. Sen gjorde vi våra hästar klara och kring halv 12 red vi iväg mot plan. Det var sju lag som startade iår, Vårat lag bestod av Jag & Bleiki, Malin & Austri och Madde och Hampus. Vi startade allra först. Prick klockan 12.00 red vi iväg, och vi skulle vara tillbaka 12.55. Våra ponnysar var väldigt taggade genom hela rundan, min gammelgubbe ville galoppera hela tiden, haha. Så dem gångerna vi galopperade så blev det en himla fart. Det var bara att hänga med efter Austri. Dock så var det ju skitkul! ;D Banan bestod av 12 st frågor som vi skulle besvara, dem var lite knepiga, men jag tyckte vi lyckades gode bra. Vi hade ett riktigt team work. Vi fick 0 fel på tiden och hade 4 fel på frågorna.Så de resulterade i att vi kom tvåa. Jag är väldigt nöljd med dagen, och min häst. :) Han var helt sjöblöt i svett när vi var klara, och trött. Men när han fick komma ut i hagen igen så blev han tydligen pigg, för då sprang han omkring och skuttade, och försökte busa upp sin kompis, Harry. Han rullade ett x antal gånger också. :) Imorgon får han nog en välförtjänt vilodag. :)
P U S S <3



Without you it's hard to survive.

Hej på er! :) Blogade aldrig nått igår. Men då kan jag jag ju passa på att säga några ord om gårdagen idag, hände inget speciellt så det var nog en anledning till att jag inte kände för att blogga. Skoldagen blev väldigt kort, vi hade projekt och företagande första timmen, sen arbetsliv, och då var jag klar med allt som vi skulle ha gjort, så det fanns det inte så mycket mer att göra än att fara hem. Fick skjuts hem av pappa så att jag skulle komma hem fortare, eftersom han ville ha hjälp att hämta spån till hästen. så när jag hade ätit lite lunch så for vi iväg till pålmark och började lasta 20 säckar spån, tog bara en dryg timme, när man är två så går det fort :) Sen for vi till stallet och medans pappa lastade av spånet så gjorde jag stallet. Sen solade jag i solarium igår också. Haha. Brukar inte göra det, men nångång ska ju vara den första. Hästen fick en vilodag igår, så jag har inget att berätta om ridningen. :)

Föressten jag fotade massor men supergulliga bilder på lammen igår, men min vanliga kamera, men jag orkar inte lägga in några här, ni kan se dem på min pix. Har inte lagt in så många där heller, eftersom jag inte kan lägga in så mycket mer bilder den här månaden, men några har jag iaf att bjuda på.



Men nu till dagen då, det har ju varit så fint väder idag, så jag bestämde mig för att föja med mamma och pappa en sväng ut med skoter. Pappa lånade min storebrors lilla skoter, och jag och mamma hade den vanliga. Sen for vi ut till harrträsk och grillade korv, solade och hade allmänt mysigt, lina följde ju såklart också med på skotern. hon satt framför mig när jag åkte, för dit vägen åkte jag bara, men när det var dax att köra hem så vare jag som körde skotern, medans vi var där så for jag ut ensam och gasade på lite runt sjön. Haha. Det är ju skoj!! ;D Nu sitter jag hära och känner mig väldigt nyttig, det känns att jag varit ute i solen hela dagen.
Ska snart äta middag också, fast jag känner mig inte riktigt så hungrig, har ätit ganska så många korvar, kakor och druckit varmchoklad. Menmen. Nu är det bara tagga till distansritten imorgon. :):)
Ha det bra.
PUSS.

Forgive me my weakness but I don't now why.

JAG ÄLSKAR SMÅ LAMM ! :) tror jag ska ta hem ett och ha det som en hund, haha. På lunchen gick jag och Emma och tog på oss fuskläder och allt, så vi kunde sitta bland lammen, åhh va mysigt det är, dem är så förbannat sööta så det är inte sant!! En somnade i min famn och låg och snarkade, hur gullig är inte det!? ;D Skulle kunna sitta där hur länge som helst. Dem är så roliga att se på när dem skuttar omkring och busar, och klättrar på sina mammor. Tänkte ta med mig kameran imorse men det blev lite stressigt så jag hann inte leta rätt på den. Men då får ni nöja er med mobilbilder, förhoppningsvis kommer det lite bättre bilder sen.



