Tolvslaget närmar sig.

3 timmar kvar till tolvslaget, nu lämnar vi snart år 2008 bakom oss, och välkommnar år 2009 ;D
Kommer det bli ett bra eller dåligt år? Ja, det återstår att se (:

Än en gång, GOTT NYTT ÅR!

HAPPY NEW YEAR!

Nyårsafton!

Jävlar vad det stormar idag, man kan knappt stå upprätt när det blåser som mest. Hade ju egentligen tänkt rida idag, men jag tror jag skippar det, hehe (: Har nyss varit och sett så att bleiki mår bra ute i stormen, Tog på honom ett täcke så han inte ska frysa. Men han ska ju egentligen vara van vid sånt här väder, han har ju stått på island, och där är det väll jämt blåsigt? Men jag tyckte lite synd om honom faktiskt, han såg inte så glad ut, det vare väll ingen häst som gjorde egentligen, de stod med bakarna mot vinden och huvudena hängde, vissa hästar var lite uppskärrade också och sprang omkring i hagen, och det kan man ju förstå. Ska fara tillbaka till stallet när jag har ätit lite lunch, Vi har föresten haft strömavbrott här hemma också, men bara en kort stund. Jävlar vad det blåser asså, känns som hela huset ska rasa ihop. ;P
Aja, uppdaterar senare.



Hej igen (:. Tror det har lugnat ner sig lite med stormandet nu, skönt! (: Har varit i stallet och fixat för kvällen, tog in bleiki direkt jag kom dit, han verkade faktiskt glad åt det! (: Harry hade också fått komma in, så då behöver han inte vara ensam. Igår kväll hade bleiki tydligen sprungit lös i stallet när Maria skulle ta in sina hästar, så han hade ätit upp all mat för de andra hästarna, Det måste ju ha varit jag som glömt att stänga boxdörren hans, fast jag tyckte att jag kollade så att den var stängd, men tydligen inte. Han kan ju inte precis ha öppnat den själv, så det är det jag som får skämmas.:/ Men det verkar ju ha gått bra iaf. Han såg då inte ut att ha ont i magen efter alla mat han kom åt, haha, Jag måste ha varit väldigt tjorvig igår, mer än vanligt. Men från och med nu ska jag alltid kolla väldigt noga så dörren är stängd, man vill ju inte precis ha sin häst springandes i hela stallet, men bleiki hade säkert kul! (: Undra om de andra hästarna blev nå oroliga när han spring omkring där? Jaja, det gick ju bra så, tur att maria kom så hon kunde sätta in honom i boxen igen, annars hade han ju sprungit omkring där hela natten, Vem vet vad han hade hittat på då, den bushästen! (:
Ska ut och äta lite senare på Golden dragon med min familj. Kanske ska in till piteå vid midnatt också och se på fyrverkerierna, Får väll se! (:
Bara ungefär 8 timmar och 30 min kvar av år 2008 nu  ;D





GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLESAMMANS! ;D

Shopping.

