Barbacka i kvällsolen

Godkväll! Kvällen har spenderats i stallet, hos min lilla älsklingsponny. Jag for ut och red barbacka idag, hela rundan! :)
I kortbyxor och gympaskor, härligt var det ;p Ponnyn var pigg och glad! Dock så vart det Jävligt mycket mygg! Tror alldrig jag har varit med om nått liknande, jag smörjde in mig med myggmedel, men min stackars häst höll på att bli uppäten under magen, trots att jag smörjt i honom? Det följde en hel svärm med myggor efter oss, man kunde inte stå stilla en sekund. Man märkte hur irriterad han blev, men så fort man travade eller töltade så forsvann dem. Nästa gång måste jag ju nästan smeta in hela hästen med en hel flaska myggmedel så mycket som det är nu. Är väll värmen kombinerat med regn som gör att det blir mygg, tur att han har sitt exemtäcke på dagarna, då blir han inte lika biten! :)

Måste upp tidigt imorgon, släpper ju ut hästarna den här veckan så då far jag dit och gör det före jobbet. :)
Det ska tydligen bli jättevarmt imorgon enligt Yr. (Y) De gillar vi! Det har ju varit kanonväder många dar nu! :) Hoppas det fortsätter så, nästan vecka ska jag vara i balvagnet och köra lite traktor, för jag ska hjälpa pappa ta in hö hos min farmor och farfar. Och då hoppas vi på bra väder! :) Ska desutom köra upp bleiki dit då, så han ska få vara där någon vecka medans jag hjälper pappa, då blir nog sigge glad, när han får en kompis! :) Det blev han iallafall förra året, Överlycklig kan man väll säga! :)

Ännu mer sommarbilder.








Lina jagade en fågel, dock hade hon inte en chans att hinna ifatt den. Men vi hann blilite rädda, får hon simmade ut längre och längre, vi ropade på henne men hon fortsatte bara efter fågeln.. Tillslut vände hon och kom tillbaka, hon orkar ju inte simma hur långt som helst, hon kan ju få kramp eller något. Knäppa hund, sen gick vi därifrån eftersom det verkade som om fågeln hade något bo där i närheten. Så att ingen skulle skadas! :)


Knäpp hunden på väg tillbaka till stranden.


Båten! ;)

Slutat för dagen.

Nu har vi slutat jobbet för dagen, vi har städat kiosken idag. Och jag måste bara få säga att det var inte det minsta fräscht! I frysen hittade jag en fryst insekt, och sopkorgarna var alldeles mögliga och det luktade som jag vet inte vad. Det fanns mat från 2003 som nog inte var så fräscht kan jag ju tänka mig, och ja det var en hel del annat också. Ska nog städa lite mer imorgon, och jag längtar INTE ! ;p

Vi for hem till Malin på lunchen, jag bar ju tvungen att se hennes nya häst!! :D Gandur!  Så söt så det är inte sant! :)

Sommarbilder.














Bad

Hej! Varit till stallet och pysslat med prinsen ikväll! Någon hade plockat av honom exemtäcket, jag vet inte vem det var, men den som gjorde det ska iallafall ha ett tack!, det var bra att han hade fått av sig det, eftersom det var helt sjöblöt! Ingen skönt för honom att stå i ett genomblöt täcke, och har ju varit borta hela dagen, Så tack vem som nu än gjorde det! :D

När jag kom hem från stallet så for jag och Mamma till harrträsket och tog ett kvällsdopp. Det var mycket varmare nu än vad det var för några dagar sen. Det var riktigt härligt !


Åska och blixtar

Har nyss ätit, vi kom hem för ungefär en timme sen. Det var hur mysigt som helst att vara ute med båten, jag låg i bikini och solade och bara myste, fikade lite, sen började det dock torna upp sig till åska, vi såg massa blixtar och det var hur blått som helst, så när det kom närmare och närmare så for vi i land i renöhamn, man vill ju inte precis vara ute på öppna havet när det går åska, så vi nödankrade där och gick upp, sen kom ovädret ännu närmare, och det blixtrade hur mycket som helst, egentligen var det ganska vackert att se på, som tur var så fick vi det inte riktigt över  så vi slapp undan det värsta regnet, det kom bara några små regnstänk. Vi satt väll där i ungefär en och en halv timme, innan det var över. Då körde vi hem igen. Hade tänkt bada någonstans också, men det blev lite ändrade planer eftersom det kom oväder..
Nu ska jag fara till stallet och ta hand om min prins. Sen kanske det blir bad ikväll? Fast nu är det dock mulet, så vi for väll se! :)

Kommer nog lite bilder sen, både från dagens utflyckt och gårdagens! :)

Puss <3

Flyr ut på havet.