Slutade ju skolan 14.50 idag, dessutom hade vi matteprov sista lektionen (Vilket förövrigt gick åt helvete.)
Men jag var iaf klar med det kring ett, och då fick jag gå. Så hann med 13.45 bussen :)
När jag kom hem så får jag dirr till stallet, for ut och red barbacka idag. hela rundan faktiskt. Han tjurade som valnigt vid samma ställen och skulle vända hem. men han gav sig faktiskt fort idag. Han är så härlig att rida barbacka på det är jätte lätt att sitta i han trav, och även galoppen. Dock så håller man på att studsa av så fort det blir några steg grisepass ;) Men blev inte så många sånna idag, töltade på riktigt fin. Jag satt som fastklistrad på ryggen. Sen när jag nästan var hemma kom det förbi en travare i full fart, jag hann se den före bleiki, så jag skyndade mig att hoppa av, för jag kan nästan lova att han hade dragit iväg med mig om jag inte hade hoppat av, han blev ju helt tokig, och började takta runt mig tills vi svängde in på en annan väg. då lugnade han ner sig, men egentligen så kan man ju sakta av, man far ju inte bara förbi i full fart, varenda häst blir ju skrämd då,  och varenda häst vill ju följa efter en annan häst, speciellt om den kommer i full fart, med vagn och allt. Huvva. Sakta av säger jag bara. Jag minns en gång när jag var på väg bort från stallet mot älgslakteriet, när det kom en travare förbi som var påväg åt andra hållet (allstå hem) Då satt jag barbacka på bleiki och han fick nått ryck och tvärvände och galopperade iväg, och jag som självklart inte var beredd flög ju som en kanon av honom. Dock så höll jag konstigt nog kvar i tyglarna så bleiki stannade kvar. Jag fick ont i ryggen efter det där. men det gången så mötte jag dem bara i skritt, ändå fick han nått damryck. Haha. Så kan det gå. :) Det var några ungar ute den gången som stod och gapade, tillslut frågade dem hur det gick. Dem såg gode förvånade ut. Men det där var länge sen, någon gång i början av sommaren tror jag.

Nog om detta, nu ska jag gå och hitta på nått. Möjligtvis se på TV?  Sen duschen kanske ? :)
Föressten fredag imorgon, vilket betyder helg!! :D

I still feel your touch in my dreams.

Vet ni ?... ;D

Lammen har kommit! Och de kryllar av dem :D Vet inte ens hur många det är, har inte räknat. Vissa var alldeles nyfödda. Dem skuttar omkring och bää:ar så gulligt, asså jag har fan aldrig sett nå sötare <3 Dem är så himla nyfikna också, kommer typ fram och nosar på en och så, och vissa somnar när man håller dem i famnen. Iiiiiiiiii va söta dom är ! ;D Jag kommer nog sitta hos fåren varenda rast nu! :)




Nu ska jag gå och äta, sen blir det att försöka räkna matte hela kvällen, urrk! Har prov imorgon! ;s

I still hear your voice when you sleep next to me.

Idag har det varit friluftsdag, och ett allternativ man hade var att få stanna hemma och hitta på någonting att göra ute, så Emma har varit med mig i stallet och så for vi ut och red bleiki. :)

Jag steg upp halv 8 idag för att gå och släppa ut 3 små söthästar, tog lina med mig också som lite extra sällskap, vädret var verklingen underbart idag, satt och tittade på pojkarna ett tag ute i hagen, jag hoppades att dem skulle busa lite som dem brukar göra ibland just när dem fått komma ut, men de gjorde dem inte idag. Dem brukar inte göra det när man har kameran beredd. ;) Men jag tog några söta kort på bleiki när han rullade som han alltid ska göra direkt han fått komma ut. Bilderna kommer längre ner. Sen gick jag iaf in och mockade och fixade allt, sopade golvet lite överallt. Sen for jag hem för att äta lite lunch.

Sen bytte jag om och gick till busskuren och väntade på emma, när hon kom så gick vi direkt till stallet och hämtade ponnyn. Borstade bort lite päls, eller inte lite. Det blev en rejäl hög. Pappa köpte ju 2 nya ryktstenar till mig idag när han var förbi stan, det går åt många sånna. Iallafall sen sadlade och tränsade vi och for iväg. Vi turades om att rida, hade ju bara en häst så :) Ponnyn var pigg och glad, speciellt när vi kom in i skogen. Emma tyckte det var skoj att rida honom också :) Man kan samanfatta det hela som en väldigt trevlig friluftsdag.

Nu ska jag snart knalla iväg till stallet och natta ponnyn.
/C



Allmänt jobbig dag.

Sitter här hemma vid datorn nu och äter en banan, var på skolan ett tag i morse, men jag åkte hem, fick så ont i magen. (Mensvärk) Så jag orkade inte vara kvar. Vi hann ialafall ficksa friluftsdagen, skulle egentligen till fårön, men nu ska Emma komma till mig i stället och så ska vi fara ut och rida på min häst! Det är ju mycket roligare! :) Imorse när vi åkte med citybussen in till gran så fick man sig världens chock! Cafe humlan hade brunnit ner till grunden, och det brann fortfarande ganska mycket när vi åkte förbi, Då såg riktigt hemskt ut, man börjar ju tänka på om det fanns människor där inne, så det första jag gjorde när jag kom hem var att gå in på piteå tidningenoch kolla vad som stod. Alla som bodde där hade klarat sig men 2 personer fick föras till sjukhus, men det ska inte ha fått nå livshotande skador, dock så hade en hund brunnit inne :'( Stackars dem som bodde där och kämpat för att bygga  upp att så stort cafe. Nu när jag for hem så brann det fortfarade lite, men nu satt brandkåren bara och vaktade. Jag tycker det är så hemskt med bränder!;s Huvva!

Känns som en jobbigt dag idag, jag känner mig allmänt sur och trött. Men kan man vara annat än förbannad. Det här har gått alldeles för långt. Vad man än gör så får man skit för det!

Blää för den här jävla skiten

Ni får förlåta mig att jag inte är så postivit idag, men det kommer en ny dag imorgon.

Gonna find my love.