Alloha! ;D Idag har jag shoppat i luleå tillsammans med min mami. Vi tog bussen dit in på morgonen. Så nu har jag gjort av med ungefär 1000 kr, inte bra ;s Men jag gjorde några riktigt fina köp. I ersnäs så steg det på en jävlig full gubbe på bussen, han sluddrade på och kunde ju knappt stå ,han spottade som fan när han pratade ;s Issch. Hans busskort fungerade inte så busschauffören lät honom inte åka. Då blev gubben typ sur, och höll typ aldrig på att gå av, bussföraren fick nästan kasta ut honom. Han var lite smått läskig ;s De hade tydligen ofta problem med den där gubben. Det kan inte vara så kul att vara busschaufför när man råkar ut för sånna där äckelgubbar.. Iafall så gick han ur bussen tillslut och satte sig på en bänk och nyktra till som busschaufören sa åt honom att göra ;P Nåväl, De jag hittade på stan var en kofta, jacka, jeans och underkläder. Det var typ 50 % rabatt på allt, så de blev gode biligt ändå, Såg en skitsnygg rosa skjorta, den var seriöst skitsnygg. Skulle prova den, men sen såg jag priset, gissa vad den kosta? 900kr, för en skjorta?? Ojoj.. Men det var grymt jävla snygg! Hade lite problem med jackorna också, först hittade jag en snygg jacka, men jag ville inte köpa den ifall att jag skulle hitta någon ännu snyggare. Så jag ber dem i kassan lägga undan den, sen går jag och kollar på andra jackor men hittar ingen bättre. Så då går jag tillbaka och köper jackan jag lagt undan. Sen hittar jag en affär men bara jackor som jag inte upptäckt förut ( är ju ganska vilsen i luleå ;P) Där hade de massor med snygga, så då hittar jag en som är snyggare än dem förra jag köpte. Så då var det ju bara att gå och lämna tillbaka den första jackan, och köpa den andra , förstod ni det där? ;P Lite tjorvig är jag allt, Men nu är jag iaf supernöjd :) Så det blev en lyckad shopping dag! (:
Blev helt slut efter att ha gått så mycket, så jag lät bleiki stå idag, lika bra det för nu har det ju börjat smälla fyrverkerier här i byn. så han är lite smått skärrad. Om det är någonting han är rädd för så är det fyrverkerier.Kände inte alls igen honom igår, han blev rädd för minsta småsak, löv som prasslade eller snö som ramlade från träden ja, till och med människor som gick på vägen, sen såg det ut som han såg spöken överallt. Stackarn, det är säkert för att han hade sett fyrverkerier tidigare. Måste ta in honom lite tidigare imorgon eftersom att det brukar börja smälla ganska tidigt. Stackarn, jag tycker synd om honom när det är nyårsafton. Jag tycker synd om alla djur, tänk så rädda det ska vara. Ursch.
Men annars så är det ju coolt med fyrverkerier ^^. näst sista dagen på år 2008, yeeeh. Snart 2009! Inte har jag några nyårslöften heller, håller dem ändå aldrig, så det är som igen ide att ha några. Vad minns jag bäst från år 2008 då ?, de måste nog vara när jag gick ut 9an. Det var så jävla skönt att lämna porsnässkolan efter sig. Trivs sjukt mycket bättre på grans. Sen minns jag höga kusten resan som vi gjorde i sommras, det var riktigt kul! (: och i sommar när jag var med bleiki hos malin och Austri då red vi på hästarna och plaskade i vattnet, då Austri plötsligt lägger sig ner och ska rulla med malin på, hon fick hoppa av snabbt som ögat i vattnet, Hon blev ju inte lite blöt, oj, vad jag skrattade då :P Ja, det finns massor mer man kan säga, men nu ska jag gå och leta mig något ätbar. så jag avrundar här.
Lägger in några bilder också på kläderna jag köpte. (:

Jackan, Framifrån..

...Bakifrån

Kofta från Cubus.

Fick ingen bra bild på byxorna, och underkläderna är nog inte så värst intressant att se, så det skippar vi ! (;

Kast tangntbd.

Haha, mtt nya tangntbd fnka nt så ba, dn skv nt alla bkstäv. Så gå dt m man kö tt fö 50 k. Måst byta tll dt gamla gn så jag kan skva nmalt. Dtta gå ng nt att läsa. Haha, mn n kan j alltd fösöka ?..

Ingen bra dag.


Nej, verkligen inte!, Känner mig sliten och har ont i huvudet, huvudet känns som ett tungt jävla stenblock ;s Ingenting har jag gjort idag heller, bara suttit vid datorn och Tvn . Hästen får vila idag, Jag orkar fan inte. Hade svårt att somna igår också, varför vet jag inte. Brukar alltid somna nästan direkt. Men inte igår :/ Sitter och nöter musik nu...
Kommer inte på nått mer att skriva så jag lägger in lite dagens som alla har i sina bloggar (;

  Dagens klädsel: Mjukisbyxor, Linne.
  Dagens ord : Hmm..
  Dagens vill ha: GODIS!! ;d
 Dagens låt: Takida Handlake Village
 Dagens Tv: Fear factor, Film: En galen dag i New york ;P
Dagens göra: Inte ett piss, dock så är dagen typ slut? ;D
Dagens längtan: Bättre tider ? ;s Nej, nyårsafton kanske.


Dålig dag..
.

Lycka.