Här sitter jag och steks! Nu flyr jag ut på havet med båten! Hejdå.
Hoppas ni får en trevlig dag i värmen! :)

Båtur

Godkväll, jag älskar vädret just nu! Rena drömmen. Dock är det nästan för varmt där jag sitter nu. Jag har nyss tagit en kalldusch, det var faktiskt skönt! Ikväll har jag, pappa och Chrisstoffer varit med båten till pålmarksträsket och fiskat lite och bara åkt. Gud va härligt det var! :) Det var 23 grader i vattnet där, det stod på ekolodet. Så där ska man ju fara och bada! Vi fick iallafall bara några små aborrar. :)

Vi kom hem vid halv 11 tiden, och då hade jag inte varit hos bleiki och fixat, så han fick komma in väldigt sent ikväll, kom nyss hem därifrån. Men han såg inte ut att lida det minsta, bara härligt för dem att vara ute när det är så varmt och härligt! :)
Ajja, nu ska jag gå någonananstans.
Puss & Kram <3

Bilder från onsdag. :)

Varning! Många bilder.. ;)






























Härliga sommardagar <3

Blev en rolig kväll igår! först for vi till harrträsket och badade, det var faktiskt jättehärligt! Inte så kallt efter man vant sig. Sen så åkte vi till statiol och köpte godis och chips, och så åkte vi och släppte in min bleiki. Sen så hade klockan hunnit bli halv 10, och då kom vi på att vi skulle fara tillbaka till harrträsket och fiska! Så då åkte vi och hämtade fiskegrejer, och sen åkte vi iväg, halvvägs dit strejkar moppen! ;) Vi fick slut bensin, och jag hade tydligen inte märkt att det var tomt! (Y) Men bensinmätaren kan ibland stå på tom fast den inte är det, men så var det inte nu! ;P Vi ringde iallafall till min kära far, som så snällt kom med lite bensin. Så det kunde vi fortsätta som planerat, fisket gick ju dock inge bra, vi tappade ett drag, men inge fisk blev det. Ändå vakade det massor. , det är våran vanliga tur. :) Det var en superhärlig kväll iallfall.

När vi kom hem gick vi till stugan, (pappa har ju byggt en liten stuga som står på gården. är väll tänkt att den ska flyttas någonstans om några år,) iallafall bar vi ut alla sängkläder, godis och grejs. Kopplade in malins bärbara dator i elutaget och slog på en film. Rosa- the movie blev det. Vi såg film till ungefär halv 2.. Haha, bra när vi ska vi skulle upp klockan 8 och jobba.

Men det blev ju så att vi sov till ungefär kvart över nio idag, även om vi faktiskt tänkte att vi skulle komma oss upp klockan halv 8, man är man trött så är man. Men vi sköter ju oss själva på jobbet, så det spelade som ingen roll. ;) Idag på jobbet så städade vi förådsbaracken och det. Det var ju som lite mögligt och äckligt, och dammade nå jävulst. Dock så höll man på att svettas ihjäl så efter att tag bestämde vi oss för att fara och bada i harrträsket idag också. När vi kom dit så var det någon skolklass där, med massa småbarn, så då satt vi på en brygga tills dem hade farit och spanade på en gädda! ;) Sen badade vi, och gud va härligt det var! Jag älskar sommaren. <3 Man har kunnat köra moppe i bara linne och kortbyxor idag! (Y) Sen så åt vi lunch från brillans kafe idag, köttbullsbaguett. Åhh, vad gott det var! Haha. :)

Näe, nu ska jag ta och  lägga mig så att jag tar mig upp imorgon.
lägger in bilder imorgon! :)

 Puss och kram <3


jobbat..

Så, då var jobbet slut för dagen. Har hunnit vara förbi stallet också och mocka och fixa där. Idag så oljade vi in läktare,broar bord, och sådant sen så fixade vi toa skylten och tvättade sittunderlag och skruvade fast nå grejs på en stolpe, och lite småplock. Det kryllar av svartmyror i väggarna i baracken, det var en hel klump på ett och samma ställe. Det var nästan äckligt, sen är det inte lite spindlar där! ;) Haha, ganska skönt att vi kan vara hemma hos mig och fixa vissa saker också! :)

Ikväll ska  Malin komma och sova hos mig, sen kanske vi far och badar och hittar på någonting, vi får se vad kvällen bjuder på.