Tjolahopp!! ;D Vilken härlig vårdag det har varit idag, helt underbart. Idag hade jag och Malin bestämt att jag skulle komma och rida en av hennes hästar tillsammans med henne, nämligen Marion. Så jag for dit imorse, då tog vi in ponnysarna och borstade dem lite innan vi for ut. Sen bar det iväg upp mot killing och lite vägar där omkring, det är väldigt ovant att rida andra hästar än bleiki, men det är ganska nyttigt att prova någon annan häst då och då.  Vi lät dem sträcka ut i galopp uppför några backar, och sista gången gick det ganska fooort , haha ;D Det var jäääääätte härligt! ;D  Jag vet inte hur länge vi var ute, men nog blev det väll 1-2 timmar? :) Man skulle kunna sitta hela dan på hästryggen när det är sånt här väder. Men hästarna skulle nog inte orka det :) När vi hade ridit färdigt och släppt ut hästarna i hagen igen så gick vi ut på isen och solade oss lite, det var så härligt!

Hann inte rida min egen häst någonting idag, men det gör ingenting för han har gått 2 dagar nu, så då fick han stå och ha det mysigt i solen hela dagen, om jag gissar rätt så tyckte han säkert det var väldigt skönt. Nu ska jag gå och ta en dusch. Men först lite bilder från dagen. Hade inte med oss någon kamera, så det är mobilkort alltihop. Därför är kvaliten inte så vidare bra. Men det får funka ändå.
/C





I don’t know where or when but I feel it in my heart

Idag har jag varit väldigt nyttig, först har jag gått fårön runt (en hel mil!) Kan tala om att det var gode jobbigt, men lite små kul ändå, det är ju alltid härligt att vara ute. För er som inte vet så går man runt i sjö där det finns en uppplogad isväg, det ligger lite utanför stan.

Har hunnit med att rida idag också, for ut barbacka som omväxling. Riktigt härligt att komma hästen så nära. dock så tog ponnyn tillfället i akt när jag var barbacka att bråka nå hemskt. Han skulle ju absolut inte gå framåt idag, och då menar jag absolut INTE, han var mycket värre än han brukar, men jag ger mig inte, så jag fick gott kämpa. vid första korsningen tjorvade han bara i några minuter innan han gick framåt, men när vi kom til ingången mot plan höll han på i säkert en kvart. Men tillslut gick gav han upp, MEN vid nästa korsning som leder in mot nå hästar så började han igen, tog dock bara nån minut denna gång innan han gav sig. Lite svettig hann jag allt bli, men sen skötte han sig iaf, och på hemvägen blev det som vanligt lite mer fart i honom. Gjorde inga uppmjukande övningar idag heller, utan det var tänkt som en kort liten mysritt eftersom jag redan var nog trött efter att ha gått hela dan, men jag fick minsann jobba ändå, tro inte att det är nått lätt jobb att få honom att gå framåt när han inte vill. Han har somsagt väldigt mycket egen vilja. haha. den lilla knäppisen ! :) Känner mig helt slut i kroppen efter denna dag, kroppen är som spagetti... ;)

Ikväll har man såklart sett medodifestivalen, tycker ni rätt låt vann? Jag tycker den kan passa ganska bra i den stora tävlingen faktiskt, det är sånna lite anorlunda låtar som brukar han en chans, och den är faktiskt inte så dålig heller. Något som förvånade mig var att caroline af ugglas kom 2a med sin låt, den är ju inte ens bra!! Ett tag trodde jag faktiskt hon skulle vinna. Men det som är bra med henne är iaf att hon vågar va sig själv och köra sitt eget rejs, hon bryr sig inte om vad folk tycker och tänker. och det är ju rätt!! Men det var nog tur att hon inte vann...

Nu ska jag hoppa i säng.
Godnatt.

Nothing can hold me down, nobody’s gonna talk me out of it.

Fredag, och det betyder leeedigt! ;D Riktigt skönt. Dagen idag har varit ganska skön, förutom att vi hade matte i 80 minuter på morgon, men sen hade vi naturkunskap och då skulle vi bara skriva utvärdering av kursen, sen fick vi gå. :) Så då slutade vi, men det var ju taco till lunch idag, så man var ju bara tvungen att gå och äta, så jag och Emma huserade i smådjurhuset tills matsalen öppnade. dem öppnar lite tidigare på fredagar, så det var ganska lungt och skönt där eftersom inte riktigt alla klasser hunnit sluta. Sen åkte man hem mätt och belåten.


När jag kom hem bytte jag om direkt och gick till stallet! (Gud va jag läntar tills man får ta fram moppen, så man slipper gå överallt.) Hästarna åt sin lunch när jag kom så jag mockade, fyllde hö, fixade mathinkarna och ja, gjorde det vanliga stallsysslorna medans han åt klart. Sen hämtade jag in ponnyn, borstade honom, dock inte med ryktsten för den har typ tagit slut. haha. Sen for jag ut en sväng, red upp mot älgslakteriet. böjde honom ingenting idag, jag tyckte han kunde få ledigt från det. Som vanligt så tjorvade han hela tiden i början och ville vända hem, och när jag skulle få igång honom i trav så slände han sig åt sidan och vände om, LAT HÄST! dock så gav han sig efter en liten stunds bråkande och sprang på riktigt bra. När vi sen vände hem blev det dock lite mer fart, som vanligt ;D När vi är påväg bort från stallet så gör han allt för att få vända hem, och när vi är på väg hemåt så springer han så fort som möjligt för att komma hem, haha. Sötponny. Han måste ändå trivas ganska bra i där eftersom han vill hem dit hela tiden. Han töltade på ganska bra idag, det vart lite grisepass, men inte alls mycket, för de mesta var det tölt. Han blev svettig fastän jag inte red så jättehårt, men det är ju typ +3 grader ute nu, det är nu det börjar bli jobbigt med all hans päls, han blir svettig av ingenting. Men jag vill ändå inte raka honom. Han ska få tappa sin päls alldeles naturligt.

