Sköna dagar i stallet

Igår pysslade jag och Tantra på tillsammans i stallet. Eller ja, hon blev ompysslad. Jag gillar sånna dagar när de är fint väder och man är helt ensam i stallet. Kommer nog bli många sånna medans jag är arbetslös. De är så rofyllt och Tantra är så harmonisk. Man behöver inte känna någon stress utan kan ta de helt i sin takt.

Vi gick till ridplan och så red jag ett litet pass i solen, efer en lång stund med manikyr för tantra! ;) Jag använder mig av one rein stopp när jag ska sitta upp på henne. Eftersom jag tränar och lägger in de i ridningen ibland i både skritt och trav så tänkte jag att de är smart att använda sig av de även när man ska sitta upp själv utan att någon håller i. Så att hon verkligen lär sig att hon ska stå still innan hon får kommando att gå. Efter bara några försök att backa istället så kunde jag sitta upp hur lungt som helst och skritta iväg. Ibland när jag ber hon stanna bara som vanligt med ord så vänder hon huvudet helt av sig själv sötgumman!

Jag brukar börja trava ganska snabbt när när jag rider på ridplan, bara något varv i skritt och böja lite. Eftersom vi alltid går till ridplanen så blir hon lite uppvärmd av de. Hon har verkligen börja förstå de där med att sänka sig nu. i både skritten och traven. Dock är de höger sida som funkar allra bäst nu. Förut var de vänster sida. Men de är som som sylvia sa att de ofta kan bli så. De var lättare för henne att lära sig de i vänster sida eftersom jag är vänsterhänt och allt funkar lättare för mig även i vänster sida. Men eftersom hon hade svårare för höger så tränade jag mycket mer på den sidan medvetet, och ja nu har de ju gett resultat. De är inte så att skillnaden är jätte jätte stor. Utan man märker bara en liten liten skillnad när man sitter på. Så nu ska jag börja tänka på att träna båda sidorna lika mycket. De kan ju vara olika också från dag till dag. Nångång kanske man måste träna liter mer på en sida men de känner man. Jag rider inte bara på volter och böjer i båda varven utan jag rider lite olika ridvägar lite kors och tvärs och hittar på egna vägar. och lägger in någon volt då och då. Ibland får hon springa rakt fram och så böjer jag lite i varje hörnpassering eller lägger in volter i varje hörn.

ibland när jag gör halt från trav så hittar hon på att hon ska flytta sig för skänkeln istället för att stå helt still. Men då låter jag hon bara flytta sig tills hon står helt still och då ger jag kommando att hon ska trava eller skritta iväg. De är ju så med unghästar när dom lärt sig en sak så tror dom att dom ska göra de typ hela tiden.

En svettig och nöjd Tantra och matte gick tillbaka till stallet sen. Tantra blev lite avsvalkad på de ställen där hon var svettigast och fick gå ut till sin kompis harry igen.

Dagen före igår var vi ut och tömkörde och luffsade i skogen på kvällen. De var ganska varmt och skönt och la sig väldigt mycket dimma över fälten fast de var så klart på himlen så de var väldigt vackert!

Men nu ska jag fara till min lilla prinssessa. Jag trodde verkligen inte jag hade såhär mycket att skriva. Trodde de skulle bli ett kort inlägg men inte de! :)






Skriv en kommentar, då blir jag glad! :D

Vad heter du?
Tänkt kommentera ofta? OFC! kryssa här då!

Din E-postadress: (Bara lilla jag som kommer se den!)

Har du blogg?:

Vad har du på hjärtat? :)

Trackback
RSS 2.0