Nu ska jag gå ut i solen och sola lite, det är förövrigt stekhett idag! Nu kom mamma hem från ica också, hon skulle köpa någn god glass till mig så nu ska jag gå och se om det blev någon ;)

puss och kram <3

Sommarjobbet

Tänkte bara att ni skulle få se någon bild på våra snygga hinderbommar som vi håller på att måla om. 






Nu vet ju kanske inte alla hur dem såg ut innan, men det blir som "lite" skillnad. ;)

Tack för hjälpen!

Som ni ser så fick jag hjälp att lägga in en ny header av Jenny, (http://jjennylindgren.blogg.se/) Tack så mycket. <3 Fint det
blev, bloggen blev mycket mer personlig nu.  :)

Vill skaffa mig photoshop så att jag kan göra en snyggare design, kanske skulle få det när min egen dator blir lagad, men just nu verkar det som om den inte går laga. :/

Första doppet för iår.

Jaa, rubriken säger väll allt! :) Ikväll har badat för första gången i sommar  ,  i harrträsket. Fick sällskap av min kära mamma.  Det var sviin kallt. Men det gick. Så nu har man gjort det. Bara hoppas att det blir många fler dopp i sommar. :)

Nu ska jag gå och poppa popcorn! (Y)
Puss hejs <3

Hjälp?



Har gjort en enkel bloggdesign i paint. Som säkert är lätt att lägga in, men jag har ingen aning om har man gör.
Vill ha bloggen mer personlig. Hjälpa mig någon som kan? :)

Jag älskar min häst <3



Malin tog den här bilden på oss idag, när vi tagit lunch. :)
Därav mina fina kläder! :)

Betyg.

Halloj! Sitter just nu i min bikini. Har nyss varit ute och pressat i solen. Men nu tog jag en liten pause. Dagen än så länge har beståt av jobb, vi fortsatte måla hinder idag och svamla på. Jag har färg överallt. I håret, på armarna, händerna, benen och mina kläder är inte så särskilt fina. :) Jag kan inte måla utan att få färg på mig. Det går bara inte. Hindrena blir ganska fräna enligt mig! (Y) Iallfall finare än dem var innan, dem är ju som ganska nötta och fula. Dock så kommer vi nog inte måla alla bommarna för det är lite andra saker vi måste hinna med. Nu blev det ju ingen hopptävling, det var ju synd. Då hade vi ju fått fixa den och allt, sen hade vi ju tänkt vara med. ;/

Har fått hem mina betyg idag föressten. Vi har 9 avslutade kurser, och det är dem vi har fått betyg på. :) Är väll ganska nöjd. 3 MVG, 3 VG och 2 G. Dock ett IG också, men det är för att jag inte har hunnit med en redovisning, läraren sa att hon skulle säga till mig när jag kunde göra den, men det gjorde hon tydligen inte? Och nu slutar hon. Så då kan jag liksom inte fråga henne till hösten, men det bekymret tar jag då. Det borde ju gå lösa sig på nått sätt. :) Nu är det iallfall SOMMARLOV, och länge kvar till hösten. :) Är gode stolt att jag fick VG på traktorkörningen, trodde bara jag skule få G där, men tydligen var jag inte helt dålig. :) Haha.

Näe, nu ska jag fortsätta sola.
Puss och kram <3

Bilder.

















Den första bilden är tagen hemma på gården, vi har fågelungar i våran fågelholk på gården. :)
Älgen fick vi syn på när vi var påväg hem efter vi hade varit ut med båten, den var just utanför vårat kvarter,
och fjärilen fotade jag i båthamnen medans bror och pappa höll på att lasta av och sjösätta båten. Resten av bilderna är tagna från båten.
:)

båttur och stallet

Nyss kommit hem från stallet, red ponnyn på plan idag och jobbade med honom lite i skritt, sen travade jag några varv på en volt. Gick dock sådär, han  tappar traven på volten. Men det sitter nog i att han är lite stel. Han mjuknade ganska mycket efter bara en liten stund. Sen red jag en bit efter vägen och töltade lite. :)

Tidiger Idag har jag varit ute på havet med familjen, och testat nya båten, gummibåten. Men inte en liten gummibåt om ni trodde det. Den ska vist rymma 10 personer eller 1000 kg tror jag det var ;P  Vi åkte in till rosviksbåthamn och vände, så det blev en liten åktur. Mysigt var det. :)

Hästfotboll



Tänk om jag kunde leka sådär med min häst! :)