Det var så jävla underbart att vara ute med hästen idag. Allt var helt perfekt, Solen höll på att gå ner i horisonten och himlen lyste i många vackra färger. Ibland kan jag helt plötsligt översvämmas av en enorm lyckokänsla och för en liten stund känns allt så jäkla bra! Så var det idag, Kan inte säga varför det blir så, Jag antar att jag är lite konstig (; Men jag älskar verkligen att vara ute i naturen, det är så fridfullt på något sätt. man blir faktiskt lycklig!, Det är så skönt att bara sitta där på hästryggen, Glömma alla bekymmer och bara leva här och nu, höra hästens hästens frustningar och hovarna som slår i snön. Andas in den friska luften och omfamnas av naturen. ja, jag är nog faktiskt lite konstig! ;)
Måste bara säga att jag har världens mysigaste häst, vet inte hur jag skulle klara mig utan honom. <3 Det är alltför sällan man inser att man faktiskt har det kanska bra, man jämför sig jämt med andra människor och tror att de är alldeles perfekta och har allt man själv inte har. Men i själva verket är det ju inte så, Igen kan väll vara helt perfekt. Igen kan väll svara på hur man ska vara om man är perfekt ? Det finns inget svar på de. Alla människor är perfekta på sitt eget sätt. Varför ska man jämt vara så missnöjd far allt då ? Det finns mycket man kan fundera över...

Men nu ska jag åka till stallet och släppa in min älskade häst <3
puss.



Annandag jul.

...Är det ju idag! (: Varmt som tusan har det varit, inte så ofta det är plusgrader mitt i julen,vädret blir bara konstigare och konstigare. Men skönt att slippa klä på sig så mkt iaf. och nu har snön som ligger på vägen packat ihop lite mer, så nu går det riktigt bra att rida. Red en lång sväng med ponniiin idag. Gick kanonbra! (: Annars har jag m. familjen varit hos Mormor och ätit och haft trevligt i eftermiddag, Älskar mormors marängtårta! Hihi ^^ Har fått min julklapp av henne också, fick peeengar ;D Alltid bra att ha, kan man inte få nog av! ;D Måste fara till stan och handla kläder nu när det är rea, vill till luleå, finns mycket mer där!, Malin far ju dit idag, så funderade på att fara til henne någon dag så att vi kan gå på stan, fast det gick magsjuka där, hos henne. så jag vet inte om jag törs komma dit ;P, om det är någonting jag hatar så är det magsjuka, Hellre blir jag förkyld. Men vi får väll se hur det blir. (:

Har jävligt tråkigt nu, inte är det nått bra på tv heller. Borde det inte gå någon bra film nu när det är jul ?
Jaja, Lägger in lite tråkiga bilder så jag har nåt att göra.

Ser ut som ett troll, jag vet. (;

Ett ljus, (;

Så här ser det ut med min nya dataskärm, ;D
Ska dock få nytt tangentbord och mus också.
Julmust är gott! ;D De ska man dricka när det är jul!

  Gissa vad det är?... Marängtårta såklart! ;D

Juldagen.

Hade jätte trevligt igår, kul att se släkten nångång, det blir inte så ofta man gör det. Dock så var inte hela släkten där.Måste ju berätta vad jag fick i julklapp också. av M & P fick jag kläder, 1000 kr och en Widescreen datorskärm. Av F & F fick jag 500 kr, ett jätte gulligt halsband och armband, kalender. Ja,det var typ allt (: Har inte fått någon julklapp mormor än, de får jag på fredag när vi ska dit och äta :) Ska ta och palla mig iväg till stallet nu och rida en sväng. Skulle behöva komma lite mera snö så att det packade ihop på vägen, det är fortfarande halkigt under snön. Så kan inte rida lika mkt som jag skulle vilja menmen. Sen ska jag nog vara med malin i eftermiddag, det är gode längesen jag var med hon. Men stackarn har varit förkyld, det ska man ju verkligen inte vara på jullovet. Hoppas jag inte blir smittad ;O

Ha en bra fortsättning på julen! (=

Julafton.

Yey, julafton idag! :) Var ju i stallet imorse och släppte ut de små hästarna, eller de tre hästarna som var kvar inne. Jag for iallafall ut och red direkt på morgonen, red omkring lite i byn. Bleiki fick ha sina tomtegrejer på sig, Det är ju julafton! Hade gjort varm kligröt till honom som han fick efter ridturen^^.  Anders och dem hade varit så gulliga och dukat upp fika till alla oss i stallet, så det var riktigt mysigt! :D Nu ska jag gå och duscha, fixa till mig, sen måste jag ju se kalle anka, Haha.(: Det är ju en tradition. Sen vi fyra far vi till farmor och farfar och umgås med släkten. :)Lägger upp några jul bilder jag tagit idag, Titta dock inte på min fula klädsel på bild två. Men det var svinkallt imorse. han står lite konstigt med bakbenet också. Men skit samma, Han är ju så söt <3

Ha en riktigt god jul allihopa! :D

     

Dan före dopparedan.