Nu ska jag snart åka tillbaka till stallet och natta. Ska åka förbi och köpa Godis också. Ovanligt. ;D
Sen blir det att glo på Let's dance. Imorgon är det ju final i Melodifestivalen, spännade!! ;D Den här låten snälla,snälla av caroline af ugglas är ju helt förskräcklig!!. Jag fattar inte att hon kunde gå till final. Vad tänker folk egentligen? Tänk om hon skulle vinna imorgon, då får ju sverige skämmas!! Dock så tror jag inte att hon kommer vinna. Men man vet ju aldrig, det återstår att se.
Ha en bra fredag kväll.

/C

Smarta djur.

Nu måste se den här, helt underbart söt papegoja. Jag fattar inte att man kan lära en fågel så mycket?



och här är en väldigt smart gris, så underbart sööt! ;D


With my arms wide open, full of hope and Freedom to go wherever you are.

Godmorgon, jag har precis stigit upp. Börjar inte skolan förens 12.25 idag. Värsta sköönt. Sen får jag skjuts till skolan så jag behöver inte passa någon buss, då hinner jag till och med äta lunch hemma :) Sen är det bara två lektioner, svenska och projekt och företagande. Så det lär nog gå ganska snabbt.

Dock så har jag tjorvat till det för mig. typiskt mig. Men det lär nog fixa sig. Jag vill inte ha IG i betyg.

Bloggade aldrig igår kväll efter jag varit i stallet, så jag kan ju berätta lite kort vad jag gjorde. Stod först och borstade honom med ryktsten, det börjar inte vara så mycket kvar av den nu, måste snart köpa en ny. Sen for jag ut, red omkring lite i närheten av stallet, in på olika vägar, förbi korsningar så leder hemåt där han brukar tjorva, det här gjorde jag bara för att jag ska visa att det är jag som bestämmer vars vi ska, det blev en hel del bråk och han skuttade och hoppade omkring helt förbannad, men det gick fortare och fortare  tills han gav sig. Så lite framgång var det. Sen red jag upp på plan en snabbis och "böjde och bände" lite som jag brukar göra, mest i vänster sida eftersom den är stelare, jag tycker faktiskt att han har börjat blir lite mer följsam. Nu har jag börjat muta honom med godis också, varje gång han gör nått bra berömmer jag och så får han en godis, eller han får inte godis varje gång, ibland för han bara beröm, men han kanske får mer motivation att arbeta om han vet att han får godis när han varit duktig, mutor brukar fungera ganska bra. Han har gode bortskämd min häst egentligen. :) Men så kan det vara, man måste jag vara snäll mot sin bästa vän! :)




16 sanningar om mig själv.

Jag har extremt dåligt självförtroende &  självkänsla. Något som jag ofta känner är jobbigt för jag VILL kunna vara mer framåt, mer öppen mot folk och inte alltid behöva tänka på vad andra ska tycka om mig.

Jag försöker oftast fly ifrån mina problem istället får att ta uti med dem på en gång. Detta gör oftast att problemen bara blir ännu värre.

Jag är väldigt dålig på att prata inför folk. Jag gör nästan allt för att komma undan det.

Jag älskar mina djur, Älskar alla sorters djur. Men framför allt mina egna, Jag känner mig glad och trygg när jag är tilsammans med djur, det känns som jag kan vara mer mig själv då.

Jag älskar att tillbringa tid i stallet med hästen,
stallet är mitt andra hem.

Jag älskar att vara ute i naturen.
Jag har alltid varit en naturmänniska, de ligger nog i generna. En långt ritt med hästen genom skog och mark är livet, då känner jag mig som lyckligast. Eller så enkelt som att ta med sig hunden på en promenad.

Jag älskar att fotografera.
Men jag önskar jag vore bättre på det.

Jag känner mig väldigt obekväm i stora folksamlingar.
Jag kollar alltid vars nödutgången finns när jag befinner mig inne med mycket folk.

Jag har fobi för trånga utrymmen. 
Jag kan drömmar mardrömar där jag fastnar i nån mörk gång under jorden och inte kommer lös. Jag kan känna skräcken komma bara av att se det på tv.

Jag kan vara väldigt öppen för folk jag känner väldigt väl. Jag tycker om att lätta mitt hjärta, bara det är för rätt personer.

Jag älskar min familj. Även om jag inte visar det så ofta.

Jag sitter alldeles för mycket vid datorn. Datorn tar upp för stor del av mitt liv. Men det är många fördelar med dator också, fast jag borde inte sitta så mycket som jag gör.

Jag vill att det ska hända nya saker hela tiden. Annars blir jag så lätt uttråkad.