Sool

Åhh, jag älskar vädret. Inte ett moln på himlen, (nästan! ;P) Dock kunde det vara lite varmare, men man ska inte klaga. Det är gode varmt i solen ändå! :) Det ser desutom ut som vi kommer få lite varmare väder, på torsdag ska det bli 27 grader. ;D

Nu ska jag gå och äta någonting, sen ska jag följa med ut och prova den nya båten. ;>

Jag och Malin (Bilder)




















Haha, jag bjuder på denna. ;P Ser ut som jag såg någon äcklig insekt eller
något! ;P

Har många fler. ;>


Midsommardagen

Tjo! :)

Sitter här vid datorn nu och äter en kvällsmacka. Vad härligt det är ute nu, känns att det är sommar nu iallafall. :) Idag har jag varit med Malin, först åkte jag till henne och vi fotade Austri lite i Hagen när han sprang runt och busade. Sen åkte vi till mig, för vi kom på att vi skulle ut och fota några sommriga kort på oss själva. Så vi åkte till mig och fixade till oss, sen gick vi och letade någon äng som vi kunde vara på, och många härliga kort blev det. :) Jag orkar inte lägga in dem nu. Jag lägger nog in några imorgon istället.

Sen har iallafall jag och Mamma varit ute och ridit, eller mamma gick bara med som lite sällskap. Eftersom det var så härligt väder, så ville hon ut. :) Ponnyn är vääldigt pigg nu! Kanske inte så konstigt när han har vilat ganska länge. Dock så är han lite stel, men har börjat jobba honom lite försiktigt med att böja och så. :) Så förhoppningsvis ska han snart kännas som innan han var halt. Då kanske det blir tävling?

Har iallafall bestämt mig att det blir Midur istället för Vindur om jag överhuvudtaget ska starta. Dels för att det kommer vara mindre folk på midurs tävling, och kanske inte lika bra ekipage, jag vill inte skämma ut mig allt för mycket. Men tävlingen är i september, så jag har gott om tid på mig att fortsätta träna och fundera på hur jag ska göra.


Nu blir det nog att gå och se på TV en stund, eller sitta kvar här och läsa lite bloggar. Sen väntar väll sängen.
GODNATT!

Midsommar middagen.







Åhh, vad gott det var. Tror aldrig jag blivit så mätt i hela mitt liv! Haha. :)
Sen åt vi Marängtårtan till efterrätt. :)

MIDSOMMAR

Jag och Malin har haft barnridning på borggarudden idag med Bleiki och Hampus. Dem blev gode lessa och irriterade efter ett tag, haha. Stackarna. Men vi tjänade ihop ca 1100 :-  som vi ska dela på. Det är ju inte så pjåkigt! :)

Nu ska pappa börja grilla grillspett och så vi ska äta riktigt gott ikväll. Sen har jag bakat marängtårta som vi ska äta efteråt. :)

Ha en bra MIDSOMMAR! =D

jobb

Blir inte mycket updatering nuför tiden, men det får faktiskt bli så, jobbar ju hela dagarna och sen tar hästen upp resten av tiden! :) Måste ju bara tala om att han blivit bra nu, hältan är borta. och jag har börjat rida lite försiktigt.

Jobbet går kanon, jag och Malin har börjat måla om hinder, dem blir riktigt coola! ;) Imorgon ska vi ha barnridning på borgarruden från klockan 11.00-13.00. Ska ha min bleiki, och så ska vi låna hampus av susanne. Så det blir att fara dit imorgon och göra iording honom, mamma och pappa skulle göra bleiki klar. :)

Ajja, var inte på blogghumör så jag orkar inte skriva nå mer.
Snart ska jag ha mina datorfria veckor, de ni! ;)

Traktorkort

Jag har fått mitt traktorkort idag med posten! WOOHOO! ;D Äntligen säger jag bara. Nu är det bara ut och köra traktor i sommar! ;) Haha.

Förövrigt så har jag och Malin börjat jobba idag. Vi har hunnit ganska mycket! ;) Tror det kommer bli kanske slappt för vi har ju 3 veckor på oss, vi ska fara och köpa färg imorgon så v kan fixa till hinder. Sen ska vi fixa skyltar till barnridning o.s.v.
Inte lika tråkigt väder idag som igår, man kan ju som säga att denna dag har gått mycket snabbare! ;)

Regnet bara öser ner

Ingen rolig syn man möttes av idag när man klev upp. Ute är det höstgrått och regnigt. Vad finns det egentligen att hitta på då? Ingenting, har iallafall tagit på mig min regnkläder och åkt iväg till stallet, tog in bleikfaxi så han får stå och torka ett tag.