Julafton imorgon, Kul! ;D Känner mig som ett litet barn! ^^
Ska ha stalljour imorgon, så då ska jag nog passa på att rida direkt på morgonen eftersom vi ska bort till släkten lite senare :) Tycker det är så mysigt att vara i stallet på mornarna, speciellt på julaftonsmorgon ^^

Idag har jag inte gjort så mycket fixat stallet och så, sen så tog jag en promenad med hästen och hunden samtidigt, min häst är ju som en liten hund! ^^ Han är faktiskt nästan lättare att gå med än lina, Haha ^^
Ska ska gå och fortsätta se filmen "Ett päron till farsa " nu. ;P

puss <3

2 dagar till julafton.

Kom hem från stan för ungefär en halvtimme sen. Har varit hos optikern och gjort en synundersökning för att få körkortstillstånd. Hade perfekt syn, =) Nu måste man bara fara på handledarkurs, så får jag börja övningsköra lagligt ^^
Lite tidigare idag tog jag en promenad till stallet med Lina, fixade och gjorde klart allt där. Ska tillbaka dit ikväll och rida,Har ju kommit lite snö nu, så nu ska det forhoppningsvis inte vara lika halkigt! :) Igår kväll hade vi stallmöte i stallet. Bengt mår ju fortfarande inge bra, så han ligger kvar på sjukhuset :/ så vi har gjort upp ett shcema och delat upp vem som ska ha stalljour under två veckor framöver. Sen får vi se hur det blir.

Bara två dagar kvar till julafton! :D

Julrusch.

Tjohej på er! :) Idag åkte jag med mamma en sväng in till stan, det blev mycket julklappsinköp, det var värsta julruschen på stan, fullproppat med folk överallt. Mamma skulle köpa någon julklapp åt mig bland annat, så då gick vi åt olika håll, Undra vad hon kan ha köpt? :) lite nyfiken blir man ju allt. Köpte julklappar åt djuren också, Lina ska få ett mega stor tuggben och så har hon fått ett nytt koppel, och katterna får nå kycklinggrejs, Men vad ska jag hitta på åt hästen då? :) Vi har föresten plockat fram julgranen nu, brukar egenligen inte göra det förens dan före jul, men i år gjorde vi det tidigare. Lilla mio tycker det är jättekul att leka med julgranskulorna =) Undra hur länge det dröjer innan han river ner hela granen? :P

Har varit till ridhuset med bleiki ikväll, var bara tvungen att få rida honom lite ordenligt. Så han får stå ut med att fara dit igen på måndag eller tisdag. Var ensam i ridhuset så lina fick springa lös och busa med oss litegran.
Får se om jag ska släppa ut hästarna imorgon, Bengt ligger ju fortfarande på sjukhus, så nu måste alla vi som har häst i stallet turas om med att släppa ut hästarna på morgonen och ge lunch. Så någon i min familj ska göra det imorgon, får väll se om det blir jag eller någon annan.

PUSS <3

 
Sötkatten <3

Jullov.

Jag är glad idag!! Är ju förfan jullov!! Jiiipiie! =D Det var verkligen efterlängtat till tusen! ;D
Men en sak som irriterar mig är att de ska regna hela tiden, nyss fick vi ju massor med snö, det var så vitt och härligt överallt och värsta perfekta underlaget när man skulle rida ut. Men så försvinner de bara? Nu är det jävlat glashalt och går typ inte rida? :O Aja, jag kan inte påverka vädret och de ska inte få förstöra mitt humör när jag för en gångskull känner mig riktigt glad! =D

Traktorprovet vi hade i onsdags gick super bra! Hade fan alla rätt på båda delarna, Shit asså! Så bra trodde jag inte det skulle gå ;P Nu ska vi bara lära oss skotta snö och backa med släp, Hur ska det gå då? ;P Men sen är iallfall traktorkortet mitt! Kan ju också passa på att berätta att jag fick MVG i kursen skapa med växter (Estetisk verksamhet) YEEHI!! ;D Tralallala, Fan va jag är glad! ;D