Mitt humör kan ändras väldigt fort,
ena stunden kan jag vara hur glad som helst och ena stunden kan allt känns hemskt utan att jag vet varför, ena studen kan jag vara både glad och ledsen på samma gång. Men jag är väldigt försiktig med att visa mitt humör, oftas är jag väldigt neutral. Utom med nära personer.

Jag oroar mig ofta för min framtid, om jag kommer få nått jobb så att jag kan försörja mig o.s.v

Jag älskar alla sorters godis.
Man kan nästan kalla mig godisberoende.

Check this movie.

Helt otroligt vilka töltökningar den gör, och från den otroligt snabba tölten, direkt ner till perfekt samlad tölt, det märks inte ens att ryttaren ger några hjälper. Hästen blev världsmästare i tölt 2005, det kan man ju förstå, kan sitta och se den här filmen om och om igen, Tänk om man hade en sån häst!! ;D


And I’m back alive.

Jaha, då var man tillbaka till vardagen igen, det var bara att stiga upp klockan 6 i morse, göra sig klar, och ta bussen in till Grans, men DOCK, hör och häpna. så var jag riktigt pigg imorse, och det var ljust när jag vaknade! ;D Hade Matte på morgonen men bara 40 min så det var inte så farligt. Sen hade vi klassråd, ingen hade någonting att komma med, som vanligt. Så vi fick sluta efter 10 minuters tjat. Då gick vi till smådjurshuset, eftersom det var så länge tills nästa lektion började. Nu har det kommit 2 marsvinungar till, dem är så underbart söta, Dem hade jätte fina färger också, och en är  aldelles lockig. Ska försöka ta någon bild på dem . Sen började vi om med svenska igen, det har vi inte haft sen jul, och nu har vi ingen engelska fram till påsklovet! :) På eftermiddagen var vi i maskinhallen och hade svetsning, lite lääskigt faktiskt. Det är ju fan farliga maskiner det dära! ;P Vi fick sluta halv 2, istället för halv 4, våra lärare är så snälla ibland ^^ Då var jag ju dock tvungen att vänta på bussen som gick 14.40, men jag gick och gossade med marsvinsungarna för att få tiden att gå.

Gick direkt till stallet från bussen, och fixade klart allt. Sen for jag hem och åt middag, och sen gick jag tillbaka och for ut och red, idag är han inte till salu längre :) han skötte sig mycket bättre idag, jag red på plan, började med att skritta fram länge, och böja han lite smått, han stretade inte alls emot lika mycket idag, efter ett tag blev han faktiskt riktigt följsam, men det är fortfande vänster sida som är lite stelare i, flyttade honom för skänkeln åt båda hållen, och det gick klockrent åt höger, behöver dock som sagt jobba mer med vänster sida, Sen provade jag tölta lite, och han lyssnade jättebra, han grissepassade ingenting idag!! så det blev rätt många fina töltsteg, travade sen på volter, och han höll traven riktigt bra. Sen i stutet testade jag lite galopp i båda varven, de blev lite passaktig galopp. Men jag är riktigt nöjd med honom. När jag for hemåt testade jag bara tölta lite en kort bit längst vägen, ville bara se så han inte började grisepassa då heller, men han töltatde på så duktigt. När jag kom tillbaka till stallet så fick han stå lös medans jag borstade bort massor av päls, han verkade njuta i massor. stod ganska länge och borstade, har man väl börjat så blir man fast, det går nästan inte sluta så länge det lossnar päls, haha. Måste snart köpa en ny ryktsten, den börjar bli lite liten. Det blev ju ingen "Mirakelskrapa" frakten gick ju på nästan 200 kr, så det var inte så värt det.

Men nu ska jag hoppa i säng, man får ju hoppas att man är lika pigg imorgon. :)
Godnatt


 (Bilden är inte från idag)

I survived all of strives and tribulations.

Idag har jag varit och tittat på 4hs tolktävling, Malin var ju med med Austri, och Josefin tolkade. Sen red Josefin Fixsola och Malin tolkade bakom henne. Gick med när malin skulle värma upp Austri efter rakbanan, ponnyn blev "lite" pigg då, på hemvägen så skulle de galoppera, och Austri exploderade och satte av i sken, jag ställde mig mitt på vägen och ut satte ut armarna, när Malin skrek åt mig att jag skulle stoppa honom ;), och det hjälpte ju faktiskt, han saktade av. Sen skulle hon prova igen, så hon red bort en bit från mig och vände om och töltade lite lugnt tillbaka mot mig men då "exploderade" han igen, och jag skulle försöka stoppa honom en gång till, men nu hade han sån jäkla fart så nu skulle han ha säkert ha sprungit på mig, så jag var tvungen att flytta på mig, så dem fortsatte skena förbi mig, men hon fick stopp på honom tillslut, lääskigt att sitta på skenande hästar, ;D Men själva tävlingen gick bra för dem, Det gick väldigt snabbt och dem klara alla konerna, så de slutade 4a med Austri. Sen startade de med Fixsola också, då gick det också fort kan jag säga, Fixsola är ju en travare så traven är ju nästan snabbare än galoppen, med henne slutade det 3a, De var riktigt duktiga :)


Malin & Austri med Josse som tolkare ;D


Josefin & Fixsola med Malin som tolkare! ;D

Tolktävlingen var klar kring 2, så de följde jag Malin hem och hjälpte henne att lasta ur alla grejjer och så, sen så gick hon och åt medans jag satt vid datorn, sen skjutsade peter och eva oss till mig, så då häckade vi här ett tag, vi gick till ica och köpte lite godis, sen kollade vi på lite bilder från dagen o.s.v. Sen for hon hem kring 7 och då for jag till min lilla häst, och fixade klart för natten. Blev ingen ridning idag, men imorgon ska vi ut en sväng, (förhoppningsvis hinner vi inte få så mycket läxa.)