Jag blev sugen på att baka! Det passar väll bra en sån här dag? Men snart ska jag palla mig iväg till stallet igen och släppa ut lillkillen.

Vad gör ni när det är sånt här väder?

Fiskat

Godkväll! ;) Idag har jag faktiskt provat rida min prins. Bara lite skritt. Men ändå! :) Sen på eftermiddagen for jag och pappa min till lillbrännträsk och fiskade. Dock ingen fiskelycka ;/ Det enda pappa fick upp var en liten abborre som vi sparade till katterna, eller bara till pontus. För mio tål inte med fisk! :) Det var faktiskt jag som körde till lillbränträsk också :)

Gud vilket trist väder det är ute nu, alldeles höstgrått och mörk. Men sommaren har ju bara börjat så jag tror de hinner komma lite sol! Hoppas jag iallafall. :)

Nu ska jag gå och se på tv, ev sängen snart? ;p

Bilder från dagen.










Crosskart! ;D




Föl.



















Malin har fotat dem flesta bilderna, Det var hon som hade kameran mest! :)
Visst var det väll sött? :)






SOMMARLOV

NU ÄR DET SOMMARLOV! :D Helt underbart!!

Var ju avslutningsaktivitet på skolan idag, vi delades upp i olika grupper, min grupp bestod av Emma,Zara,Matilda och Alex. Först gick vi en tipsrunda runt HELA gran! Fick klättra över staket hela tiden, men det var ganska kul ändå. Sen fick vi en uppdragslista, där det stod olika saker vi skulle gåra, T.ex sjunga för personalen i receptionen, räkna marsvinen på marsvinskullen, gissa bajset, och hitta på en egen låt om Gran. Våran handlade om kossan moa. ;)

Kossan moa, kossan moa
var en stor fet ko.
När hon kom till ängen
lekte hon med tjuren
Kossan moa, Kossan moa
Var en söt fet ko.


Bra va? Haha.

Sen efter vi gjord allt så fick vi äta grillat kött och potatissallad. Sen fick man gå, och då gick jag och Emma till bussen.
Annorlunda avslutning måste jag säga, här kom alla smutsiga och ofina.. Haha, näe inte riktikt så. Men det var ingen ide att klä upp sig precis. Lite skönt ändå, att slippa den pressen att man måste vara fin, sminka sig, fixa håret och allt.
Tänk inget Grans på 10 hela veckor!, skönt! :) Fast jag måste säga att jag gillar den skolan väldigt mycket, och min klass. Men nog är det ändå skönt att vara ledig.

Malin kom till mig när jag precis hade kommit hem, vi åkte och hälsade på Delize och hennes föl. Tog lite kort och så! :) Gud så sött det var<3 Sen fotade jag Malin lite, och så fotade vi katten som jagade vatten, sen gick vi ut med lina på en maskros äng och fotade henne! :) Bilder kommer i ett annat inlägg! :) Sen så har jag och Mamma varit till mormor en snabbis ikväll, vi for till borgarruden också och tittade. Sen for jag till min prins och gjorde färdigt för natten. :)

NU JÄVLAR ÄR DET SOMMAR! ;D

Snart sommarlov

Vet ni vad det är imorgon?


SOMMARLOV!!!!! :D JIIPPPIE!!!

Jag kan inte fatta att jag redan gått ut första året på Grans. Gud vad det gått fort. Herregud Det är ju inte klokt!!
Vi skulle ha någon avslutningsaktivitet imorgon, och vad det blir vet jag inte, det skulle bli en överraskning. :D

Stan

 Jag och Malin har varit på stan idag. Jag tog min moppe till henne, sen åkte jag på hennes in till stan. ( Min moppe går bara 25km/h,så det hade tagit så länge om vi körde båda, jag önskar att jag hade en 50km/h moppe. Men ähh, skit samma. Tar ju körkort om nått år. :) Iallafall så parkerade vi hos Malins farmor och farfar och gick ner till stan. Då gick vi på subland och åt, sen gick vi runt på stan. Det var mest malin som handlade idag, jag köpte bara jodopax och ett katthalsband. Jag blev nog lite snål, hade faktiskt tänkt köpa en kläning jag provade för ganska länge sen. Men den fanns ju som vanligt inte kvar i min storlek, det brukar vara så! ;)Måste bara nämna att jag gjorde en väldigt pinsam sak på gina tricot, haha. Bara Malin som vet vad jag menar! ;)

Iallafall så for jag tillbaka till Malin efter middagen, och följde med henne när hon red Austri, tog några bilder och så.Har dock inte lagt in dem än. Sen for jag och släppte in min lillprins. :)

Min häst är söt.