Blir stallet ikväll! =D Får väll se hur det blir med ridningen, om jag frågar pappa riktigt snällt så kanske han kan skjutsa mig till ridhuset, fast jag och malin ska troligen dit med hästarna på måndag eller tisdag, och då är det inte så kul att fara dit idag också, eller för mig spelar det ingen roll, tänkte mest på hästen, det är väll inte precis det roligast han vet när han måste springa runt runt instängd i ett ridhus ;P Skulle nog inte jag heller tycka om om jag var en häst, Haha! Han vill springa på stora öppna ytor och känns sig fri! ;D Men jag skulle verkligen behöva rida honom ordentligt. Det har blivit så lite ridning när jag haft så fullt upp i skolan. MenMen..Får se hur jag löser det :)

JULLOV! JULLOV! JULLOV! JULLOV! JULLOV! JULLOV! JULLOV!  YEEEEES!

Traktorprovet gjort.

Bara 2 dagar kvar till jullovet nu, Eller egentligen bara 1 1/2. Går ju bara halvdag på fredag :)
Idag var ju då traktorprovet, Det var otroligt lätt faktiskt, Mot vad jag hade förväntat mig. Det kom exakt samma frågor som fanns i traktorboken. Bara något enstaka ord var omskrivet ;P Får veta imorgon om jag klarade det. Men jag är 99.9 % säker på att jag gjorde! :) Vi såg film idag på engelskan,The grinch. Den är faktiskt bra ;P Ska fortsätta se den imorgon. Fick veta att jag fick MVG på svenska provet idag också. Jävlar vad jag är bra! ;D
Förövrigt så var det Jullunch idag, Med julmust och allt ;D Fick våran vanliga lunchtid plus en lektion till att äta ;P Så hade typ 2 timmar fritt! :) De passade bra för då hann jag plugga på traktorprovet, Sen så myste jag och Emma med djuren :) Kaninungarna är så sjukt söta! Jag vill ha en av dem! ^^

Ikväll är jag varit med Malin :), Vi for till Ica för att handla godis. Skulle använda en kupong där man fick en gratis skumtomte påse. Så jag hämtade en påse och gick till kassan och visade kupongen, Men då sa hon i kassan. " Vi får hem dem här imorgon"  Vafan? De hade ju massa jävla påsar framme redan? Läste sen på kupongen att det skulle vara 240 g i påsen och i den jag höll i var det 250 g. Men spelar roll, jag kunde faktiskt ha fått ändå? ;O De var faktiskt inte roligt, Ville ju ha mina skumtomtar :( Haha.
Vi spelade spel också, Malin fuskade faktiskt hela tiden. Så jag förlorade jämt ;(
Hon är alltid dum! ;(  Haha <3

Ska gå och ta en dusch nu,
Ha det bra. :)


Traktorprov imorgon :O

wiiie, slutade 13.10 idag istället för 15.30 ;D Svenska behövde vi bara gå på om vi hade några rester, Så jag slutade när jag gjort sällskapdjurs provet. Det provet gick faktiskt super! ;D Hade kunnat nog kunnat det mesta även om jag inte pluggat, Det var så lätt! :) Imorgon är traktor provet, Sjukt nervös jag är, Vill verkligen klara det, MÅSTE klara det!!  Min bror har laddat hem superbra program där man kan träna vägmärken och trafikregler, Så jag har suttit och nött det nu. Nu återstår bara att se om det kommer några trafikregler? När min bror gjorde provet för ganska många år sedan så kom det mest om trafikreglerna och bara några specifika traktorfrågor, och i traktorboken står det att man måste lära sig trafikregler. Men Janne säger att man klarar provet om man kan traktorfrågorna i boken?? :O Förrvirrande. Jaja, Det är ju inte i onödan jag lär mig trafikreglerna, ska ju ändå ta körkort om några år ^^

Nej, Nu ska jag återgå till pluggandet...

3 dagar kvar! ;D

Hemma idag.

Blev så att jag stannade hemma idag. Kanske inte så bra, Men för en gångskull kan de ju inte skada...
Har pluggat TRAKTOR hela dagen. Så nu jävlar ska jag väll klara provet. Om inte så vet jag inte vad jag gör. Har inte hunnit börja med sällskapdjursgrejset ännu, ska göra det ikväll. Kommer ju få sitta upp typ hela natten med det.. Ojoj, jag är verkligen bra på att planera min läxläsning och börja i god tid ( eller så inte! ) Men nu kan jag ju inte sitta här och beklaga mig hela tiden, Måste börja tänka lite positivt..
 