Nu är då sportlovet slut, Det känns alltid så jobbigt att börja om skolan efter lov,desutom börjar dagen med matte ;S Men om man ska se det postivit så är det bara 5 veckor kvar till påsklovet, det går säkert fort och sen åker jag och Emma till Kiruna, spännande!!

Näe, nu måste jag väll ta och hoppa i säng, ska ju upp klockan 6 imorgon, bläääääää!! Jag är inte ens trött, menmen, jag får väll ligga och se Beck! :)
Godnatt

I’ve been burned, I’ve been hurt, yeah I’ve cried

Är det någon som vill köpa en häst av mig? ;) Han är billig nu.

Näe, skojja bara, inte ska han säljas även om han är väldigt jobbig nu, han skulle som vanligt vända hem HELA tiden idag, och när han inte fick som han ville började han småstegra och stuttsa på nått konstigt sätt, lite smågulligt faktiskt, men inte när han håller på så hela tiden ;)  sen ville han varken tölta och knappt trava idag heller, utan han grisepassade, så besviken jag blir, han hade ju nyss slutat med det, men nu börjar han om. och han är jävligt stark när han grisepassar, Jag som tyckte det hade börjat gå så mycket bättre tills för några dagar sen, men det är väll såhär det är, någon gång ska man väll gå bakåt i utveckligen, för att sen kunna börja om att utvecklas ? Vi ska kämpa på!  Jag tror att han har lite vårkänslor också + att jag har börjat arbeta lite mer med honom, och de blir det en kombination av pigghet, och trots, Han får gärna vara pigg, det är jag otroligt glad åt, men vore ju kul att slippa bråka med honom hela tiden. ;) Men så är det när man har häst, de ska alltid testa och hålla på ;)

Just nu sitter jag och gör bort lite skolarbete, tog bara en paus för att blogga. Vi fick lite hemupgifter att göra under lovet eftersom vi fick vara lediga 2 extra dar, b.la. nå frågor om hur ungdomar får arbeta, på tal om det så har jag skickat in min ansökan om sommarjobb idag, ska ju sommar jobba för 4h med Malin i 3 veckor efter skola avslutningen :) Sen så ska vi göra nya skyltar till djuren i smådjurshuset, så vi fick 3 djur var att skriva om, jag fick Grön Leguan. Jordekkore och Undulat. Så nu sitter jag och letar lite fakta om dem, faktiskt ganska kul! :) Har gjort hallon smoothie också som jag sitter och smuttar på :) Ska fara till stallet kring 7 ungefär och natta hästen, ska fara förbi statoil sen och köpa nått gott, jag blev så sugen på chips, men jag vet inte vilken sort jag vill ha. Antingen dill, eller sour cream eller grill chips eller så vanliga lättsaltade ? Hmm, svårt val. Ska ringa till Malin också för att höra när jag ska komma imorgon. ska följa henne och titta på tolktävligen, är inte med iår, eftersom jag inte hade någon tolkare, sen så var det nog lika bra eftersom bleiki som sagt inte vill arbeta med mig nu. Men den 22  Mars blir det distansritt, och då ska vi vinna, eller hur Malin? :)


En liten bild bara.

Här kommer en bild på Jeans leggingsen och tunikan jag köpte igår. Dock ingen bra bild, men iaf! :)


And I don’t even have no expectations.

Sitter hos Malin nu, och tänkte passa på att blogga medans hon sitter och äter middag. Idag har jag varit en sväng till stan med mamma, hittade mig att par jeans leggings och en tunika att ha till, väldigt praktiskt egentligen att ha jeans leggins, dem känns inte obekvämt tajta även om dem ser ut att sitta väldigt tajt, sen så ser de ju precis ut som man har jeans. Så dem kommer jag börja använda ofta nu när det är blir vår. Jag kommer lägga in bild på kläderna sen, men eftersom jag sitter hos Malin så har jag dem inte här. Dem är iallafall väldigt ljusa, man ska ha ljusa färger nu när det går mot ljusare tider. Sen var jag in på dollar store och köpte fyra ramar att sätta kort i, ska sätta up dem på hyllan jag gjorde i skolan, jajust det, köpte ju godis också, det kan man ju inte vara utan på en fredag, dock så kommer säkert allt vara uppätet när jag kommer hem, om jag känner min familj rätt så. ;) Sen var jag in på Öb, där vare mamma som köpte nå grejjs. Sen efter vi varit på stan så har jag i princip bara legat framför tv, lat man är! Sen åt vi hemma gjord pizza till middag, gud så gott det var! Bleiki fick sig en vilodag idag, så jag har inte varit någonting i stallet idag, min kära far kunde göra stallet åt mig, eftersom jag är med malin ikväll. :)



Hittade en väldigt söt bild på malins katt SIMBA! ...



... Och här är hennes söta häst Austri! ;D

Film från i höst.