Igår på kvällen tog jag och Mamma en promenad med Bleiki i skogen. Han fick gå lös som en hund, haha. Han är så gullig. Följer efter mig vart jag än går, Utom när han hittar någon god grästuva då ;)

Sen fick han stå lös på ottergården och beta medans jag mockade. Gick så klart och tittade till honom ofta så han inte skulle springa iväg, men jag tror inte det är någon risk när han har gräs, Iallafall så kom han in i stallet alldeles av sig själv efter en stund, han bara gick in och ställde sig där han brukar stå. ;) SÖT HÄST!

Förövrig så är jag ju ledig idag, men inte blev det någon sovmorgon inte, kunde bara sova till 7 för jag hade utsläppet i morse, så jag har varit i stallet tills nu och fixat.

Ska gå på stan med Malin senare idag, vet inte riktigt när, hon skulle ringa när hon vaknat. :)

Btw, så har delize fått sitt föl nu, såg det igår när jag gick förbi med bleiki. Så litet och så gulligt! ;D

Malin och Austri

For till Malin idag efter jag hade ätit lite Lunch, vi tog Austri på en liten promenad, och jag hade som vanligt kameran i högsta högg! :) Så här kommer några bilder på snyggingarna!








Jag vet inte om jag fick lägga in den, men jag gör det ändå! Han var så jäkla
charmig <3 haha. ;D











Min dag.

Hallå! Det blev lite längre dag i skolan dag än väntat.. var tvungen att gå på projekt och företagande lektionen ändå för vi skulle skriva utvärdering och få betyg, sen på mentorstiden skulle vi få veta våra betyg på anatomi provet, och det ville jag ju se. Så jag stannade kvar. Slutade allafall 13.00, så tog 13.45 bussen hem.

Sen hoppade jag av i kopparnäs för att jag skulle vara med Malin, hon stod och väntade på mig med sin moppe, och sen åkte vi till henne! :) Gick in och hälsade på sjuklingen Marion, veterinären kom sen så jag var med och tittade när dem skulle behandla Marion. Hon var lite skeptisk till allt, men det gick bra. Veterinären tog några röntgen bilder så att dem kan se hur långt det har gått. Inte kul att ha en sjuk häst. Huvva. Sen när behandligen var klar så gick vi in och åt pizza. Dem bjud mig på en hel Calzone! Sen red Malin sin lilla Osten på plan lite, och jag satt med en filt runt mig och tittade på. Sen gick vi en bit längst vägen och dem galopperade på några ängar. Det såg så härligt ut. Vill också rida nu !!! Sen kom jag hem kring åtta och for till min bleikfaxi. Mockade och fixade allt lite snabbt. Sen rengjorde jag hans sår i baken och smorde in dem. Han verkade inte vara lika irriterad av dem idag. Skönt det kändes att han haft exemtäcke hela dagen, för det kryllade verkligen av mygg idag.

Haha, det var min dag lite kortfattad. :) Nu ska jag gå och se om det är nått på tv? Kanske äta lite..
Ledig imorgon, och på onsdag. ;D

Blommor och blad.




















Nationaldagen

 Hur har ni firat nationaldagen idag? Jag har inte firat alls, glömde fan bort att det var idag... Fast det är ju egentligen ingenting speciellt med den dagen Jag har iaf permanentat håret på mamma i eftermiddag, det blev faktiskt bra! :) Trodde inte det skulle bli det, för det var första gången jag gjorde det så det var lite trixigt. Det tog sin lilla tid. Sen har jag varit ut och övingskört en liten sväng, och såklart varit i stallet, ponnyns hälta är oförändrad... :(

Jag har åtit årets första jordgubbar idag också! :D Jag älskar jordgubbar. Det passar väll bra att äta en sån här varm och solig dag!? Haha, inget hindrar en från att äta jordgubbar även om det är kallt och regnigt.



Det blåste i håret så det ser väldigt konstigt ut, även mitt ansikte.
men jag tyckte ponnyn var så söt
, så jag lägger in den ändå! :)

Bilden är tagen av Malin i torsdags.

Plockat sten

Har följ mammi och pappi och plockat sten nyss, mamma ska ha det till att göra fint på gården :) Jag fotade lite bilder som jag tänkte lägga in, mest på Lina ;)

Sen vill jag bara säga att jag håller tummarna för Marion, hoppas på det bästa! <3




Flying dog! ;) Haha!