4 dagar kvar till julllovet - Nedräkningen har börjat! ;D



"Oroa dig inte för vad andra tycker om dig! De är fullt upptagna med att oroa sig för vad du tycker om dem."

Tolk.

Söndag och tredje advent idag... =) Jullovet börjar fan närma sig nu. Det ska bli så jävla skönt. Dock två prov nu i veckan. Sällskapsdjur på tisdag och traktorprov på onsdag. Har inte börjat plugga någonting på sällskapsdjurs grejset ännu. Traktor provet kan ju väll lite sisådär... Funderar faktiskt på om jag ska stanna hemma imorgon och plugga hela dan. Jag vet faktiskt inte hur jag ska hinna annars, Får väll se hur jag gör...

Ikväll har jag och Malin varit ute och tolkat bakom hästen, Med en madrass. Haha, fan va kul det var!! :) Såg faktiskt väldigt kul ut när man satt på hästryggen och se Malin på madrassen  fara hit och dit, och in i alla snödrivor. Haha, Malin gjorde en riktigt snygg vurpa, skrattade så mycket så jag började må illa! ;P När jag satt på madrassen så gjorde malin så jag skulle fara in i alla snödrivor med flit. Hon är dum! ;( Hon satt och gapskrattade åt mig hela tiden. ;) Om folk såg det så tror de nog att vi inte var riktigt kloka. Men det är ju deras problem. ;) Sjukt kul var det ialafall. Måste fan göra om det nångång! Såg ut som om Bleiki också tyckte de var kul, Han såg faktiskt riktigt glad ut, och pigg var han. Han är ju verkligen en lugn häst. Brydde sig inte det minsta om att ha en madrass slängandes hit och dit bakom ryggen. Han accepterar i princip allt tokigt man hittar på. Man ska ha islandshäst, Finns inga bättre hästar. :)
En minnsevärd kväll blev det iallafall! =)

Ska väll ta och gå och lägga mig nu, så jag orkar upp imorgon. Ska upp ganska tidigt i vilket fall som helst. Men blir nog mest troligt så att jag stannar hemma ;P
Godnatt...



Massor med snö!

Ha! Jag hade rätt, Kevin vann idol. Vinnerlåten var ju faktiskt ganska bra iallafall om man jämför med förra årets. Någon mer som tyckte det ? :)

Det har snöat MASSOR i natt och de har bara fortsatt under dagen. Det är inga små flingor som faller heller, Ser jag ;) Det är riktig mysigt! =) Släppte ut hästarna imorse. Gjorde ju det en dag förra helgen också. =) Jenny kom precis när jag skulle ta ut så jag fick lite hjälp. :) Har varit ut och ridit också. Det var så härligt med all snö. Red barbacka :) Tog på honom hans tomtegrejer för jag  tänkte ta några fina julkort. Eller det var mamma som fick följa med och agera fotograf.;P Dock var det svårt att få fina kort när det snöade så mycket och så var det så mörkt :/. Se flesta blev ganska suddiga. Men lägger in några ändå. För det såg så mysigt ut! =)


     

Lucia.

Nu var det helg igen! ;D Veckorna går ändå ganska fort. Tänk att det bara är en vecka kvar till jullovet nu! :) Dock har jag två prov till veckan. Är less på att plugga nu. Känns som jag pluggar hela tiden typ. Nåväl, Idag var det lucia på grans. En lite annorlunda lucia än vad man är van vid kanske ;P. Det var 2 lag som tävlade mot varandra genom att sjunga olika låtar. De skulle efterlikna körslaget. Både lagen hade var sin "körledare" Ena var tobbe (gympaläraren) Han kom utåkandes i inlines, blinkande pannlampor på knäna, hjälm och  ljus fastklistrat på hjälmen, Den andra körledaren var Märith som jobbar i laggårn. Hon var klädd i laggårds overall och på den hade hon glitter runt midjan :P Det såg helt sjuk ut, oj vad man skrattade! Sen hade varje lag spelat in en film från "uttagningen" De skulle lära sig mjölka en ko för att bli uttagna. Åsså satt de  bland kalvarna och sjung ^^ Haha, sött! :) Tror inte ni fattar så mycket. Man måste se det för att förstå ;P Men det var iaf sjuk kul att titta på. Nästa år måste jag fan vara med! ;D Grans är verkligen en skola försig ;) Efter lucia så hade vi arbetsliv. Då slutade vi massor tidigare, Får typ alltid sluta tidigare när vi har janne =)Till lunch var det pizza. Gott var det då! :) Efter skolan for jag ut direkt till stallet och red. Det snöade & blåste massor när jag var ute. Jag såg knappt något. Men när vi kom in i skogen blev det bättre. Då var det så sjukt härligt! Det var så skönt att ta en lång ridtur i skogen. Det känns som om det var jättelängsen jag gjorde det sist. Men jag får ta igen all ridning på jullovet. Då har jag hur gott om tid som helst.:) Jag lämnade honom inne efter ridturen. För han var sjöblöt åsså är det ändå så dåligt väder. Så det var lika bra att han stannade inne. Någon dag under jullovet ska jag och Malin hitta på något kul med våra hästar. Får väll se vilken dag det blir =)