Tänkte bara lägg in en film från i höst, när jag släppte bleiki lös på ridplanen, han var lite busig ;D Ni får ursäkta mitt fina skratt ! :)  ENJOY!

kommentera gärna! :)


Don’t know what it is, but I know something’s coming up for me

Det har inte varit lika härligt väder idag, men det är iallafall varmt! For till stallet någongång efter 12 idag, när jag kom dit åt hästarna sin lunch, så jag mockade och fixade klart allt så att han skulle få äta klart. :) Sen gick jag och hämtade honom, och efter lite kämpande fick jag honom att gå ur hagen ;) haha. Stod och borstade honom i ca en timme, sen när vi skulle ut så gick jag genom den smala stalldörren, då fastnade stigbygeln i dörren trots att jag lagt upp den, så att dem inte skulle hänga ut på sidorna av sadeln Men som tur är så springer inte ponnyn iväg i panik, då hade nog sadeln gått sönder, han ryggar istället tillbaka och stannar, och då lossnar den av sig själv, tur att jag har en klok häst. For sen ut och red mot älgsakteriet, Han är väldigt trotsig nu, och då menar jag väldigt!! vid varje korsning så ska han vända hem, så han börjar dansa runt, och streta emot mig, när jag sen börjar arbeta med honom,  så blir han fly förbannad, han skulle hoppa ut i snöhögarna, och så fort man tar lite i tyglarna skulle han springa iväg, han gjorde allt för att slippa. när jag skulle göra halt så ville han inte det, utan då börjar han gå i skänkelvikning, och dansa runt över hela vägen, och om han var tyngen att stå stilla mer än 2 sek så krafsade han väldigt ARGT med hovarna, och slängde på huvudet som om han vore en argsint tjur, verkade till och med som han tänkte bocka, skulle inte förvåna mig om han snart kommer bocka av mig, sen blev han rädd för kvistar som hände ut över vägen, och sen skulle han såklart grisepassa hela tiden, ojojoj, hur ska detta gå? ville inte alls lyssna på matte idag! När han är så pass gammal så behöver han böjas och hållas mjuk, men det är ju inte lätt när han själv inte  vill det, ;) han vill gå den lätta vägen, vilken häst vill inte det ? Men snart så blir det nog bättre, det är bara kämpa på. Jag älskar han ändå <3 Men vilket jävla humör han kan ha, haha, gammel gubben, jag tror inte han själv tycker att han är gammal, jag tror vi ska ta en dag med bara busridning, så han hinner glömma att han ska vara trotsig,  Min lilla åsna <3



Björn Gustavsson.





Björn Gustavsson som Benjamin. Haha, den killen är för skön! ;)

I just knew it when I opened my eyes.

Steg upp klockan åtta idag, gode duktigt ändå. Man kan ju inte sova bort hela lovet. :) Idag skulle Christoffer & pappa köra "valpen" upp till Farmor och Farfar för att ficksa lite grejer, så jag bestämde mig för att hänga med, även lina fick följa med. Det var jättelängesen jag träffade fammo & faffa. Så det var på tiden att jag hälsade på. Har gått omkring i skogen och lite runt omkring på gården för att fota lite också, Det var så härligt väder! Det blev mest bilder på Lina, som glatt ställde upp som fotomodell :) Men även lite annat, på vägen hem svände vi förbi stallet, och där hoppade jag av och stannade. Stod och kämpade en lång stund med ryktsten på bleiki, det är mycket päls som ska av. :) Sen for jag ut en sväng och skrittade, gjorde lite gymnastikövingar som sylvia lärde mig igår, dock så var bleiki väldigt skeptiskt till det, han ville springa rakt fram, han gjorde väldigt stora protester, när jag var påväg bortåt så vände han hemmåt hela tiden, så fort jag böjde lite på huvudet. Men på vägen hem försökte han istället dra iväg med mig för att slippa böja sig och hålla på, han gör det svårare för sig när han håller på så, trots att jag bara skrittade så blev han lite svettig, men han lär sig nog snart att det är lättare att göra som jag säger och inte streta emot hela tiden, snart är han lika mjuk som en.... kommer inte på nått, HAHA.

Näe, nu ska jag hoppa in i duschen, och sen blir det Tvn
Men jag bjuder först på några bilder från dagen.






I could feel it when I woke up this morning.

Sitter och nöter musik nu, medans jag kollar igenom hööks katalogen, det är några små grejjer som jag ska beställa b.la B-vitamin nu när pälsfällningen kommit igång, repgrimma, boots, sitter också och funderar på om jag ska köpa en sån här pälskrapa som är gjord speciellt för islandshästar, d.v.s lurviga små nallebjörnar. :) Den ska visst var superbra, hittade en för 150 kr på http://www.lillhastenistav.se/. Annars kostar dem 300-400 kr, och det var ju lite väl dyrt. Jag ska fundera på saken. Jag behöver verkligen någonting ordentligt att få bort pälsen med, han löser ju maaassor nu! :)

Nåjo, det blev en tidig morgon i morse, Malin sov ju som sagt hos mig :) Vi steg upp kring åtta tiden, fixade till oss, åt frukost, och bytte om, sen gick vi iväg till stallet, tog in och fixade till ponnyn, och packade allt som vi behövde ha med oss. Sen kom pappa med transporten, och så lastade vi bleiki, han gick in nästan helt utan protester. Han testade att gå åt sidan 2 ggr innan han gick in. Sen bar det då iväg till mariebäck.