Man kan äta dem här, det var faktiskt lite gott. Smakade stark sallad ;P


Promenerat

Ikväll har jag och Mamma gått på promenad med hästen, vi gick en ganska lång bit. Det blev ju lite härligare väder! :)
Bleiki ville stanna och äta gräs precis överallt ;)

Men nu ska jag hoppa i duschen.




Fotona är tagna av Malin igår! :)

Ledig

Ledig  idag, skönt som tusan. Alla andra granare går typ skola idag, medans våran klass är ledig, haha! Men vad är detta för väder? Det känns ju nästan som höst, mulet, blåsigt och kallt... Ajja, framåt onsdag skulle det bli bättre väder, haha. Jag brukar faktiskt titta på vädret! Så vi får väll hoppas att det stämmer. Vore ju bra om det var fint på våran avslutningsdag.

Om ett tag ska jag fara till stallet, blir väll att ta en liten promenix med ponnyn idag. Föressten så skulle en sadelprovare ringa idag, för att eventuellt komma och prova ut en sadel på söndag, jobbigt det kändes när han har blivit halt, men en sadel behöver jag ju ändå, man ska tänka positivt. Och han kommer bli bra. SÅ ÄR DET BARA.

Jag vill ut och fota idag! Men det var som inget bra väder till det ;P


Haha, bilden är tagen förra sommaren. ;P

Kärlek till ponnyn.

Godkväll! :) Ikväll har jag varit med Malin. Vi gick ut på myspromenad med ponnyn. Malin fotade masvis med söta kort, hur underbara som helst! :D

Kan lägga in några, men det kommer nog komma in mer på pixbox sen skulle jag tro ;)


Puss på ponnyn <3





Ponnyn var trött! <3












Det var några bilder! :) Jag älskar verkligen alla <3

Hoppas bara han blir bra snart!!! Vi har ju planerat så mycket skoj i sommar!
ÄLSKADE VÄNNEN <3

Natur fotografier

















Djur fotografier.

Jag gillar att lägga in många bilder på bloggen,så här kommer några på skolans djur.


Fina. En av hundarna i smådjurshuset.



Degus.


Skäggagam


Leopard gecko.


Orm


Chincilla


Hamster, Madicken.


Mus


Geten Juno

Klar med skolan.

Har  nyss duschat min hund, hon rullade sig i hästskit hos farmor och farfar så hon stank som en jävla gris! ;D

Nu har jag gjort klart allt som ska göras klart i skolan, så jag har nästan sommarlov! :) Fundarar starkt på om jag ska skippa klassrådet och 40 minuters matten imorgon, för isåfall får jag sovmorgon till 12.25 eftersom jag inte behöver gå på projekt och företagande lektionen. Har ju ändå gjort klart allt i matten, och på klassrådet görs det alldrig något vettig. Då har jag bara studiebesöket till F21 kvar imorgon, sen är vi lediga fredag, sen går jag till 10.00 på måndag, har bara idrott, och tisdag, onsdag är jag ledig. Sen på torsdag är det avslutning! Härligt eller vad? :D
SUMMER 2009 HERE WE COME! :D

Jag fick föressten VG+ på min rapport, om min brors företag  What? Säger jag bara. Jag var säker på att jag bara skulle få ett G och därför gjorde jag inte provet , och då kan jag bara få G i hela kursen. KLANT! Men jag var så jävla bombsäker att jag inte skulle få mer än G. Ajja, nu kan jag ju vara stolt iaf ! :) Även om jag är lite besviken på att jag inte gjorde provet..
Fick MVG på senaste svenska provet också kan jag ju passa på att berätta när jag ändå håller på.

Ikväll blir det stallet, och jag har ingenting mer jag behöver hinna att göra så jag kan ta det riktigt lungt. Underbart! :D

Min hjärna har tagit sommarlov.

Jag orkar verkligen inte plugga matte nu, min hjärna har redan tagit sommarlov.
Men jag måste göra provet imorgon, men det kommer gå åt helvete hur som helst. Jag vill inte sitta inne, jag vill ut och hitta på någonting, ut och rida! :)

Jävla ekvationer och formler, fattar inte ett skit,

Jag kan ju bjuda på en rolig bild från showen idag,för att få upp humöret, våra lärare är gode fräna! :>



Nu måste jag verkligen börja plugga, suck.


Lyckliga kossor!

Här kommer lite bilder från koutsläppet.
ENJOY!