Nu ska jag alldeles strax åka och ge lillpojken kvällsmaten, Sen köpa godis och så är det IDOL FINAL! ;D
Kevin vinner tror jag! :)

puss&kram <3





Trött.

 Höll knappt på att ta mig upp imorse. Var så in i helvetes trött. Men jag pallade mig ändå upp tillslut. Har varit  frusen och känt mig konstig i kroppen hela dan. Kanske håller på att bli sjuk? Har haft täckjackan på mig typ hela dan. Men det är ju så kallt ute nu också, Jag gillar verkligen inte kyla ;(
Skoldagen började med sällskapsdjur ; Kurt berättade om massa olika hundraser. Man blir verkligen förvånad över hur mycket han kan om alla olika hundar. Men han är  typ hund domare och far runt i hela världen dömer alla möjliga olika hundraser. Men han hatar blandrashundar. Men hallå, De är minst lika fina som renrasiga. Titta bara på min hund ^^
Sen hade vi svenska; Tittade på film om antiken (blääh), och gick igenom lite av det som kommer på provet.
Sen vare lunch och så hade vi hål till 13.50.
Då tittade jag och några kompisar på en film som vi missat tidigare. Eller film och film, det var något tv program som handlade om intelligent design (utvecklingen) av människan. Men jag fattade fan ingenting. De var så jävla kompliserat och ja, jag vet inte, Blääh säger jag bara. Sista lektionen var naturkunskap. Diskuterade om hur djuren kunnat anpassa sig till olika miljöer os.v. Sen såg vi en film om livet i djuphaven. Tja, Det var väll ingefär så dagen sett ut. Har pluggat svenska ikväll eftersom det är prov imorgon, Ursch va jobbigt. Men det får fan gå som det går.
Har inte varit hos hästen sen i söndags. saknar honom så mycket ju ;/. Undra om han saknar mig också, Haha ;P Har så jävla mycket att göra nu. Det känns så tungt nu. Allt kommer på en gång. Vill ju hinna vara hos hästen varje dag.
Men det är bara 9 dagar kvar till jullovet nu! =) Fan va skönt det ska bli!

En riktigt hjälte.

Hittade denna artikel på aftonbladet. Jag blir verkligen rörd till tårar när jag ser detta.Hundar är fantastiska djur på alla sett. Men detta överträffar nog allt!

"När kompisen blev påkörd på en av Santiagos mest trafikerade motorvägar tvekade inte hjältehunden en sekund. Med livet som insats kryssade han mellan de framrusande bilarna. Till sist kom han fram till sin skadade kamrat och lyckades dra in den andra hunden till vägkanten."

Se hela artikeln & filmen :
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3948988.ab


Andra Advent...

...är det idag. Det betyder att det bara är 17 dagar kvar till jul! :) Tog hand om utsläppet av hästarna idag. Så jag var i stallet kring halv 9 imorse och där väntade sex hungriga och otåliga hästar. Tog sin lilla tid att få ut alla, Många täcken som ska på. Men när alla väl var ute så fixade jag stallet och så. Sen julpyntade jag klart. Jag började ju med det förra helgen men har inte hunnit fortsätta förrens idag ;p
Sen gick jag och hämtade min lilla polle. For ut och skrittade en sväng idag. Tog bara en kort trav för att se så att ingen hälta syntes. Men det ser bara bra ut. Både i skritt och trav. Värmen på vänstra framhoven var borta idag också. Så han verkar ha klarat sig utan skador. Skönt!!, En stor sten har lossnat från mitt hjärta!