Det var en nyfiken och spänd häst som steg ut ur transporten, han har ju varit där förr, så han kändes säkert igen sig, men det är ju alltid spännande att se massor av små lurvisar som står och tittar rakt på en, massa kompisar som liknar en själv. :>  Vi tog in honom i stallet och gjorde i ordning, Sen fick jag en glad överraskning, idag skulle vi tydligen rida ut och ha lektion, eftersom att jag för de mesta rider ut så tyckte hon att jag skulle få några övningar som jag kunde träna på ute, och inte bara på plan. Dock så blev det ju inga bilder, Malin skulle ju fota oss när jag red. Men inget att göra åt det. Lektionen gav mig jättemycket, Vi jobbade massor med att böja lös honom, och få honom att släppa och lyssna på mig, och inte hänga på bettet. Började med att böja honom ordentligt åt höger och vänster, tog snöhögarna som hjälp i början, för att han skulle förstå att han bara ska böja sig och inte gå åt de håll som jag tar i tygeln. sen gjorde vi snäva serpentiner över vägen och böjde honom hela tiden, höger,vänster,höger,vänster. Det var riktigt bra gymnastikövingar. Sen gjorde jag skänkelvikning över vägen åt båda hållen, det gick klockrent i höger sida efter några gånger, det gick mycket trögare i vänster, framdelen ville inte riktigt hänga med, när vi sen började tölta så gjorde vi ungefär samma sak, "böjde och bände." Lektionen gav mig jätte mycket, och ponnyn tycker verkligen det är kul att rida ute, idag fick jag sitta och hålla in honom allt jag kunde , han ville springa iväg så fort man skulle började arbeta med honom, allt för att slippa. :) så jag fick träna lite lydnad också, att få honom att lyssna på mina signaler, började även träna på att få honom att söka dig neråt, och inte bara streta emot. Även i traven gjorde jag ungefär samma övingar, han väldigt lätt att gå över i tölt så fort man böjer, nu ska jag smälta allt jag fått lära mig, och bara träna på. Det går ju otroligt mycket bättre nu sen jag har börjat rida för sylvia nångång då och då. Nu blir det att träna, träna tills jag ska till Noret i maj och rida helgkurs för Hródmar Bjarnason. :)

/ C.


Min söthäst hos sylvia! :)

Once in a lifetime...

Nu sitter jag hära med Malin och äter popcorn, Hon ska sova hos mig inatt, och sen följa mig till sylvia när jag ska rida privatlektion. Tidigare ikväll var jag hos malin och var med henne när hon red Marion. Jag red också lite grann längst vägen, och sen red jag en stund på plan medans malin tränade lite Nh med Austri. Malin säger att marion är lat som en ko. (fast inte latare än bleiki. haha skojja. ;D )

Nu ska vi gå och se om det finns något ätbar, sen ska vi se scrubs, haha.

/Carolin & Malin + PopcornHunden


You are my sunshine.

Blääää, det snöar, tar det aldrig slut? Verkar inte så iaf, när man ville ha snö så kom det knappt något, men nu när man bara vill att den ska försvinna då kommer det massor. Men iof bra att det är mycket snö nu, för jag och Malin har planerat att vi ska ut och köra skoter  nu på lovet, haha. Skojj! :D Vi kommer säkert köra fast ^^.  Nu har jag ringt till sylvia och bokat en privatlektion och jag fick komma redan imorgon klockan 12.00. Så idag har jag bara ridit lite lugnt, jag red ungefär en halvtimme och böjde igenom honom, och travade på lite volter. sen testa jag tölta lite på vägen hem. gick då bara bra. :) Nu sitter jag och äter chokladrutor och dricker apelsin juice. haha. Mums! :)
ska gå och se på simpsons nu. :)

/C

There is no wrong or right

1 mars 2009, så sjukt fort tiden går egentligen. Det känns som om det nyss var jul! När det är mars kan man väll ändå säga att det är tidig vår? Joo, jag tycker vi säger att det är vår nu. Det låter bra. :) Idag har jag egentligen inte gjort så särskilt mycket, steg upp halv 10, segade på vid datorn, sen tog jag vovven och gick till stallet och fixade klart allt där, bestämde mig för att ponnyn skulle få en vilodag idag, när han har gått i 4 dagar, rider ju vanligt vis bara varannan dag, men nu när det är lov för han gå lite mer. Men idag tyckte jag han förtjänade en vilodag. När jag var klar i stallet så gick jag en omväg hem, gick ut på nå skoterspår, härligt var det då. :) Sen i eftermiddag har jag kollat på film, Shaggy dog, haha. Den var gode bra faktiskt, lite barnslig, men dock väldigt rolig ;)

Shaggy dog; Amerikansk familjekomedi från 2006. Chefsåklagare Dave Douglas tar sig an ett fall som involverar ett djurlaboratorium. När Dave av misstag blir infekterad av ett superhemligt genetiskt serum blir han transformerad till en hund. Dave ser plötsligt sin familj ur ett helt annat perspektiv och får en insikt i deras hemligheter och drömmar. Snart har dock Dave tröttnat på sitt nya liv och vill inget hellre återfå sitt gamla jag men först måste han stoppa de elaka krafterna bakom serumet.

/C

RSS 2.0