Här vart det tvärnit. Dem blev lite skeptiska till all publik.













chill skoldag

Tjo! Sitter i skolans bibliotek nu med Emma, vi har svenska och ser film. Men man fick gå och skriva klart sin rapport om man ville, jag är redan klar men jag gick ändå. Filmen var så OTROLIGT tråkig. Det har nyss varit koutsläpp, det var många glada kor som sprang i full fart, och det blev många kort. Men dem visar jag sen när jag kommer hem någongång. Det var iaf härligt att se! :) Imorse så hade vi ju suprise på shemat, och då visade lärarna upp en sorts pjäs, dem var utklädda till grottmänniskor, balettdansöser och lite sånt, dem bjöd verkligen på sig själva så man fick sig ett gott skratt, haha :) Sen har vi haft projekt och företagande idag, men jag är ju som sagt klar med min rapport så jag behövde inte gå på lektionen, dock så satt jag ändå i datasalen eftersom ingen annan var klar, så då hade jag ändå innget att göra ;P Har inte gjort någonting idag känns det som, det är ganska chill nu. Dock så har jag matteprov imorgon, så jag måste plugga matte hela kvällen. Ursch :(

Vi slutar iallafall snart! :)

Känns som denna vecka kommer bli totalt onödig, men gode skönt ändå att ha det så slappt.
SNART SOMMARLOV!!!! :D

Näe, nu ska jag fortsätta kika runt lite på internet tills vi får gå hem! :)
puss och kraam <3


Stallet

Tjo! :) Då var stallet klart, nu står bleiki ute inpackad i sitt exemtäcke, känns ändå skönt att ha det på honom. Då slipper han forhoppningsvis klia av sig både man och svans, förra året smörjade jag in honom som en tok, men ändå kliad han sig, så vi får hoppas att han inte gör det iår, vill att han ska få lång fin man! Han är ju egentligen ingen exemhäst, men förra året var det ett EXTREMT knott år, har börjat komma massor nu också, så vi får väll se om det blir lika mycket iår.

Jag red på plan idag, det var super länge sen jag gjorde det, det kan nog beror på att bara halva går att använda för att det är så mycket hål, men nu har den börjat bli lite bättre, fast inte bra. Fick ponnyn att tölta även fast underlaget var mjukt och ojämt, inte lika fin tölt som ute förstås, men tölt var det iaf! :) Annars så jobbade vi mest i skritt, och jag böjde honom på volter och så vidare, övade på min sits och försökte tänka mycket på hur jag satt. Sen var jag tvungen att ta en liten galopp på en äng innan vi for hem. ;)

Jag försöker hitta en passande islandssadel nu, Hrodmar tyckte att jag skulle skaffa mig en sån, då man inte får likadan sits i en bomlös, han tyckte inte en bomlössdel hjälpte mig att utvecklas..Man får inte samma kontakt med knäna o.s.v, så på kursen fick jag låna en vanlig sadel, och det kändes faktiskt bra. Dock så tycker jag ju att den bomlösa är etrem skön att rida i speciellt när man bara är ute och busrider och så, och den är ju väldigt mjuk för hästen men även om jag köper en islandsadel så kommer ju fortsätta rida i den bomlösa när vi bara är ute och skogen. Från början när jag hade bleiki så hade vi ju en islandsadel men jag tyckte han blev så stel och orörlig i den, så det var derför vi köpte den bomlösa, men jag tror att den sadeln vi hade då inte passade på honom, den var nog på tok för lång inser jag efterhand, vi hade ju hit en sadelprovare, och litade på honom eftersom man själv inte visste så mycket då. Men det är tveksamt hur mycket han igentligen kunde.. Sen så rider jag ju bleiki på ett helt annats sätt nu, så bara vi hittar en sadel som passar så tror jag inte det ska bli några problem, dock så är inte det de lättaste, bleiki har ju så kort rygg, så han behöver en kort och liten sadel. Vi får väll se hur det går. :)

Ledig

Ledig idag som sagt! :) Sov ända till 10.30. Haha, det är länge för mig! Sitter och väntar på att mitt ris ska koka klart så jag kan äta liten lunch. Sen ska jag fara till stallet , får se vad vi hittar på för skoj idag.

Imorgon ska hela skolan ha SUPRISE i idrottshallen på morgonen, vad det innebär vet jag inte. Hoppas det är något roligt. Sen springer kossorna in sommaren klockan 12.00. :)

Inte länge kvar till sommarlovet nu, känns som jag redan tagit lite sommarlov. ;)

Men nu ska jag gå och käka,
Puss och kram <3

RSS 2.0