Nu ikväll har jag bakat pepparkakor och knäck. Så nu har vi typ hela köket fullt med julgodis ^^
Men man ska ha mycket fika när det är jul! =)

Nu ska jag ta och hoppa i duschen! =)
hejsvejs <3

   

FAN! :(

Fan också. Bleiki halkade omkull idag när jag red. Jag blev så jävla rädd att han hade skadat sig. :/ Jag satt ju såklart av och ledde honom hela vägen hem och sen longerade jag honom lite lugnt så jag fick se lite bättre hur han rörde sig.  Jag kunde inte se någonting konstigt. Visiterade också benen väldigt noga och upptäckte inget konstigt förutom att ena framhoven var lite varmare än dem andra. Så jag får hålla kolla på det. Annars verkar det ju som att det gått bra. Får se hur han rör sig imorgon. Får nog ta det väldigt lugnt då. Ursch, Jag hatar när sånt här händer. Vill inte att han ska bli skadad :(

Men nu till något lite trevligare, Idag har jag julbakat. Biskvier och knäckbakelser ;). Blev riktigt smarrigt. Imorgon ska jag  baka pepparkakor och knäck. Haha, jag älskar att baka =)

 

Skön dag.

Äntligen är helgen här igen! ;D Det blev en väldigt kort och slapp skoldag idag. Jag, Jenny och Lisa redovisade vårat grupparbete om mobbing för Janne direkt på morgonen. Så då behövde vi inte gå på arbetsliv lektionen och naturkunskapen var frivillig att gå på. Så jag slutade typ 9.15 (45min i skolan, haha). Men då gick inte bussen inte förrens kring 11. Men som tur var kunde jag få skjuts. ^^ Hade inte varit så kul att vänta på bussen i 2 timmar. Jag har faktiskt hunnit vara med bleiki till ridhuset idag också. Det gick väll lite sådär att rida. Det går alltid dåligt när han har vilat länge. Han ville inte tölta och spände upp sig hela tiden. Menmen det kommer nog snart gå bättre. Jag älskar min lilla häst iallafall. Jag klippte mej föresten igår, Lite kortare och busigare frisyr blev det. Blev väldigt nöjd faktiskt =)

Just nu sitter jag omsvept i min varma fleecefält, käkar godis, och väntar på att idol ska börja om.
Undra vilka 2 det blir som går till final. Alla är ju typ skitbra. Men Robin B är ju bara för söt! ^^
Men kevin sjunger asbra! Gud va jag älskar fredagar asså, Det är så jävla skönt att få sova ut en hel helg. Bara ligga i sängen och mysa utan att behöva känna någon stress. Dock ska jag ta ut hästarna på söndag då bengt är bortrest så då kommer jag inte kunna sova alltför länge. Men det är så jävla mysigt att vara i stallet på morgonen. Så det är värt det

Nu började idol om så nu ska jag slänga mig framför TV:n igen =)



Trött & sliten

Stannade hemma från skolan idag. Pluggat/pluggar till alla proven vi ska ha före jul. Jag får sån jävla ångest för jag vet inte hur jag ska hinna med allt. Är så grymt jävla trött nuförtiden också. Somnade fan idag mitt på dan när jag låg i soffan och pluggade. Bara sådär. Det är faktiskt inte likt mig, brukar inte vara en sån som kan somna närsomhelst. Jag kanske har fått cancer eller nått...Nej skoja bara, nu var jag lite väl negativ ;P


Men nu är det väll bäst att jag återgår till pluggandet, istället för att slösa tiden här.

JAG LÄNGTAR SOM FAN TILL JULLOVET!!

Homo sapiens studie ;)

Då var det måndag igen och en ny lång skolvecka väntar. Just nu känns det extra jobbigt eftersom att vi har 4 prov att göra innan jullovet. Jag behöver verkligen lov nu. Känner mig helt slut har och ingen motivation kvar. Men jag måste försöka vara seriös i 3 veckor till. Sen blir det slappt.
De var en riktig julstämning i biblioteket på grans idag . De var uppdukat med saft, pepparkakor och godis hela dagen och så spelades det julmusik, Riktig trevligt faktiskt! :)

Efter skolan så åkte jag och Emma med citybussen in till stan för att göra våran beeteende studie på "Homo sapiens" ;)
Det låter knäppt jag vet och det var det också. Men vi fick oss ett gott skratt ialafall :)

Nu blir det traktor plugg hela kvällen..



RSS 2.0